تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۸
کد خبر : 13928

ضرورت مشارکت فعالان و صاحب نظران قرآنی در عرصه طراحی و تدوین سند مسابقات

ضرورت مشارکت فعالان و صاحب نظران قرآنی در عرصه طراحی و تدوین سند مسابقات

ضرورت مشارکت فعالان و صاحب نظران قرآنی در عرصه طراحی و تدوین سند مسابقات در نشست بررسی الگوهای اثرگذار در فعالیت‌های قرآنی مطرح شد؛ ضرورت بازنگری طرح‌ها در مسابقات قرآن/تشکیل صنف برای فعالان قرآنی به گزارش دنیای اسرار:نشست بررسی الگوهای اثرگذار فعالیت‌های قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بررسی مسائلی نظیر اهمیت تشکیل صنف

Print Friendly, PDF & Email


ضرورت مشارکت فعالان و صاحب نظران قرآنی در عرصه طراحی و تدوین سند مسابقات

در نشست بررسی الگوهای اثرگذار در فعالیت‌های قرآنی مطرح شد؛
ضرورت بازنگری طرح‌ها در مسابقات قرآن/تشکیل صنف برای فعالان قرآنی

به گزارش دنیای اسرار:نشست بررسی الگوهای اثرگذار فعالیت‌های قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بررسی مسائلی نظیر اهمیت تشکیل صنف فعالان قرآنی و تصحیح شرایط و قوانین مسابقات با حضور حجت الاسلام مقنی، حجت الاسلام حسینی و دکتر زمانیان و تعدادی از متسابقین برگزار شد.

مصطفی زمانیان، عضو هیأت امنای بنیاد مسابقات قرآن کریم، در نشست بررسی الگوهای اثرگذار در فعالیت‌های قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، با بیان اینکه بیش از ۴۰ سال از عمر رویدادهای قرآنی در کشور می‌گذرد و این انتظار وجود دارد که این مسابقات ظرفیتی بیش از گذشته ایجاد کند، گفت: مدل مسابقات در طول سالهای گذشته تقریبا به همین صورت امروزی بوده است و به جز برخی تغییرات که حاصل تجربیات گذشته بوده است، شاهد تغییر خاصی نبوده‌ایم و به همین دلیل لازم است به دنبال شیوه‌های جدید باشیم.
وی با اشاره به ضرورت مشارکت فعالان و صاحب نظران قرآنی در عرصه طراحی و تدوین سند مسابقات، اظهار کرد: نظام برنامه ریزی رویداد برای جشنواره‌ها و رویدادهای بزرگی نظیر جشنواره فیلم فجر وجود دارد، شاید بعضی این رویدادها را تنها هزینه‌بر بدانند اما در حقیقت ما باید از خودمان چرایی برگزاری این رویدادها را سؤال کنیم و به دنبال علت برگزاری این رویدادها باشیم.
زمانیان با بیان اینکه یکی از اهداف مسابقات قرآن کریم ایجاد انگیزه برای نوجوانان است، خاطرنشان کرد: در برخی زمینه‌ها در حال نخبه‌کشی هستیم، شکست افراد در مراحل مسابقات می‌تواند باعث افت انگیزه و فاصله گرفتن افراد از مسابقات شود.
عضو هیأت امنای بنیاد مسابقات قرآن کریم ادامه داد: نوع نگاه ما به ممتازین مسابقات قرآن دچار اشتباهاتی است، وقتی صحبت از ایجاد زمینه رقابت در میان نخبگان می‌شود ۲ سطح وجود دارد، یکی برای تعیین رتبه افراد است و دیگری برای تعیین سطح افراد، هیچ ایرادی ندارد که مسابقات ما چند نفر رتبه ممتاز داشته باشد و این که افراد دیگران را مزاحم خود بدانند به این طریق می‌تواند برطرف شود، ما به دنبال این هستیم که مسابقات اشخاص را به سمت رقابت با خودشان و ارزیابی شخصی ببرد.
وی با تأکید بر ضرورت صنف سازی و ایجاد تشکیلات صنفی در میان جامعه قرآنی به ویژه خواهران، تصریح کرد: باید در بالاترین تراز نسبت به مسابقات نگاه کرد، باید به فکر بازتعریف برخی طرح‌ها در مسابقات باشیم، این مسائل به معنای تعطیل کردن مسابقات نیست بلکه باید به دنبال تثبیت و بهبود مسابقات باشیم، مسأله دیگر رویکردهای نوآورانه در طراحی مسابقات است، ما نتوانستیم رویکردهای نوین و جدیدی داشته باشیم تا جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان را به محافل و برنامه‌های قرآنی جذب کنیم.
حجت الاسلام سید مصطفی حسینی رییس اداره امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، در نشست بررسی الگوهای اثرگذار در فعالیت‌های قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، با بیان اینکه مسابقات و برنامه‌های قرآنی خلاصه به مسابقات با تعداد محدود شده است، گفت: روش‌های بسیار زیادی در عرصه مسابقات وجود دارد که به آنها توجه نداشته ایم و از این روش‌ها بهره نبرده‌ایم، ۷۰ درصد حافظان کل خواهران هستند و باید پرسید آیا نحوه مسابقات حفظ خواهران باید مانند برادران باشد یا اینکه لازم است تفاوت‌هایی ایجاد کنیم؟
حجت الاسلام حسینی در ادامه افزود: به عنوان یک طلبه هنوز به این نتیجه نرسیده‌ام آیا در روایات و احادیث ارائه قرآنی خواهران در مسابقات باید مانند برادران باشد یا متفاوت باشد؟ اینکه ما مسیر مسابقات را در این ۴۲ دوره صحیح طی کرده‌ایم نیاز به بررسی دارد و باید در رشته‌ها و فروع مختلف و برنامه ریزی‌ها، ابعاد مختلف مسابقات و رویدادهای قرآنی را مورد بررسی قرار دهیم.
حجت الاسلام مقنی: با ایده‌آل‌ها در مسابقات فاصله داریم
حجت الاسلام علی مقنی، رییس بنیاد مسابقات قرآن کریم، در ادامه نشست بررسی الگوهای اثرگذار در فعالیت‌های قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه مسابقات کشوری قرآن کریم بزرگترین رویداد قرآنی کشور است، گفت: هرسال این مسابقات بهتر از گذشته برگزار می‌شود اما هرسال به این نتیجه می‌رسیم نسبت به ایده‌آل‌ها هنوز فاصله داریم.
وی در پایان افزود: مسابقات به سبکی که اکنون دارد محدود نمی‌شود، نشست‌ها و کارگاه‌های مختلفی برگزار گردیده‌ است تا به سند جامع مسابقات رسیدیم و برنامه مدونی برای مسابقات قرآن کریم در نظر گرفتیم.
گفتنی است در این نشست تعدادی از متسابقین و قاریان و حافظان قرآن کریم پیشنهادات خود در زمینه بهبود شرایط مسابقات و رشد و تعالی متسابقین را ارائه دادند.

خبرنگار: شهره باقری

Print Friendly, PDF & Email
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.