تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۶
کد خبر : 2249

لایحه سازمان نظام روزنامه‌نگاری بررسی شد

لایحه سازمان نظام روزنامه‌نگاری بررسی شد

پایگاه خبری دنیای اسرار-تهران: دردفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها؛ لایحه سازمان نظام روزنامه‌نگاری بررسی شد  لایحه سازمان نظام روزنامه‌نگاری با حضور جمعی از فعالان حوزه ارتباطات و رسانه‌ای کشور در نشست تخصصی دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها بررسی شد. به گزارش دنیای اسراربه نقل ازایرنا، حمید ضیایی پرور دبیر نشست دفتر مطالعات و برنامه ریزی

Print Friendly, PDF & Email

پایگاه خبری دنیای اسرار-تهران:

دردفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها؛

لایحه سازمان نظام روزنامه‌نگاری بررسی شد

 لایحه سازمان نظام روزنامه‌نگاری با حضور جمعی از فعالان حوزه ارتباطات و رسانه‌ای کشور در نشست تخصصی دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها بررسی شد.

به گزارش دنیای اسراربه نقل ازایرنا، حمید ضیایی پرور دبیر نشست دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها گزارشی از آخرین وضعیت لایحه سازمان نظام روزنامه‌نگاری ارائه کرد.
سید محسن بنی هاشمی معاون پژوهش خبرگزاری فارس نیز در این نشست به ابعاد مختلف لایحه سازمان نظام رسانه و روزنامه نگاری اشاره کرد و ادامه داد: این نظام را نمی توان با سازمان نظام پزشکی و دیگر نظام های صنفی مقایسه کرد، چرا که شاید در شباهت جسمی و شکلی یک جور باشند، اما در عمل نظام صنفی رسانه حوزه ای به حساب می آید که حرف فراوانی در حوزه فرهنگ، هنر، رسانه برای گفتن دارد. بنابراین در این لایحه وجوه مختلف را مد نظر داشته باشیم.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: در واقع نمای کلی این لایحه آزادی مطبوعات است، چرا که بسیاری از نهادها و سازمان هایی که مدعی رسانه ای بودن هستند در این لایحه دیده نشده که از آن جمله می توان به وزارت کار، شورای عالی فضای مجازی و … اشاره کرد.
وی توضیح داد: داشتن چنین سازمان هایی ضرورت اهالی صنف آن محسوب می شود که باید با انسجام و یکجانبه نگری برای رسیدن به اهداف گام به گام با این لایحه برای نهایی کردن آن حرکت کنیم.
مدیر مسئول روزنامه سپید نیز در این نشست به موارد مختلف و ماده های گوناگون لایحه نظام جامع رسانه اشاره کرد و گفت: فلسفه نظام پزشکی دفاع از مشکلات و مسائل بیماران است ، بنابراین از طرفی مدعی العموم آن بسیار اندک بوده اما در نظام جامع رسانه ای ما با یک جامعه هدف بسیار بزرگ و یک نهاد بین قوه ای به نام هیات نظارت بر مطبوعات روبه رو هستیم.
امیرعباس فتاح زاده ماده های این قانون مواد چهار(۴) و ۴۱ را از مهم ترین آنها دانست و گفت: میانجیگری و حل اختلاف بین اهالی رسانه و یکدیگر و با دیگران از جمله مفاد آن است.
وی گفت: یکی از مشکلات این قانون موضوع مالیاتی است که تکلیف صاحبان رسانه در آن به وضوح مشخص نشده است.
به گفته وی، اکنون تکلیف شهروند خبرنگار نیز در این لایحه دیده نشده است، در حالی که امروز ما با پدیده بزرگی به نام شهروند خبرنگار که هر کدام با یک گوشی تلفن همراه می توانند این نقش را ایفا کنند روبه رو هستیم.
مدیر مسئول هفته نامه سلامت در عین حال تاکید کرد که باید تکلیف هیات منصفه نظارت بر مطبوعات نیز در این قانون مشخص شود.
وی یادآور شد:در فصلی از این لایحه آمده است که مدیران مسئول برای عضویت در آن باید امتحان ورودی بدهند. اینجا باید پرسید که کدام از مدیران مسوول حاضر به امتحان دادن خواهند بود؟.
همچنین مدیر مسئول روزنامه اسرار به پیشینه تشکیل و تدوین لایحه نظام جامع رسانه اشاره کرد و گفت: موضوع این لایحه مربوط به سال های گذشته است، بنابراین ایده و نظر تشکیل چنان نظامی دفاع از حقوق اهالی رسانه و روزنامه نگاران است، چراکه تلاش بر این بود که سازمانی توسط صنوف تشکیل شود تا این سازمان بتواند در مواقع نیاز و خاص از حقوق صاحبان آن دفاع کند.
محمدراه چمنی تاکید کرد: معتقدیم تلاش های زیادی برای تدوین این لایحه انجام شده و امروز نیز به مرحله بررسی نهایی خود رسیده است لذا باید با استفاده از نظر کارشناسان و متخصصان حوزه رسانه یک لایحه نظام جامع رسانه تدوین و به دولت ارائه شود.
این فعال رسانه ای تاکید کرد: همه اهالی رسانه باید عضو این نظام شده و آن را گامی مثبت در جهت حمایت از حقوق حقه خود بدانند.
بر اساس این گزارش، مدیر مسئول روزنامه خورشید نیز با اشاره به مواد و موارد مختلف لایحه نظام جامع رسانه، آن را گامی در جهت حمایت از حقوق اصحاب رسانه و مطبوعات عنوان کرد.
شهره ماهی صفت تاکیدکرد که دولت تدبیر و امید با توجه به نقدپذیربودن باید موضوع این لایحه را دولتی نکرده و انجام کارهای آن را به صنوف رسانه ای واگذار کند.
نویسنده کتاب خبرنگاری افق ۱۴۰۴ تاکید کرد که باید در تدوین و تصویب این لایحه انجمن های صنفی و روزنامه نگاران تقویت و به آنها بهای لازم داده شود.
به گفته وی، دولت با توجه به مشکلاتی که امروز در جامعه وجود دارد به نظر می رسد می بایست به نفع صنوف عقب نشینی کرده و امور را به خود اهالی آن واگذار کند.
این روزنامه نگار پیشکسوت تاکید کرد: در این لایحه متاسفانه موضوع پیام رسان ها و شبکه های مجازی دیده نشده در حالی که امروز یکی از مهم ترین و به روزترین رسانه های ما با توجه به بروز و ظهور فناوری های نوین ارتباطی، شبکه مجازی و دیجیتال است.
مهدی اسلامی مشاور کمیسیون فرهنگی مجلس شورای.اسلامی نیز در این نشست گفت: حرفه روزنامه‌نگاری در تهیه لایحه سازمان نظام روزنامه‌نگاری، شبیه سازی شده با سازمان های نظام پزشکی و نظام مهندسی، در حالی که نظارت بر روزنامه نگاران باید به خودشان سپرده شود.
وی با بیان اینکه ابهام هایی در تعاریف لایحه سازمان نظام روزنامه‌نگاری وجود دارد و از آن جمله بحث هتک حرمت است، گفت: در بخش های مختلف این لایحه هم باید با شفافیت عمل کرده و با این نگاه ویرایش نهایی آن صورت گیرد.
باقر انصاری عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی نیز گفت: محدود کردن آزادی مطبوعات به هر نحوی، تالیف فرآیندهایی را برای جامعه به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه به رسمیت شناختن روزنامه‌نگاری به عنوان یک حرفه نیازمند ورود قانون برای اعطای مجوز است، گفت: مرزبندی بین لایحه سازمان نظام روزنامه‌نگاری قانون فعلی مطبوعات باید مشخص شود و برای مثال رسیدگی به تخلفات روزنامه نگاران که اکنون در حیطه قانون مطبوعات است، به صورت کلی برچیده و به لایحه سازمان نظام روزنامه‌نگاری واگذار شود.
این استاد دانشگاه با یادآوری اینکه دولت کمترین دخالت در لایحه سازمان نظام روزنامه‌نگاری را دارد، گفت: هر جمعی که بخواهد تشکیل شود، یک دعوت کننده اولیه دارد و وزارت ارشاد فقط همین نقش هماهنگ کننده را دارد و دیگر دخالتی در جزئیات و مباحث این لایحه ندارد و این خود روزنامه‌نگارانند که تصمیمات اصلی را می گیرند.
انصاری با بیان اینکه یکی از موارد بسیار مثبت این قانون، رسیدگی به تخلفات احتمالی روزنامه‌نگاری در دادگاه ویژه مطبوعات است، گفت: تا کنون به اتهام های بسیاری از خبرنگاران در دادگاه های عادی رسیدگی می شد، اما در لایحه سازمان نظام رسانه ای، روزنامه‌نگار در صورت داشتن اتهام، الزاما باید در دادگاه مطبوعات مورد رسیدگی قرار گیرد.
نشست تخصصی دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوع بررسی لایحه سازمان نظام روزنامه نگاری عصر دوشنبه با حضور محمد سلطانی فر معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حمید ضیایی پرور رئیس دفتر مطالعات رسانه ، مهدی محسنیان راد پیشکسوت رسانه و استاد علوم ارتباطات و جمعی از کارشناسان و صاحب نظران در محل این دفتر برگزار شد.

Print Friendly, PDF & Email

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.