استان اصفهان پرچم دار صنعت پرورش گاو شیرده و تولید شیر در کشور
حسین ایراندوست، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان: استان اصفهان پرچم دار صنعت پرورش گاو شیرده و تولید شیر در کشور مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز جهانی شیر برگزارشد گفت: در حوزه دام و طیور کشور یکی از استانهای پیشرو است و
حسین ایراندوست، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان:
استان اصفهان پرچم دار صنعت پرورش گاو شیرده و تولید شیر در کشور
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز جهانی شیر برگزارشد گفت: در حوزه دام و طیور کشور یکی از استانهای پیشرو است و حدود ۱۰ درصد از این صنعت را به خود اختصاص داده است.
سیدرضا موسوی بیان داشت: بیش از ۲ میلیون و ۳۶۰ هزار تن فرآوردههای دامی و یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن شیر خام به استان اصفهان اختصاص دارد.
وی افزود: در دو ماه گذشته بیش از ۲۰ میلیون دلار فرآوردههای دامی از استان اصفهان و بیش از ۲ هزار تن فرآوردههای لبنی معادل ۴ میلیون و ۱۸۹ هزار دلار فراوردههای لبنی صادر شده است.
موسوی تولید شیر با کیفیت و سالم در سطح عرضه و در تراز بینالمللی را نتیجه تلاش همکاران سازمان دامپزشکی کشور و اداره کل دامپزشکی استان بیان کرد و توضیح داد: این مأموریت به صورت برنامهریزی شده با نمونهبرداری، خونگیری، تستهای متوالی و انجام مایهکوبی یا واکسیناسیون در جمعیت دامی انجام میشود.
موسوی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی کشور ماموریت امنیت و ایمنی غذایی مردم را عهدهدار است، افرود: در این راستا سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۷ میلیون دز واکسن برای مقابله با بیماریهای مختلف به دامهای استان تزریق شده است تا از انتقال بیماری به دام و انسان جلوگیری شود.
او همچنین ارزش صادرات فراوردههای دامی در دو ماه اخیر از استان اصفهان را بیش از ۲۰ میلیون دلار برشمرد و گفت: چهار میلیون و ۱۸۹ هزار دلار از این رقم مربوط به فراوردههای لبنی است همچنین محور اصلی صادرات محصولات لبنی ما کشورهای اوراسیا هستند، ممیزیهای صادرات به اوراسیا بسیار سختگیرانه است به گونهای که امروز فرآوردههای لبنی خود را با بیش از ۱۳۰ پارامتر آزمایش انجام میدهیم و تراز کیفیت خود را تبدیل به یک فرهنگ در جامعه دامداری میکنیم و هیچ شیری بدون انجام آزمایشهای لازم مجوز صادرات نخواهد گرفت.
حسین ایراندوست، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان دراین نشست اظهارداشت: این سازمان با همیاری تشکلها و دامداران وظیفه تامین امنیت غذایی و تولید محصولات با کیفیت، سالم با قیمت مناسب برای مردم را برعهده دارد.
حسین ایراندوست بیان کرد: استان اصفهان با افتخار پرچم دار صنعت پرورش گاو شیرده و تولید شیر را در کشور برعهده دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: اگر این تولید را به سهم جمعیت تقسیم کنیم، سرانه تولید شیر بر اساس 5میلیون و350هزار نفر جمعیتی که در استان اصفهان مد نظر قرار دهیم به ازای هر اصفهانی ۳۴۴ لیتر شیر در استان اصفهان تولید میکنیم و سازمان جهادکشاورزی با استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا برای تولید کیفی و کمی شیر تلاش میکند.
ایراندوست بیان کرد: بیشتر مراکز تولید شیر کودک، شیر مورد نیاز خود را از استان اصفهان تامین میکنند.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: کل تولیدات و صادرات شیر در کشور طی سال گذشته که در نظر گرفتهایم میانگین و سرانه مصرف ما در کشور ۱۱۰ کیلوگرم است که عدد پایینی است و باید این عدد را به جایگاه اصلی خود افزایش دهیم.
نایب رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان از برگزاری پنجمین رویداد بزرگداشت روز جهانی شیر خبرداد.
محمد جعفر فوده، نایب رئیس اتاق بازرگانی درادامه این نشست بیان داشت: به جهت اجرای مسئولیت اجتماعی سال ۱۴۰۳ را بر بهبود الگوی تغذیه متمرکز شدیم.
او ادامه داد: اتاق تصمیم گرفته که در تمام الگوهای مصرف و الگوهای تغذیه همکاری کند تا بتواند متخصصان را گرد هم آورده و یک تغییر بزرگ در نگرش و تغذیهی افراد صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه نخستین رویداد پیش روی ما روز جهانی شیر است، گفت: ما فقط به شیر و لبنیات نمیپردازیم و کل تغذیه انسانها مد نظر است بر این اساس تخم مرغ که بهترین پروتئین اول و بعد پروتئین شیر از لحاظ ترکیب اسیدهای آمینه است.
در ادامه نیز رضا زاهدی دبیر اجرایی رویداد بزرگداشت روز جهانی شیرگفت: یکی از شاخصهای توسعه یافتگی مصرف شیر در دنیا است، پس باید این مسئله را جدی دنبال کرد.
وی اضافه کرد: از دستاوردهای سالهای گذشته این نشستها تولید مستندی در صدا و سیما و برگزاری روز جهانی شیر در وزارت جهاد کشاورزی بود.
زاهدی اظهار کرد: این پنجمین رویداد بزرگداشت روز جهانی شیر است که در حال برگزار آن هستیم، دلیل برگزاری این جلسه توصیههایی است که در حوزه امنیت غذایی میشود.
علی پارسا معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان در این نشست خبری گفت: حدود ۳۰۰ بازرس بر بهداشت محیط و عرضه سالم محصولات لبنی در استان اصفهان نظارت میکنند.
وی با بیان اینکه این بازرسان به صورت ۴۵ روز یکبار از واحد های لبنیاتی بازدید میکنند،افزود: در سال گذشته از ۶۰ مورد نمونهبرداری از عرضه لبنیات و شیر ۲۸ مورد آن عدم انطباق با استانداردهای موجود را داشت که با متخلفان برخورد قانونی صورت گرفت.
در پایان این نشست از پوستر این بزرگداشت در اتاق بازرگانی اصفهان رونمایی شد. در این پوستر مصرف شیر، نماد صنعت دامداری و زاینده رود گنجانده و بر تاثیر مصرف شیر بر سلامت مردم تاکید شده است.
خبرنگار:علیرضاهژبری
برچسب ها :بزرگداشت روز جهانی شیر ، مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان استان اصفهان ، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ، نایب رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0