بیماریHIV قابل کنترل ودرمان است

نشست خبری روز جهانی ایدز با حضور دکتر گله داری معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان،دکتر پارسا معاون فنی، دکتر طایری، دکتر فدایی و مهندس حجاری واصحاب رسانه در سالن اجتماعات معاونت و مرکز بهداشت استان برگزار گردید. ارائه کردند. به گزارش دنیای اسرار:دکتر حمید گله داری معاون بهداشت دانشگاه و رئیس
نشست خبری روز جهانی ایدز با حضور دکتر گله داری معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان،دکتر پارسا معاون فنی، دکتر طایری، دکتر فدایی و مهندس حجاری واصحاب رسانه در سالن اجتماعات معاونت و مرکز بهداشت استان برگزار گردید.
ارائه کردند.
به گزارش دنیای اسرار:دکتر حمید گله داری معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان بیان کرد: بسیاری از مردم این دو بیماری را باهم اشتباه میگیرند و تصور میکنند که HIV همان ایدز است. در حالی که HIV ویروس نقص ایمنی انسان است که اگر درمان نشود، به تدریج به ایدز، مرحله نهایی بیماری، تبدیل میشود
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: اکنون ۵۹۰ مبتلا به ,ویروس HIV در شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شناسایی شدهاند که ۴۳۳ نفر از آنها مرد و بقیه زن میباشند
گله داری با بیان اینکه سن بیشتر مبتلایان شناسایی شده به ویروس HIV در اصفهان بین ۱۵ تا ۴۶ ساله است بیان کرد: عامل انتقال این بیماری بیشتر از راه اعتیاد تزریقی و رابطه جنسی محافظت نشده می باشد
وی افزود: متاسفانه حدود ۲۰ درصد مبتلایان به ویروس HIV در بیمارستانها و زمان تشدید بیماری و یا بروز عوارض ناشی از آن شناسایی میشوند واین زمانی است که حداقل ۵ تا ۱۰ سال از ابتلای فرد به بیماری گذشته ،ونشاندهنده این است که بیماری آنها بهموقع تشخیص داده نشده است
گله داری به موفقیتهای قابل توجه در زمینه درمان و کاهش بروز ویروس HIV اشاره وعنوان کرد: بیماری HIV قابل کنترل میباشد، برای جلوگیری از پیشرفت بیماری HIV به مرحله ایدز، لازم است که روند شناسایی مبتلایان تسریع یابد و افراد مبتلا در مراحل اولیه بیماری تحت درمان قرار گیرند تا از گسترش آن جلوگیری شود.براین اساس روند کاهش شیوع HIV درکشور قابل ملاحظه بوده است امیدواریم از طریق رسانهها، سطح بیماریابی در کشور افزایش یابد.
در ادامه این نشست دکتر فدایی بیان کردند:طبق آمار ارائهشده، بیماریابی در ایران در ماههای منتهی به دی و بهمن، به ویژه بعد از روز جهانی ایدز، روندی صعودی داشته است و در یک مقطع سهماهه شاهد افزایش آمار بیماریابی بویم.
وی در ادامه تأکید کردند: در مبارزه با HIV، دو اقدام اساسی وجود دارد که باید بهطور همزمان انجام شوند: اولین اقدام، آگاهسازی مردم است و دومین اقدام، فراهم کردن خدمات درمانی و مراقبتی مناسب. اگر یکی از این دو اقدام نباشد، دیگری بیفایده خواهد بود. به همین دلیل، از رسانهها خواستند تا در زمینه آگاهسازی عمومی و اطلاعرسانی صحیح و دقیق در خصوص HIV و ایدز نقش بیشتری ایفا کنند.
در ادامه این نشست دکتر حجازی به تاریخچه HIV و ایدز اشاره کردند و توضیح دادند که این بیماری برای اولین بار در اوایل دهه ۸۰ میلادی به جامعه بشری معرفی شد و سریعاً گسترش یافت. با این حال، در سالهای اخیر، با پیشرفتهای علمی و اقدامات جهانی، بیماری HIV بهطور قابل توجهی تحت کنترل درآمده است و در بسیاری از کشورهای مبتلا به این بیماری، روند شیوع آن رو به کاهش است.
وی گفت: بسیاری از افراد به دلیل ترس از انگ اجتماعی یا ننگ بیماری، از مراجعه به مراکز درمانی اجتناب میکنند و از انجام تست HIV خودداری میکنند. طبق آمار ارائهشده، حدود ۲۰ درصد از بیماران مبتلا به HIV در مراحل پیشرفته بیماری شناسایی میشوند.
در ادامه، دکتر کتایون طایری فلوشیپ بیماری ایدز بالینی به وضعیت شیوع HIV در ایران اشاره کردو افزود: HIV یک بیماری عفونی مزمن بوده که قابل کنترل است؛ به گونه ای که فرد میتواند با مصرف منظم داروها و انجام به موقع آزمایشها بیماری را کنترل کند.
طایری از درمان رایگان HIV در کشور خبر داد و گفت که تست، داروها و آزمایشات HIV رایگان است.
دکتر طایری بااشاره به اینکه بیماری HIV میتواند با درمان مناسب کنترل شود، افزود: استفاده از داروها میتواند این بیماری را مانند بیماریهای دیگری چون دیابت کنترل کند. در همین راستا، پیشنهاد دادند که واژه “ایدز” از رسانهها حذف شود تا از استیگمای اجتماعی آن کاسته شود.
وی افزود: امروز مراکزی در سطح کشور به عنوان مراکز مشاوره بیماری های رفتاری دایر است که همه اطلاعات انتقال و پیشگیری را در اختیار افراد قرار میدهد. در همین مراکز خدمات تست HIV نیز انجام می شود و اگر فرد مبتلا باشد تحت درمان قرار میگیرد.
که در حال حاضر حدود ۵۶ درصد از موارد HIV شناسایی شدهاند و بیش از ۹۶ درصد از افراد شناساییشده تحت درمان قرار دارند. این امر موجب شده که بسیاری از این افراد دیگر ویروس را به دیگران منتقل می کنند و فرد می تواند یک زندگی با طول عمر طبیعی داشته باشد.
وی گفت: کنترل بیماری HIV در حدی هست که پس از چند ماه (۲ الی ۶ ماه از شروع درمان) بار ویروسی، ترشحات و خون بیمار به حدی کاهش پیدا مییابد که پیشرفت بیماری متوقف شود.
وی در خصوص پیشگیری از انتقال HIV از مادر به نوزاد ، از موفقیتهای چشمگیر کشور در این زمینه خبر داد و گفت: در حال حاضر، با استفاده از روشهای پیشگیرانه، میزان انتقال HIV از مادر به نوزاد از حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد به ۵ درصد کاهش یافته است. این برنامههای پیشگیری بهویژه در استان اصفهان با موفقیتهای چشمگیری همراه بوده است و تعدادی از مادران مبتلا به HIV در این استان درمان شدهاند و نوزادان سالم به دنیا آوردهاند.
دکترطایری همچنین در زمینه پیشگیری از HIVبه برنامههای آموزشی عمومی و تستهای گسترده اشاره کردند که بهویژه توسط معاونت بهداشت وزارت بهداشت در حال اجرا هستند. این برنامهها به گروههای آسیبپذیر و افراد در معرض خطر کمک میکند تا از ابتلا به HIV جلوگیری کنند.
وی انگ های ناشی از مبتلا شدن افراد به ویروس HIV را بزرگترین تهدید برشمرد و گفت: ما باید بپذیریم که هر فردی در معرض ویروس قرار گیرد می تواند به این ویروس مبتلا شود پس باید راههای انتقال، پیشگیری و دسترسی به اطلاعات کافی داشته باشیم و در اختیار آنها قرار دهیم.
.
دکتر طایری گفت :یکی از مهمترین چالشها در این زمینه وجود افراد مبتلا به HIV است که بدون علامت در جامعه زندگی میکنند و خود از وضعیت بیماریشان بیخبرند. این افراد به دلیل عدم اطلاع از بیماریشان، اغلب از انجام تستهای لازم و پیگیری درمان خودداری میکنند، که موجب شیوع این بیماری به دیگران از طریق رفتارهای پرخطر میشود.
فلوشیپ بیماری ایدز بالینی در ادامه گفت:آمارها نشان میدهد که در کشور، سالانه باید حدود ۷۰ نفر مبتلا به HIV شناسایی شوند، اما تنها ۴۰ نفر از این تعداد شناسایی میشوند که این آمار کمبود یکسوم را نشان میدهد. به گفته وی، این شکاف در آمارها باعث میشود که افراد مبتلا به HIV، دیگران را آلوده کنند و خود از وضعیت بیماریشان آگاهی پیدا نکنند تا زمانی که علائم جدیتری در آنها نمایان شود بنابراین باید آموزش به جامعه را بیشتر کنیم و آنهایی که فکر می کنند در معرض خطر ابتلا هستند و رفتار جنسی محافظت نشده داشتند تست بدهند و تحت درمان قرار گیرند.
در ادامه این نشست خبری دکتر حجازی از راهاندازی دو مرکز جدید در راستای گسترش دسترسی به خدمات درمانی این بیماری خبر داد وافزود:این مراکز با هدف افزایش پوشش خدمات درمانی در مناطق مختلف و تسهیل دسترسی به درمان برای افراد مبتلا به HIV ایجاد میشوند.
دکتر حجازی به مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری استان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اشاره کرد وافزود: مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری نواب صفوی قطب منطقه ای و مرجع (استان) به عنوان قطب اصلی درمان این بیماری شناخته میشود و در این مرکز به طور ویژه خدمات آزمایشگاهی و تشخیصی انجام میگیرد. سه مرکز دیگر ،مرکز مشاوره بیماری های رفتاری شاهین شهر ، مرکز مشاوره بیماری های رفتاری نجف آباد، مرکز مشاوره بیماری های رفتاری خمینی شهر را می توان نام برد.
وی ادامه داد:در این مراکز، علاوه بر مراقبتهای بهداشتی عمومی، کارشناسان زبان، کارشناس آزمایشگاه و پزشکان عمومی که دورههای تخصصی را گذراندهاند، مشغول به کار هستند. همچنین در تلاش هستند تا در آینده نزدیک متخصصین نیز به این تیمها افزوده شوند.
حجازی تصریح کرد: در حوزه آموزش نیز مرکز بهداشت و سلامت به همکاری با مدارس و دانشگاهها ادامه میدهد تا افراد بیشتری در خصوص رفتارهای پرخطر آگاه شوند و از ظرفیت دانشآموزان و والدین آنها برای ارتقاء سطح سلامت عمومی استفاده شود. این برنامهها به ویژه در مناطق آسیبپذیر و حاشیهای از اهمیت بالایی برخوردار است.
خبرنگار:علیرضاهژبری
برچسب ها :HIV ، ایدز ، علوم پزشکی اصفهان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0