تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۶
کد خبر : 44097

کاهش هورمون‌های تیروئید در نوزادان؛ زنگ خطر آلودگی هوا برای مادران باردار

کاهش هورمون‌های تیروئید در نوزادان؛ زنگ خطر آلودگی هوا برای مادران باردار

به گزارش دنیای اسرار، نشست خبری «ترجمان دانش» با موضوع پژوهش «بررسی ارتباط بین مواجهه مادر با آلاینده‌های هوا در دوران بارداری با مقدار TSH بندناف نوزادان متولدشده در اصفهان (۱۳۹۸-۱۴۰۰)» با ارائه سیلوا هوسپیان، معاون پژوهشی بیمارستان امام حسین و عضو هیئت علمی گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در سالن اجتماعات دانشکده علوم

Print Friendly, PDF & Email

به گزارش دنیای اسرار، نشست خبری «ترجمان دانش» با موضوع پژوهش «بررسی ارتباط بین مواجهه مادر با آلاینده‌های هوا در دوران بارداری با مقدار TSH بندناف نوزادان متولدشده در اصفهان (۱۳۹۸-۱۴۰۰)» با ارائه سیلوا هوسپیان، معاون پژوهشی بیمارستان امام حسین و عضو هیئت علمی گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در سالن اجتماعات دانشکده علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.

 

سیلوا هوسپیان در این نشست با اشاره به ضرورت انجام این پژوهش گفت:هورمون‌های تیروئید در دوران جنینی نقش مهمی در رشد و تکامل سیستم عصبی جنین دارند. به‌ویژه در سه‌ماهه اول بارداری که جنین به‌طور کامل به هورمون‌های تیروئید مادر وابسته است، زیرا غده تیروئید او هنوز تشکیل نشده است.

 

وی ادامه داد: از سه‌ماهه دوم بارداری غده تیروئید جنین شروع به فعالیت می‌کند، اما عوامل محیطی از جمله آلاینده‌های هوا می‌توانند بر سلامت مادر و جنین اثرگذار باشند. شواهد نشان داده‌اند که آلودگی هوا ممکن است یکی از عوامل مؤثر در بروز کم‌کاری مادرزادی تیروئید باشد. این بیماری در ایران نسبت به سایر کشورها شیوع بیشتری دارد.

 

هوسپیان با اشاره به روش تحقیق این پژوهش گفت: این مطالعه بخشی از یک پروژه کوهورت سلامت مادران و کودکان است که در اصفهان اجرا می‌شود. در این پروژه، مادران باردار برای مدت طولانی تحت نظر قرار گرفته و پیامدهای مختلف بر سلامت آنها و نوزادانشان بررسی می‌شود.

 

وی افزود: در این پژوهش، میزان هورمون‌های تیروئید بندناف نوزادان پس از تولد اندازه‌گیری و تأثیر آلودگی هوا بر آنها بررسی شد. با استفاده از شاخص کیفیت هوا و اطلاعات مربوط به محل زندگی مادران، میزان مواجهه آنها با آلاینده‌ها در دوران بارداری ارزیابی شد.

 

معاون پژوهشی بیمارستان امام حسین در خصوص یافته‌های این پژوهش اظهار داشت: اکثر مادران باردار در دوران بارداری با سطح متوسط یا سالم آلودگی هوا مواجه بودند و تعداد روزهایی که در معرض سطوح بالای آلاینده‌ها قرار داشتند، محدود بود. اما نتایج آماری نشان داد که افزایش سطح آلودگی هوا با کاهش هورمون تیروئید در بندناف نوزادان مرتبط است.

 

هوسپیان با تأکید بر اهمیت این نتایج گفت: آلودگی هوا می‌تواند بر عملکرد تیروئید جنین تأثیر منفی داشته باشد. از آنجا که هورمون‌های تیروئید در رشد سیستم عصبی جنین نقش حیاتی دارند، این تأثیر می‌تواند پیامدهای منفی بر سلامت جنین و همچنین بر نتایج بارداری داشته باشد.

وی در پایان بر لزوم توجه به کنترل آلودگی هوا و حمایت از مادران باردار برای کاهش پیامدهای منفی بر سلامت جنین تأکید کرد.

خبرنگار:یونس هژبری

Print Friendly, PDF & Email
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

20 − نه =

سامانه نماز املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان