مدیرکل گمرکات استان اصفهان با گرامیداشت روز جهانی گمرک (27ژانویه مصادف با 7 بهمن) بیان کرد: سازمان جهانی گمرک هر سال شعاری را به مناسبت روز جهانی گمرک مطرح می کند و امسال نیز شعار “پایبندی گمرک به تعهدات خود در زمینه کارآیی، امنیت و شکوفایی” را اعلام و شاخص هایی را برای هر یک از موارد فوق تعریف کرده است.

به گزارش دنیای اسرار ،رسول کوهستانی پزوه در پاسداشت تلاش های فراوان کارکنان گمرک در سراسر کشور، گفت: فعالان عرصه گمرک بویژه بخش های عملیاتی و اجرایی بدون تعطیلی و بی وقفه تلاش می کنند تا در تامین مواد اولیه واحد تولیدی مشکلی ایجاد نشود.

او با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی گمرک در زمینه پایبندی به تعهدات با تمرکز بر کارآیی، امنیت و شکوفایی، توضیح داد: سازمان جهانی گمرک، شاخص هایی از جمله استفاده از داده ها و فناوری های نوین مانند هوش مصنوعی در جهت ساده سازی رویه های گمرکی، دیجیتالی سازی و بهینه سازی فرایندهای گمرکی، همکاری با بخش خصوصی، تقویت و ایجاد آمادگی برای مدیریت بحران های زیست محیطی، بهداشتی، فضای سایبری، تقویت امنیت زنجیره تامین و روند تجارت کالا و مبارزه با قاچاق کالا را تعریف کرده است.

رسول کوهستانی پزوه با اذعان به نقش حمایتی گمرک استان اصفهان از فعالان اقتصادی، گفت: گمرک ایران نیز هر سال بسته های حمایت از تولید را به فعالان اقتصادی ارائه می کند و ازجمله این موارد، شناسایی فعالان مجاز اقتصادی و دارای شناسه است.

او افزود: در سال ۹۸، فقط ۴ شرکت اقتصادی دارای شناسه و مجوز داشتیم و امروز با پیگیری و همکاری اتاق بازرگانی اصفهان، تعداد شرکت های دارای مجوز و شناسه اقتصادی در استان اصفهان به ۵۱ شرکت افزایش یافته است که از پیامدهای آسان سازی، بهبود فرایندها و رویه های گمرکی است.

مدیرکل گمرکات استان اصفهان اعلام کرد: در سال ۹۸، از ۲۶ واحد انبار رسمی، هشت واحد فعال بعنوان انبار اختصاصی گمرک داشتیم که در نتیجه بهبود فرایندها، تعداد انبارهای اختصاصی به ۵۱ واحد فعال که کالا در آنها وارد می شود، افزایش یافته است.

این مقام مسئول دیگر بسته های حمایتی و تسهیلاتی را، استرداد حقوق ورودی توسط گمرکات عنوان کرد و گفت: در استرداد مواد اولیه وارداتی که در محصول نهایی صادراتی استفاده شده است، پس از انجام فرایند صادرات، امکان تقاضای استرداد فراهم شده است.

طبق اظهارات مدیرکل گمرکات اصفهان، ۷۸درصد از استرداد حقوق ورودی کل کشور از گمرکات استان اصفهان انجام می شود که شامل سه چهارم از کل استرداد کشور است و این به دلیل فعالیت شرکت های عظیم و صنایع مادر در استان اصفهان است.

شناسایی فعالان مهم اقتصادی در زمینه واردات و صادرات، از دیگر اقدامات گمرکات استان اصفهان است که مدیرکل گمرک استان در این باره بیان داشت: از میزان ۴میلیارد صادرات از استان، بررسی می کنیم که بیشترین صادرات و واردات توسط کدام شرکت ها انجام شده است.

او ادامه داد: اکنون ۳۲ شرکت بیش از ۱۰ میلیون دلار صادرات داشته اند. در واقع، ۷۵درصد از صادرات استان توسط این ۳۲ شرکت انجام می شود. همچنین، ۷۵درصد از واردات توسط ۳۶ شرکت دیگر انجام می شود که با در نظر گرفتن همپوشانی شرکت ها در صادرات و واردات، جمعا ۵۴شرکت در این زمینه فعال هستند. لذا، ما باید بیشترین تسهیلات را به این شرکت ها اختصاص دهیم. بطور اخص، ۷۵درصد حجم صادرات و واردات استان توسط ۳۵شرکت انجام می شود. ضمن آنکه نباید از ۱۵۰ شرکت دیگر غافل شویم.

کوهستانی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان اهمیت صادرات صنایع دستی، طلا و فرش دستباف پرداخت و افزود: ضروری است وضعیت صادرات اقلام فوق جداگانه بررسی و حمایت های لازم ارائه شود.

این مقام مسئول خاطرنشان ساخت: در زمانی که به دلیل نبود توریست، صنایع دستی خریداری نمی شود، باید امکان خرید و فروش مجازی را فراهم سازیم.

مدیرکل گمرکات استان اصفهان گفت: صادرات فرش دستباف ما از ۲میلیارد دلار در سال ۷۳، اکنون به ۴۰میلیون دلار کاهش یافته است که مستلزم فراهم شدن تسهیلاتی در این زمینه است. بر این اساس، گمرک ایران پیشنهاداتی در خصوص اصلاح موارد قانونی صادرات فرش دستباف داده است تا امکان صادرات فرش از طریق پست فراهم گردد. همچنین در موارد تعمیر فرش، نیازی به صدور ضمانت نامه نیست و با ارائه یک تعهدنامه می توان فرش را برای تعمیر وارد کشور کرد و سپس بازگرداند.

کوهستانی به فعالیت ۹هزار و ۷۰۰ واحد صنعتی در استان اصفهان اشاره کرد و گفت: همکاران ما در هفت واحد گمرک تخصصی ازجمله اصفهان، ذوب آهن، کاشان، فولاد مبارکه، گمرک تجاری فرودگاه و مسافری و گمرک امانات پستی بی وقفه و بدون تعطیلی تلاش می کنند تا در تامین مواد اولیه تولید و تعهد صادراتی شرکت ها مشکلی ایجاد نشود. چنانچه، در برهه کرونا فعالیت گمرک بدون وقفه ادامه داشت.

مدیرکل گمرکات استان اصفهان در بیان تاثیر سیاست های حمایتی، افزایش دو برابری واردات و یک و نیم برابری صادرات استان و درنتیجه افزایش ۳برابری درآمد گمرکات استان اصفهان را یادآور شد و افزود: در ۱۰ ماهه امسال، بیش از ۲ونیم همت واریزی به خزانه توسط گمرکات استان اصفهان انجام شده است. همچنین، یک همت ضمانت نامه بانکی دریافت کرده ایم.

رسول کوهستانی در صحبت از اجرای پروژه های عمرانی در گمرکات استان اصفهان از محل اعتبارات  تخصیصی توسط گمرک ایران، اظهار کرد: بیش از ۱۰۰میلیارد تومان اعتبار عملیات ساخت و سازگمرک اصفهان و دیوار کشی گمرک کاشان، توسعه سیستم های روشنایی، بازسازی مرکز آموزش منطقه ای، بازسازی ۱۴واحد منازل سازمانی و ۱۲ واحد در حال ساخت داریم و امیدواریم با تامین بودجه، عملیات نوسازی ساختمان اداری گمرکات استان را اجرا کنیم.