تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۸:۵۸
کد خبر : 47279

اصفهان رتبه اول کشور در تعداد مبتلایان به پارکینسون

اصفهان رتبه اول کشور در تعداد مبتلایان به پارکینسون

  دکتر محمد علی طبیبی عضو هیئت مدیره انجمن خیریه پارکینسون: اصفهان رتبه نخست کشور در تعداد مبتلایان به این بیماری را دارد و از هر یکصد هزار نفر، ۹۷ نفر به پارکینسون مبتلا هستند. به گزارش دنیای اسرار ، دکتر محمد علی طبیبی، فوق دکتری فیزیولوژی ورزشی بالینی و عضو هیات مدیره انجمن خیریه

Print Friendly, PDF & Email

 

دکتر محمد علی طبیبی عضو هیئت مدیره انجمن خیریه پارکینسون: اصفهان رتبه نخست کشور در تعداد مبتلایان به این بیماری را دارد و از هر یکصد هزار نفر، ۹۷ نفر به پارکینسون مبتلا هستند.

به گزارش دنیای اسرار ، دکتر محمد علی طبیبی، فوق دکتری فیزیولوژی ورزشی بالینی و عضو هیات مدیره انجمن خیریه پارکینسون اصفهان، ضمن گرامیداشت «روز جهانی پارکینسون» درنشست خبری بااصحاب رسانه اظهار کرد: بسیاری از خانواده‌ها برای مراقبت از بیمار، خانه‌نشین می‌شوند و دیگر نمی‌توانند در اجتماع حضور داشته باشند و تیم ما کمک می‌کند تا این خانواده‌ها به زندگی اجتماعی خود بازگردند.تلاش ما این است که وابستگی فرد بیمار به خانواده کاهش یابد و از طرفی خانواده‌ نیز بیمار را رها نکند.

عضو هیات مدیره انجمن خیریه پارکینسون اصفهان، تاکید کرد: این بیماری نیازمند خدمات درمانی و توانبخشی مداوم تا پایان عمر است و برخی خانواده‌ها در ادامه مسیر خسته می‌شوند و بیمار خود را رها می‌کنند در حالی که بازتوانی و مداخلات درمانی باید همیشگی باشد.

طبیبی، خاطرنشان کرد: شناسایی زودهنگام بیماری، بسیار اهمیت دارد و هدف ما این است که نگذاریم بیمار از استقلال فردی خود خارج شود.

وی گفت: با توجه به این آمار که ۹۰۰ نفر عضو انجمن خیریه پارکینسون اصفهان هستند و از خدمات توانبخشی، درمانی و حمایتی این نهاد استفاده می‌کنند، اصفهان رتبه نخست کشور در تعداد مبتلایان به این بیماری را دارد و از هر یکصد هزار نفر، ۹۷ نفر به پارکینسون مبتلا هستند.

طبیبی، افزود: این عدد در افراد بالای ۵۰ سال به ازای هر یکصد هزار نفر ۵۰۰ بیمار مبتلا است.

این فوق دکتری فیزیولوژی ورزشی بالینی و عضو هیات مدیره انجمن خیریه پارکینسون اصفهان،اضافه کرد: شناسایی زودهنگام بیماری، بسیار اهمیت دارد و هدف ما این است که نگذاریم بیمار از استقلال فردی خود خارج شود.
طبیبی، فوق دکترای فیزیولوژی ورزشی بالینی و عضو هیئت‌مدیره انجمن خیریه پارکینسون و آلزایمر اصفهان به مشکلات مربوط به کمبود تجهیزات پزشکی در شهر اصفهان اشاره کرد و اظهار داشت: باوجوداینکه اصفهان استان بزرگی است، اما هنوز تجهیزات کافی برای انجام جراحی‌های لازم در دسترس نیست. امیدواریم که با کمک انجمن، بتوانیم دستگاه‌های لازم را خریداری کنیم تا بیماران مجبور نباشند مدت‌ها منتظر بمانند.

طبیبی بر اهمیت ادامه درمان و توان‌بخشی پس از جراحی تأکید کرد و گفت: این جراحی‌ها تنها بخشی از روند درمان هستند و بیماران همچنان نیاز به بازتوانی و دارودرمانی دارند.

وی در ارتباط با رفتار با بیماران پارکینسون و توجه بیشتر به رفتار سالمندان اظهار کرد: سالمند پرحرف و فعال، اگر به یکباره گوشه‌گیر و ساکت شود، زنگ خطر است زیرا سالمندان نیاز به تعامل اجتماعی دارند و باید در خانه فعالیت بدنی داشته باشند و بی‌تحرکی آنان یکی از آسیب‌زاترین عوامل است.

طبیبی،مهمترین عوامل ابتلا به بیماری پارکینسون را آلودگی هوا، اختلال خواب، کم‌تحرکی و تغذیه نامناسب و خواب منظم و پیوسته نام برد.

وی تاکید کرد: اختلال خواب بویژه در دوران بازنشستگی، بی‌نظمی در وعده‌های غذایی، حذف صبحانه و بی‌توجهی به خوردن شام از عوامل بروز بیماری‌ پارکینسون می تواند باشد.

این فوق دکتری فیزیولوژی ورزشی بالینی و عضو هیات مدیره انجمن خیریه پارکینسون اصفهان، افزود: مصرف مواد قندی، به‌ویژه قندهای ساده، تأثیر منفی بر سلامت مغز دارد و باید به حداقل برسد. مصرف بالای غذاهای گیاهی و دریایی می‌تواند یکی از دلایل کاهش ابتلا به بیماری‌هایی مانند پارکینسون است.

طبیبی، در ارتباط با مصرف غذاهای دریایی، در کشورهای دیگر گفت: در کشورهای آسیای شرقی که مصرف غذاهای دریایی و سبزیجات بیشتر است، آمار ابتلا به پارکینسون نیز پایین‌تر محسوب می شود، بنابراین توصیه می‌شود که هفته‌ای دو بار غذاهای دریایی در برنامه غذایی شهروندان گنجانده شود.

طبیبی، در زمینه اهمیت ورزش برای افرادی که به این بیماری دچار نشوند تاکید کرد: ورزش صبحگاهی برای بسیاری از بیماری‌ها مفید است اما بیماران مبتلا به پارکینسون باید تحت نظر متخصص، تمرین‌های اختصاصی و متناسب با وضعیت خود را انجام دهند و باید تفاوت بین فعالیت بدنی روزمره و تمرین درمانی را جدی گرفت. متاسفانه کم‌توجهی نظام سلامت کشور به توانبخشی بیماران پارکینسون وجود دارد که اگر غربالگری و ارزیابی‌های روتین در نظام سلامت جدی گرفته شود، می‌توان از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد.

دکتر فریناز سادات پورآذریان، متخصص مغز و اعصاب، اظهار کرد: کم‌تحرکی و خانه‌نشینی از عوامل مهم بروز این بیماری است، و یک ورزشکار ویلچرنشین، از یک فرد سالم اما کم‌تحرک، سالم‌تر است.

پورآذریان تأکید کرد: تشخیص زودهنگام پارکینسون بسیار مهم است، زیرا می‌تواند به درمان‌های دارویی و حمایتی کمک کند. بیمارانی که علائم غیرحرکتی مانند خستگی، اختلالات خواب یا اضطراب را تجربه می‌کنند، باید به پزشک مراجعه کنند.

این متخصص مغز و اعصاب، در ارتباط با علائم بیماری پارکینسون تاکید کرد: خم‌شدن بدن به سمت جلو، کُندی حرکت و کاهش ارتباطات اجتماعی از نشانه‌های هشداردهنده است و توانبخشی و تعامل مداوم با بیمار می‌تواند کیفیت زندگی او را به‌شکل چشمگیری افزایش دهد.

پورآذریان، متخصص مغز و اعصاب، گفت: نقش مهم توانبخشی در کنترل علائم بیماری پارکینسون در راهنماهای بالینی، توانبخشی جایگاه ویژه‌ای دارد و هدف اصلی آن، حفظ حداکثر استقلال فرد بیمار و جلوگیری از پیشرفت بیماری است.

وی در ارتباط با وضعیت فیزیکی فرد مبتلا به بیماری پارکینسون اظهار کرد: سلامت فرد مبتلا فقط به وضعیت فیزیکی او مربوط نمی‌شود بلکه بیمار باید بتواند در جامعه حضور فعال داشته باشد و کُندی در فکر کردن یا مشکلات شناختی، نباید مانع مشارکت اجتماعی این بیماران باشد.

پورآذریان با اشاره به اینکه پارکینسون اغلب در دوران سالمندی بروز می‌کند و همراه با اختلالات حرکتی و شناختی است، گفت: بیمار باید هفته‌ای سه روز، هر روز حدود ۲ تا سه ساعت خدمات توانبخشی دریافت کند و این روند تا پایان عمر نیز ادامه یابد.

وی افزود: تغییرات سبک زندگی می‌تواند نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به پارکینسون داشته باشد. ورزش منظم، تغذیه سالم و کاهش مصرف مواد مضر از جمله توصیه‌های کلیدی هستند.

پورآذریان بیان کرد: جراحی تحریک هسته‌های عمده مغز (DBS) می‌تواند به‌ویژه برای بیمارانی که به داروها پاسخ مناسبی نمی‌دهند، بسیار مؤثر باشد. این روش با تحریک نواحی خاصی از مغز، علائم حرکتی بیماران را کاهش داده و در نتیجه نیاز به مصرف داروها را هم کم می‌کند.وی افزود: خوشبختانه این جراحی در حال حاضر در اصفهان انجام می‌شود و بیماران زیادی از مزایای آن بهره‌مند شده‌اند. این روش به‌ویژه برای بیمارانی که داروهای زیادی مصرف می‌کنند و ناتوانی‌های حرکتی دارند، می‌تواند تحول بزرگی ایجاد کند.

فریماه افشارزاده، مشاور و روان درمانگر سازمان نظام روانشناسی، عضو هیئت مدیره انجمن خیریه پارکینسون و آلزایمر اصفهان و روانشناس تخصصی بیماران مبتلا به پارکینسون و خانواده آنان، ضمن گرامیداشت روز جهانی پارکینسون، اظهار کرد: این روز بهانه و فرصتی است برای آگاهی بخشی، همدلی با مبتلایان و مراقبین، حمایت از تحقیقات برای درمان های بهتر و نهایتا زنده نگه داشتن امید در کسانی که با شجاعت با این بیماری زندگی می کنند. فریماه افشارزاده، افزود: از زمانی که فرد مبتلا با تشخیص متخصص متوجه بیماری خود می شود شوکی را تجربه می کند. کنار آمدن و پذیرش آن زمانی را مثل هر نوع از دست دادنی می طلبد.در اینجا از دست دادن سلامتی، توانای ها و بدنبال آن شغل و… خواهد بود. و این چالش بزرگی خواهد بود. خط اول درمان که همان توصیه های دارو درمانی است توسط متخصص انجام می شود ولی مشکلات غیرحرکتی هم مثل اختلالات خلقی، افسردگی، اضطراب و گاها مشکلات شناختی نیز از راه می رسند. که این امر موجب گوشه گیری و انزوا در بیمار می شود. بنابراین لازم است در کنار درمان های دارویی، درمان های حمایتی و روانشناختی هم انجام گیرد.

مشاور و روان درمانگر سازمان نظام روانشناسی، ادامه داد: فرد مبتلا با بالا بردن کیفیت زندگی توسط آموزش‌هایی که می بیند بهتر می تواند از تسریع روند پیشرفت بیماری جلوگیری کند، و تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده و نشان می دهد که حمایت های مشاوره ای و روان درمانی می تواند نقش بسزایی در کیفیت زندگی مبتلایان ایفا کند. انجمن خیریه پارکینسون و آلزایمر اصفهان گام های موثری را در این زمینه برداشته و نتایج خوبی را نیز شاهد بوده است.

این عضو هیئت مدیره انجمن خیریه پارکینسون افزود: نکته مهم دیگری که در این زمینه باید در نظر گرفت توجه به مراقبین و خانواده مبتلایان است. بعضی درمانگران مراقبین را “بیماران پنهان” می دانند. چرا که اثرات مراقبت از فرد مبتلا به پارکینسون خصوصا در مراحل پیشرفته یکی از جنبه های زندگی این افراد است که می تواند یک تجربه طولانی و به شدت عاطفی باشد. ولی آن ها باید بدانند که تنها نیستند. هر عضوی از خانواده که از فرد مبتلا به بیماری پارکینسون مراقبت می کند احتمالا فشار عصبی ناشی از مراقبت را تجربه می کند. بنابراین مراقبین نباید نادیده گرفته شوند. در این زمینه روان‌شناسان طی آموزش علائم فشارهای عصبی و راه های مدیریت فشار ناشی از مراقبت به مراقبین کمک می کنند که آرامش را برقرار کرده و بتوانند از بیمار بهتر مراقبت کنند.

افشارزاده، تصریح کرد: در هر صورت زندگی با فرد مبتلا، نحوه قرار ارتباط صحیح با وی چالش برانگیز است و هر چقدر فرد مبتلا و مراقبین آنان آگاهی بیشتری داشته باشند بهتر می توانند این چالش را پشت سر گذاشته و روند درمان را بهبود ببخشند.

در پایان علی قطبی، مدیر انجمن خیریه پارکینسون اصفهان، اظهار کرد: تا ما دچار بیماری نشویم دنبال درمان آن نمی رویم. انجمن خیریه پارکینسون اصفهان، همکاری خود را برای غربالگری بیماران پارکینسون اعلام کرد، آگاهی و اطلاع‌رسانی اولیه از اهمیت بالایی برخوردار است، اما متأسفانه استقبال از خدمات ارائه شده به دلیل عدم علاقه‌مندی خانواده‌ها و مشکلات اقتصادی کاهش‌یافته است.

مدیرعامل انجمن خیریه پارکینسون اصفهان تصریح کرد: در تلاش هستیم تا نیازهای بیماران را شناسایی کنیم و با همکاری خیریه‌ها و نهادهای دولتی، شرایطی را فراهم کنیم که بیماران بدون دغدغه به درمان خود ادامه دهند.

قطبی خاطرنشان کرد: امیدواریم که باهمت تمامی مسئولان، روزی برسد که همه ما در کنار یکدیگر برای سلامتی شهروندان تلاش کنیم و هیچ بیماری احساس تنهایی نکند.

خبرنگار:علیرضاهژبری

Print Friendly, PDF & Email
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سامانه نماز املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان