جدال مشاغل مزاحم با آرامش شهروندان

نویسنده : خدیجه توسلی دینانی/در دنیای امروز که شهرنشینی رو به افزایش است، حفظ کیفیت زندگی در شهرها به یکی از دغدغههای اصلی تبدیل شده است. یکی از مهمترین عواملی که بر کیفیت زندگی شهروندان تأثیر میگذارد، وجود مشاغل مزاحمی است که با فعالیتهای خود، سلامت و آرامش ساکنان را به خطر میاندازند. جدال مشاغل
نویسنده : خدیجه توسلی دینانی/در دنیای امروز که شهرنشینی رو به افزایش است، حفظ کیفیت زندگی در شهرها به یکی از دغدغههای اصلی تبدیل شده است. یکی از مهمترین عواملی که بر کیفیت زندگی شهروندان تأثیر میگذارد، وجود مشاغل مزاحمی است که با فعالیتهای خود، سلامت و آرامش ساکنان را به خطر میاندازند.
جدال مشاغل مزاحم با آرامش شهروندان
به گزارش دنیای اسرار به نقل ازیاقوت نیوز؛ مشاغل مزاحم، به عنوان یکی از چالشهای جدی در بسیاری از شهرهای بزرگ و کوچک، کیفیت زندگی شهروندان را به شدت تحت تأثیر قرار میدهند. این مشاغل با ایجاد آلودگی صوتی، آلودگی محیط زیست و سایر مزاحمتها، آرامش و آسایش ساکنان را سلب کرده و به محیط زیست آسیب میرسانند. مشاغل مزاحم، به عنوان یک معضل زیستمحیطی و اجتماعی، چالشهای جدی را برای مدیریت شهری ایجاد کرده است. این مشاغل نه تنها بر سلامت و رفاه شهروندان تأثیر منفی میگذارند، بلکه به اقتصاد محلی نیز آسیب میرسانند.
مشاغل مزاحم کدامند؟
مشاغل مزاحم و آلاینده به شغلهایی اطلاق میشوند که به علت ایجاد سر و صدا (آلودگی صوتی)، آلاینده بودن (پخش دود و بوی رنگ و تینر، گرد و غبار، خاک اره، مواد زائد نظیر روغن سوخته، براده آهن و …) و اشغال بخش اعظم پیادهرو و خیابان در هنگام کار، باعث ایجاد مزاحمت برای ساکنان واحدهای مسکونی و کسبه مغازههای مجاور و افراد عبوری از پیاده رو میشوند.
قوانین مربوط به مشاغل مزاحم
قوانین و مقررات مختلفی در سطوح ملی و محلی برای مقابله با مشاغل مزاحم و حفظ کیفیت زندگی شهروندان وضع شده است. این قوانین با هدف ساماندهی و کنترل این نوع مشاغل و کاهش اثرات منفی آنها بر محیط زیست و سلامت افراد تدوین شدهاند.
مهمترین قوانین و اقدامات قانونی
بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداریها: این بند به عنوان یکی از اصلیترین قوانین در این زمینه، به شهرداریها اختیاراتی برای مقابله با مشاغل مزاحم میدهد. شهرداریها میتوانند با تشکیل کمیسیونهای ویژه، نسبت به شناسایی و برخورد با این مشاغل اقدام کنند.
متن بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری: به منظور جلوگیری از ایجاد و تأسیس تمام اماکنی که به نحوی از انحاء موجب بروز مزاحمت برای ساکنان یا مخالف اصول بهداشت در شهرهاست، شهرداری مکلف است از تأسیس کارخانهها – کارگاهها – گاراژهای عمومی و تعمیرگاهها و دکانها و همچنین مراکزی که مواد محترقه میسازند و اصطبل چارپایان و مراکز دامداری و به طور کلی تمام مشاغل و کسبهایی که ایجاد مزاحمت و سر و صدا کنند یا تولید دود یا عفونت جلوگیری کند و در تخریب کورههای آجر و گچ و آهکپزی و خزینه گرمابههای عمومی که مخالف بهداشت است، اقدام کند و با نظارت و مراقبت در وضع دودکشهای اماکن و کارخانهها و وسائط نقلیه که کارکردن آنها دود ایجاد میکند از آلوده شدن هوای شهر جلوگیری کند و هرگاه تأسیسات مذکور فوق قبل از تصویب این قانون به وجود آمده باشد آنها را تعطیل کند و اگر لازم شود آنها را به خارج از شهر انتقال دهد.
آییننامه ساماندهی مشاغل و اصناف مزاحم شهری: این آییننامه مصوب هیئت وزیران، جزئیات بیشتری را در مورد نحوه شناسایی، طبقهبندی و برخورد با مشاغل مزاحم ارائه میدهد.
قوانین محیط زیستی: قوانین و مقرراتی مانند قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، نیز بر روی مشاغل مزاحم تأثیرگذار هستند و محدودیتهایی را برای فعالیتهای آلاینده ایجاد میکنند.
قوانین شهرسازی و معماری: قوانین و مقررات شهرسازی و معماری نیز با تعیین مناطق صنعتی و تجاری مشخص و محدود کردن برخی فعالیتها در مناطق مسکونی، به کاهش مشکلات ناشی از مشاغل مزاحم کمک میکنند.
جلوگیری از بساطگستری و دستفروشی ۸۹۳ نفر در اصفهان
در همین رابطه مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به اقدامات این اداره کل در بخش رفع سد معبر طی پنج ماه نخست سال جاری گفت: در این مدت از بساطگستری و دستفروشی ۸۹۳ نفر جلوگیری شد و ۵۴۲ متکدی در این کلانشهر هدایت و ساماندهی شدند. مصطفی مرادیاننژاد با اشاره به اقدامات و فعالیتهای اداره کل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان طی پنج ماه نخست سال جاری گفت: برای رفع و پیشگیری از تخلف سد معبر، در این مدت ۱۲ هزار و ۷۲ تذکر و ۴۰۱۱ اخطار صادر و تخلف ۱۲ هزار و ۷۱ متصدی صنفی رفع شده است.
وی افزود: ۲۹۵۲ اخطاریه با موضوع جلوگیری از نصب تابلوهای غیرمجاز در فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر و مرداد سال جاری صادر و ۱۱۰۴ مورد نیز رفع تخلف شده است.
مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه در پنج ماه نخست سال جاری در راستای جمعآوری خودروهای فرسوده رها شده در معابر شهر ۴۱۸ اخطاریه صادر و ۸۶ دستگاه از این خودروها جمعآوری شده است، گفت: در این مدت از بساطگستری و دستفروشی ۸۹۳ نفر جلوگیری شد و ۵۴۲ متکدی در این کلانشهر هدایت و ساماندهی شدند.
مرادیاننژاد با بیان اینکه طی فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر و مرداد سال جاری در بخش کنترل ساختمان برای جلوگیری از ادامه فعالیت و تعطیلی کارگاههای ساختمانی متخلف یا بدون مجوز و پروانه از ۶۸ مورد احداث زمین بایر جلوگیری شده است، گفت: در این مدت از افزایش طبقات ۴۷۷ ساختمان، تعمیرات داخلی غیرمجاز ۱۸۱۸ ساختمان، تبدیل وضعیت ۵۱۶ ساختمان و فعالیت ۶۵۲۳ کارگاه ساختمانی متخلف نیز جلوگیری شده است.
وی ادامه داد: در پنج ماه نخست سال جاری در راستای اجرای بند ۲۰ قانون شهرداریها مبنیبر رفع مزاحمت کارگاههای صنفی مزاحم از طریق اجرای تمهیدات و تعطیلی، ۷۳ رأی قضائی، بر اساس بند ۱۴ قانون شهرداریها مبنیبر رفع خطر از بناهای حادثهآفرین، چالهها و اشیای مشرف به معابر عمومی ۱۳۸ رأی اجرا شده است.
وی افزود: در راستای اجرای ماده ۱۱۰ قانون شهرداریها، طی پنج ماه ابتدای سال جاری ۴۱۰ رأی در این کلانشهر اجرا شده است. مرادیاننژاد با اشاره به اقدامات مدیریت پیشگیری و رفع تخلفات شهری در بخش کنترل دفع ضایعات ساختمانی در سطح شهر همچون تعطیلی کارگاههای ایجادکننده سد معبر و پیشگیری از تخلیه مصالح و نخاله در معابر عمومی گفت: در این زمینه ۴۱۷۹ اخطار صادر و ۹۸۶ کارگاه ساختمانی متخلف نیز تعطیل شده است.
چه باید کرد؟
– شناسایی و طبقهبندی مشاغل مزاحم: با توجه به نوع آلودگی و میزان مزاحمت، مشاغل مزاحم به دستههای مختلفی تقسیم میشوند.
– تعیین مناطق مجاز برای فعالیت: برای هر نوع فعالیت صنعتی یا تجاری، مناطق مشخصی تعیین میشود تا از استقرار آنها در مناطق مسکونی جلوگیری شود.
– صدور مجوز مشروط: برای فعالیت مشاغلی که پتانسیل ایجاد مزاحمت دارند، صدور مجوز مشروط و نظارت مستمر بر فعالیت آنها الزامی است.
– پلمب و تعطیلی واحدهای متخلف: در صورت تخلف مشاغل از قوانین و مقررات، امکان پلمب و تعطیلی واحد متخلف وجود دارد.
– جریمههای نقدی: برای جبران خسارات وارده به محیط زیست و ساکنان، جریمههای نقدی سنگینی برای متخلفان در نظر گرفته میشود.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0