تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۱
کد خبر : 7036

سلامت جامعه خط قرمز نظارت بر تبلیغات کالا و خدمات

سلامت جامعه خط قرمز نظارت بر تبلیغات کالا و خدمات

سلامت جامعه خط قرمز نظارت بر تبلیغات کالا و خدمات رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اصفهان: قانون ممنوعیت تبلیغ کالا و خدماتی که آسیب رسان به سلامت جامعه در قانون اساسی عنوان شده است.دنیای اسرار:رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اصفهان گفت: موضوع ممنوعیت کالا و خدمات آسیب رسان به سلامت جامعه

Print Friendly, PDF & Email

سلامت جامعه خط قرمز نظارت بر تبلیغات کالا و خدمات

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اصفهان: قانون ممنوعیت تبلیغ کالا و خدماتی که آسیب رسان به سلامت جامعه در قانون اساسی عنوان شده است.
دنیای اسرار:رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اصفهان گفت: موضوع ممنوعیت کالا و خدمات آسیب رسان به سلامت جامعه در برنامه های سه، چهار و پنجم توسعه نیز تکرار شده و در برنامه ششم توسعه به عنوان یک قانون دائمی مطرح شده است.
وی افزود: ما از نظر قوانین و مقررات در این حوزه هیچ مشکلی نداریم اما در اجرا ممکن است موانعی وجود داشته باشد به خصوص زمانی که قرار است موضوعی بین چند دستگاه اجرایی به طور مشترک اجرا و انجام شود.
اصغر مختاری با اشاره به نقش مهم تبلیغات در اقتصاد و اشتغال جامعه گفت: خط قرمز ما سلامت جامعه است و قرار نیست ما سلامت جامعه را با چیز دیگری معاوضه کنیم و اگر خدمات یا کالایی آسیب رسان به سلامت افراد جامعه باشد باید از تبلیغ آن جلوگیری شود هر چند آن کالا یا خدمات در اقتصاد نقش آفرین باشد و یا در اشتغال بتواند اشتغال پایدار ایجاد کند.
مختاری با اشاره به عدم وجود قانون مجازات متخلفین در این حوزه اظهار کرد: این خلاء قانونی تیر ماه امسال با تصویب قانون منع تبلیغات کالا و خدمات آسیب رسان و تعیین مجازات برای متخلفان توسط مجلس شورای اسلامی از بین رفت و اگر رسانه ای بر خلاف فهرستی که توسط دانشگاه علوم پزشکی اعلام شده تبلیغات کالاها یا خدمات آسیب رسان را انجام دهد به مجازات تعیین شده در قانون محکوم خواهد شد.

آمار بالای کم تحرکی در نوجوانان و جوانان

معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان در ادامه این کارگاه آموزشی گفت: به یمن برنامه های بهداشتی و پیشگیری های اولیه مانند واکسیناسیون بیماری های واگیردار که در گذشته علت مرگ و میر در سنین پایین بود از بین رفت است ولی متاسفانه امروزه به دلیل تغییر الگوی زندگی و کمرنگ شدن بهداشت فردی در خانواده‌ها شاهد افزایش بیماری‌های غیرواگیردار هستیم.
وی در ادامه افزود: ۶۵ درصد از مرگ و میر جامعه در حال حاضر به دلیل بیماری های غیرواگیر است که در راس آنها بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان و سوانح و حوادث قرار دارد.
مصطفی رضایی در ادامه نقش وزارت بهداشت بر سلامت جامعه را ۲۰ الی ۲۵ درصد در بهترین شرایط زیر ساختی اعلام و عنوان کرد: نقش سایر ارگان ها و مردم در حوزه پیشگیری و درمان ۷۵ درصد است .
به گفته معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان در حال حاضر  کودکان و نوجوانان از کم تحرکی و اضافه وزن و چاقی رنج می‌برند که این عوامل جز ریز فاکتورهای خطر هستند و در سنین بالا باعث ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر می شوند.
وی با اشاره به اینکه یکی از وظایف وزارت بهداشت افزایش آگهی مردم است تصریح کرد: برنامه های آموزشی 
در ۱۲۰۰ مرکز بهداشت در سطح استان اصفهان اجرا و با اجرایی شدن طرح غربالگری در سال ۹۷-۹۶ حدود ۱۰۰ هزار بیمار دیابتی ، ۶۳ نفر مبتلا به سرطان بدخیم دستگاه گوارش، ۲۲۰ مورد سرطان سینه و ۶۰۰ نفر بیماری دستگاه گوارشی که مستعد سرطان بودند را شناسایی شدند.

بیماری‌های غیر‌واگیر اولویت اصلی نظام سلامت

در ادامه مدیر گروه عوامل خطر بیماری های غیر واگیر و مسئول تعیین فهرست کالاها و خدمات آسیب رسان به سلامت در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گسترش بیماری‌های غیر واگیر، بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان ها را مهمترین عامل مرگ و میر در کشور معرفی و اظهار کرد: سر دسته بیماری های غیر واگیر را بیماری‌های مزمن تنفسی، آرتروز، دیابت، افسردگی و… تشکیل می دهند و متاسفانه این بیماری‌ها، گروه مولد و شاغل جامعه را درگیر و مرگ و میر این دو گروه خسارات سنگینی بر جامعه وارد کرده اند.
عباس پریانی عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر را عوامل رفتاری و غیررفتاری دانست و بیان کرد: با افزایش سن، قدرت ایمنی بدن تضعیف می‌شود و با توجه به تاثیر عوامل رفتاری مثل الگوی سبک زندگی، چاقی، دخانیات و ترکیب سموم با املاح بدن، تجمع رسوب در رگ ها و ممانعت از خون رسانی به قلب و مغز، سکته های قلبی و مغزی عارض می‌شوند.
پریانی در ادامه افزود: افزایش هزینه های عرضه و عوارض مربوط به کالاها و خدمات آسیب رسان، در حدی که خارج از توان اقتصادی افراد باشد، مانع از استقبال مردم می شود و تاثیر بیشتری از اعمال قانون و منع تبلیغات خواهد داشت.
به گفته وی راهکار افزایش قیمت، محدودیت و ممنوعیت تبلیغات بیشترین تاثیر را بر رفتار مصرف کننده دارد.
عباس پریانی با بیان اینکه فهرست کالاهای آسیب رسان از سوی وزارت بهداشت اعلام می شود افزود: علل ممنوعیت و عدم تبلیغ این کالاها فقط به‌ دلیل خطر ساز بودن آنها است و به عنوان مثال مصرف پفک اگر مدت زمان طولانی مصرف شود بی شک خطر ساز خواهد بود ولی اگر در کوتاه مدت استفاده شود ، خطر زیادی نخواهد داشت.

وی با اشاره به چالش های عظیمی که مواد صنعتی تراریخته به همراه دارد، تصریح کرد: ۷۰ درصد دانه های روغنی مورد مصرف در صنعت از موارد تریخته است.
عباس پریانی در ادامه افزود: عوامل متعددی باعث می شوند که وزارت بهداشت مجوز تولید کالاهای آسیب رسان را صادر کند ولی در کنار آن بر ممنوعیت تبلیغ کالاهای آسیب رسان هم تاکید دارد.
پریانی عدم آگاهی اقشار ضعیف جامعه را دلیل مصرف مواد غذایی بی ارزش از سمت آن ها و ابتلا به بیماری های غیر واگیر دانست و خاطر نشان کرد: باید کالاهای مورد نیاز در جامعه رصد شود که به عنوان مثال در ۱۰۰ گرم مواد خوراکی تولید شده باید ویتامین، املاح، فیبر و پروتئین ها اندازه گیری شود و اگر این مواد کالری بیش از حد مجاز داشته باشند آسیب رسان خواهند بود.

خبرنگار: شهره باقری

Print Friendly, PDF & Email
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.