تاریخ انتشار : پنجشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۳
کد خبر : 7645

ایجاد ابر چالش ریزگردها در فلات مرکزی ایران با عدم توجه به حق آبه تالاب گاوخونی

ایجاد ابر چالش ریزگردها در فلات مرکزی ایران با عدم توجه به حق آبه تالاب گاوخونی

ایجاد ابر چالش ریزگردها در فلات مرکزی ایران با عدم توجه به حق آبه تالاب گاوخونی به گزارش  دنیای اسرار:حمیدرضا قلمکاری: جلوگیری از توسعه باغات در اراضی شیب دار بالادست مانع هدر رفت آب و فرسایش خاک و فرونشست زمین می‌شود. کاندیدای نهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی در جمع خبرنگاران به ارائه برنامه های آتی

Print Friendly, PDF & Email

ایجاد ابر چالش ریزگردها در فلات مرکزی ایران با عدم توجه به حق آبه تالاب گاوخونی

به گزارش  دنیای اسرار:حمیدرضا قلمکاری: جلوگیری از توسعه باغات در اراضی شیب دار بالادست مانع هدر رفت آب و فرسایش خاک و فرونشست زمین می‌شود.

کاندیدای نهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی در جمع خبرنگاران به ارائه برنامه های آتی کمیسیون کشاورزی پرداخت و تاکید کرد: ستاد نجات زاینده رود از سراب تا پایاب با الگو گرفتن از ستاد نجات دریاچه ارومیه به عنوان بزرگ حوزه فلات مرکزی ایران ایجاد و پیشنهاد شد و بعد از ۳ سال و نیم تلاش و پیگیری توانستیم مصوبه هئیت وزیران را در ۱۶ دی ماه ۹۷ اخذ کنیم.
وی پیگیری جهت واگذاری اصل ۱۳۸ توسط نمایندگان استان به ستاد احیای زاینده رود را دیگر اقدام کمیسیون کشاورزی عنوان و تاکید کرد: مصوبات این ستاد چه در تخصیص منابع و چه در زیر ساخت ها دقیقا مصوبات هئیت وزیران است.
قلمکاری خاطرنشان کرد: مهم‌ترین بحث حق آبه تالاب گاو خونی با ۱۷۶ میلیون متر مکعب آب است چرا که در بحث‌های زیست محیطی به عنوان یک ابر چالش در فلات مرکزی کشور مطرح است.
به گفته وی عدم توجه به حق آبه تالاب گاوخونی باعث ایجاد ابر چالش ریزگردها در فلات مرکزی ایران می‌شود و تا شعاع ۱۰۰۰ کیلومتر را پوشش می‌دهد.
کاندیدای نهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی دیگر اقدام آتی این کمیسیون را جلوگیری از اجرای برنامه ششم توسعه، ماده ۳۱ بند پ عنوان و تصریح کرد: با جلوگیری از توسعه ۵۰۰ هزار هکتار باغات در اراضی شیب دار بالادست از توسعه باغات در چند استان از جمله اصفهان و فارس جلوگیری شده و هرگونه توسعه باغات در بالادست را به منزله بارگذاری مجدد روی ظرفیت‌های اکولوژیک است.
وی افزود: اخذ دو سوم از آراء نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای اصلاح ماده ۳۱ سند برنامه ششم توسعه بسیار مهم است و اگر این امر محقق نشود حدود ۸۰ میلیارد مکعب از آبی را که در دسترس داریم به عنوان سرمایه ملی از دست می دهیم.
قلمکاری با بیان اینکه ۶ طرح دیگر نیز به کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و کمیسیون کشاورزی اتاق ایران ارائه شده‌است گفت: سند جامع استراتژیک برای فعالان اقتصادی در بخش کشاورزی باید ایجاد شود تا سرمایه گذاران در این حوزه کمتر دچار تنش شوند.
محمد صادقی نیز در حاشیه این نشست با اشاره به اهمیت حوزه کشاورزی خاطر نشان کرد: آنچه در کمیسیون کشاورزی به عنوان دغدغه مطرح شده این است که اگر چرخ کشاورزی استان حرکت نکند سایر چرخ ها نیز کار نخواهند کرد و در هر مسیری که ما حرکت می‌کنیم باید به کشاورزی توجه ویژه داشته باشیم.
وی در پاسخ به خبرنگار دنیای اسرار مبنی بر اینکه چه اقداماتی در جهت حل بحران کشاورزی در شرق اصفهان توسط اتاق انجام شده است گفت: هیاتی از اتاق بازرگانی به کشور اکراین رفت و بر اساس اطلاعاتی که در این سفر به دست آمد طرحی ارائه شد همچنین در سفر به ایتالیا در مورد نحوه کاشت نهال و به ثمر رسیدن آن که در ایتالیا ۲سال است ولی در ایران ۸ سال زمان می‌برد تا نهال به ثمر برسد و همچنین نحوه برداشت محصول کشاورزی که آن‌ها از هر هکتار ۹۰ تن برداشت محصول دارند در حالی که ما در هر هکتار ۲۰ تن محصول برداشت می‌کنیم، تحقیقاتی انجام شد که متاسفانه هیچ اقدام عملی در مورد شرق اصفهان انجام نشده چرا که این طرح‌ها به هئیت رئیسه ارسال شده ولی در همان جا متوقف شده است.


خبرنگار: شهره باقری

Print Friendly, PDF & Email
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.