تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۷ - ۹:۳۵
کد خبر : 3143

عطش توسعه از عوامل بروز بحران آبی/ تلف شدن روزانه ۳۰ هزار نفر در جهان به دلیل کم‌آبی

عطش توسعه از عوامل بروز بحران آبی/ تلف شدن روزانه ۳۰ هزار نفر در جهان به دلیل کم‌آبی

پایگاه خبری دنیای اسرار رئیس اداره امور اداری آبفار اصفهان مطرح کرد عطش توسعه از عوامل بروز بحران آبی/ تلف شدن روزانه ۳۰ هزار نفر در جهان به دلیل کم‌آبی رئیس اداره توسعه منابع انسانی و آموزش شرکت آبفار استان اصفهان گفت: سوء مدیریت، عطش توسعه، کشاورزی ناکارآمد و فقدان نگرش دراز مدت در کشور

Print Friendly, PDF & Email

پایگاه خبری دنیای اسرار

رئیس اداره امور اداری آبفار اصفهان مطرح کرد

عطش توسعه از عوامل بروز بحران آبی/ تلف شدن روزانه ۳۰ هزار نفر در جهان به دلیل کم‌آبی

رئیس اداره توسعه منابع انسانی و آموزش شرکت آبفار استان اصفهان گفت: سوء مدیریت، عطش توسعه، کشاورزی ناکارآمد و فقدان نگرش دراز مدت در کشور برخی از عوامل مهم در بروز بحران به شمار می‌روند.

به گزارش دنیای اسراربه نقل از فارس، حسن خرسند شامگاه یکشنبه در جلسه بررسی بحران آب در روستاهای شهرستان دهاقان اظهار کرد: بحران آب جدی بوده و باید با سرعت به آن پرداخته شود زیرا فقط ۲٫۵ درصد آب تحت عنوان آب شیرین در اختیار مردم جهان قرار دارد، منابع محدود و نیازها نامحدود هستند و جمعیت رو به افزایش است.

وی با بیان این‌که با چالش آبی قرن مواجه هستیم، افزود: آب یک کالای صرفاً اساسی برای حیات بشر نیست آب جنبه اقتصادی دارد و اگر آب نباشد کشاورزی دچار بحران جدی می‌شود و تمام توسعه کشور از کار می‌افتد.

* سهم ۶۹ درصدی یخچال‌ها از آب‌های جهان

رئیس اداره توسعه منابع انسانی و آموزش شرکت آبفار استان اصفهان عنوان کرد: ۶۹ درصد آب به صورت یخچال‌ها در قطب‌های شمال و جنوب هستند و ۳۱ درصد در اختیار بشر قرار دارد؛ بر اساس گفته‌های یک دانشمند اگر همه آب‌های دنیا را در یک گالن فرض کنیم سهم همه دنیا به اندازه ۲۰ قاشق غذاخوری است پس بحران آب را باید چاره‌اندیشی و اطلاع‌رسانی کرد.

وی عنوان کرد: وضعیت آب تهدیدکننده است و ما به عنوان بازوان اجرایی دستگاه‌های دولتی باید برپایی این‌گونه جلسات را گسترش دهیم و زنگ انشای مدارس باید به موضوع آب اختصاص یابد و در این راستا هم امر به معروف و نهی از منکر صورت گیرد.

خرسند در ادامه گفت: روحانیون به مسأله آب اهمیت دهند و دهیاران، شوراها و اصحاب رسانه هم توجه بیشتری به بحران آب داشته باشند و کارها و اقدامات بیشتری ارائه شود.

* اقلیم ایران خشک است

وی تصریح کرد: جهان با مسأله بی‌آبی دست و پنجه نرم می‌کند و اگر این بحران ادامه یابد و برداشت‌ها به همین صورت باشد منجر به جنگ بین کشورها می‌شود.

رئیس اداره توسعه منابع انسانی و آموزش شرکت آبفار استان اصفهان با بیان این‌که سخنرانی‌ها شعار نباشند، خاطرنشان کرد: فرایند مدیریتی در جهان مطرح است و در کشور ما هم باید توجهات بیشتری شود، زیرا خیلی در این زمینه برنامه‌ریزی نشده و باید به آن سرعت دهیم و سخنرانی‌ها فقط شعار نباشند.

وی اقلیم ایران را خشک معرفی کرد و ادامه داد: در ایران متوسط بارندگی ۱۰۰ میلی‌متر بوده اما در برخی از کشورها ۸۰۰ میلی‌متر است، ما از جهت اقلیم در وضعیت خشک و نیمه خشک خاورمیانه قرار داریم و میزان بارندگی کم است.

* تلف شدن روزانه ۳۰ هزار نفر در جهان به دلیل کم‌آبی

خرسند از تلفات ناشی از بی‌آبی خبر داد و تأکید کرد: هزار و ۴۰۰ سال قبل پیامبر(ص) بر صرفه‌جویی سفارش کردند زیرا همه جانداران جهان از نعمت آب سهم دارند و بر اساس آمار بهداشت جهانی روزانه ۳۰ هزار نفر به سبب کم‌آبی جان خود را از دست می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: سوء مدیریت، عطش توسعه، کشاورزی ناکارآمد و فقدان نگرش دراز مدت در کشور برخی از عوامل مهم در بروز بحران به شمار می‌روند.

* کشاورزان توجیه اقتصادی شوند

رئیس اداره توسعه منابع انسانی و آموزش شرکت آبفار استان اصفهان تصریح کرد: در بخش آبیاری کشاورزی هنوز در حال استفاده از روش‌های سنتی هستیم؛ کشاورزان به آموزش و توجیه اقتصادی نیاز دارند، باید سیاست‌ها و الگوها را تغییر دهند و به سمت کشاورزی صنعتی بروند.

وی در پایان گفت: بهره‌گیری از آموزه‌های دینی، جلوگیری از افراط و تفریط و تغییر الگوی مصرف باید تبدیل به فرهنگ شود و این دیدگاه که اگر ما مصرف نکنیم دیگران مصرف می‌کنند باید کنار رود و به شعارها و رویکردهای مدیران جهت‌دهی شود تا برای رفع بحران آب بهتر کار شود.

* آبفار دهاقان به اصلاح شبکه‌های آبی بپردازد

رستگار بخشدار بخش مرکزی شهرستان دهاقان نیز در این جلسه اظهار کرد: بررسی مشکلات مربوط به بحران آب در همه روستاهای شهرستان دهاقان پیگیری شده و تصمیمات لازم اتخاذ شده است.

وی از حفر چاه کمکی در روستای همگین خبر داد و افزود: در روستای همگین پس از بررسی‌های لازم مقرر شد به منظور حفر چاه کمکی برای تأمین آب شرب روستا پیگیری‌های مربوطه صورت گیرد تا مشکل رفع شود.

بخشدار بخش مرکزی شهرستان دهاقان با بیان این که اداره آبفار دهاقان باید به اصلاح شبکه‌های آب بپردازد، اذعان داشت: با توجه به فرسوده بودن شبکه آب روستا پیگیری‌های لازم در راستای تسریع در روند تعویض و اصلاح شبکه از طریق امور آبفا انجام گیرد.

وی با بیان این که پیشگیری از خشک شدن باغات روستای کره دهاقان پیگیری شده است، عنوان کرد: در روستای «کره» دهاقان پیگیری‌های لازم  نیز در راستای پیشگیری از خشک شدن درختان و باغات در دستور کار قرار دارد و پیگیری‌های لازم برای اخذ مجوز حفر چاه از طریق جهاد کشاورزی و نماینده کشاورزان صورت خواهد گرفت.

رستگار تأکید کرد: در شرایط خشک‌سالی شرکت آبفار اقداماتی را انجام می‌دهد اما مردم هم باید کم‌آبی را جدی بگیرند و در مصرف آب شرب توجه بیشتری کنند.

* لوله‌های فرسوده عامل هدررفت آب است

وی حفر چاه در روستای «دزج» برای رفع کم‌آبی لازم دانست و خاطرنشان کرد: هم ‌چنین در روستای دزج آب شرب با افت فشار همراه بوده و پاسخگوی نیاز روستاییان نیست و در حال حاضر هفته‌ای یک روز آب از طریق تانکر در اختیار مردم قرار می‌گیرد و البته حفر سریع چاه آب در دستور کار قرار گرفته است.

بخشدار بخش مرکزی شهرستان دهاقان لوله‌های فرسوده آب را سبب هدر رفت آب دانست و تصریح کرد: فرسوده بودن لوله‌های آب در روستاهای شهرستان دهاقان معضلی است که باید جدی به آن پرداخته شود تا از هدررفت آب جلوگیری شود.

وی از نقش اصلاح شبکه‌های فرسوده آب در روستای «علی‌آباد گچی» خبر داد و  ابراز داشت: وقتی خرابی به وجود آید همه متوجه مشکل لوله‌های فرسوده می‌شوند و ما از اداره آبفار خواسته‌ایم که اعتبار لازم را برای اصلاح شبکه‌های فرسوده آب قرار دهند تا تأثیر آن را در مصرف بهینه آب مشاهده شود به طور مثال در روستای علی‌آباد گچی ۸۰ درصد لوله‌ها تعویض شده و به همین علت مشکل آب ندارند.

Print Friendly, PDF & Email

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.