تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۶
کد خبر : 5450

افتتاح ۴۰ خانه ورزش روستایی به مناسبت هفته بسیج درسطح استان اصفهان

افتتاح ۴۰ خانه ورزش روستایی به مناسبت هفته بسیج درسطح استان اصفهان

افتتاح ۴۰ خانه ورزش روستایی به مناسبت هفته بسیج درسطح استان اصفهان مطمئنا یکی از مهم ترین عوامل موفقیت در هر حوزه ای ثبات در مدیریت است خصوصا در حوزه ی ورزش که برای کسب نتایج دلخواه چه در ورزش حرفه ای و چه قهرمانی، نیاز به برنامه های بلند مدت و کاربردی دارد در

Print Friendly, PDF & Email

افتتاح ۴۰ خانه ورزش روستایی به مناسبت هفته بسیج درسطح استان اصفهان

مطمئنا یکی از مهم ترین عوامل موفقیت در هر حوزه ای ثبات در مدیریت است خصوصا در حوزه ی ورزش که برای کسب نتایج دلخواه چه در ورزش حرفه ای و چه قهرمانی، نیاز به برنامه های بلند مدت و کاربردی دارد

در این میان هیات روستایی و بازی های  بومی محلی با مدیریت مهدی اسدی توانسته است عملکرد موفقیت آمیزی داشته باشد.

در بررسی این موضوع و به مناسبت افتتاح ۴۰ خانه روستایی با رییس هیات روستای و بازی های بومی و محلی به گفتگو نشستیم  و میتوان گفت که هیات روستایی و بازی های بومی محلی استان اصفهان در زمینه ایجاد زیرساخت ها و احیای بازی های بومی و محلی فراموش شده، رکورد دار اولین ها در کشوراست.

به گزارش دنیای اسرار-( شهره باقری):مهدی اسدی با بیان اینکه تلاش برای ایجاد خانه ورزش روستایی ازده سال پیش آغاز شده و تا به امروزادامه دارد گفت: در آن زمان روستاها ۳۰ درصد جمعیت کشوررا به خود اختصاص داده بودند ودراصفهان این رقم نزدیک به ۲۳ درصد بود. طبق آماری که در سال ۹۷ ارائه شده جمعیت روستایی به  ۵/۱۷ الی ۱۸ درصد رسیده است. این کاهش جمعیت به این دلیل است که روستاها با هم تجمیع و شهر شده اند و در حال حاضرما نزدیک به ۱۶۰۰ روستا در قالب ۲۴ شهرستان درسطح استان داریم

وی یکی از دلایل مهاجرت روستاییان به شهرها را نبود مراکز فرهنگی و تفریحی دانست وبیان داشت: آن زمان فقط در شرق اصفهان یک سری سالن ورزشی توسط نمایندگان محترم مجلس ایجاد و راه اندازی شده بود و این فعالیت ها فقط محدود به شرق اصفهان بود.

وی افزود: ازجمله فعالیت های مهم ما تشکیل یک گروه تخصصی و در ادامه تنظیم سند راهبردی با چشم‌انداز ۵، ۱۰ و ۱۵ ساله بود که در اجرای این سند تنها در یک مورد عقب بودیم آن‌هم مبحث بیمه‌ شدگان است. در زمان ریاست دکترخدابخش رشد هزار درصدی بیمه روستاییان را داشتیم. ولی چون هزینه بیمه روستایی کمتر بود با چالش‌هایی روبرو شدیم که باعث شد افت بیمه‌ای داشته باشیم. این هم به دلیل عدم همکاری هیئت‌های دیگر بود

درزمینه‌های دیگر طبق سند راهبردی عمل کرده‌ایم و افتخار داریم که همواره برگزارکننده اولین‌ها بوده ایم؛ مانند اولین المپیاد ملی عشایر ایران که طبق آمار پلیس راهور تنها در افتتاحیه آن در منطقه مهر گرد شهرستان سمیرم بخش وردشت ۲۵ هزار نفر در یک بیابان تمیز حضور پیدا کردند. بر همین اساس متوجه شدیم اگر امکانات باشد مردم استقبال خوبی می‌کنند.

اسدی ادامه داد: در ۵ ساله دوم سند راهبردی سالن ورزشی هم ساختیم که استارت آن از شهرستان دهق و علویجه زده شد. در ادامه یک طرح گذاشتیم و اعلام کردیم هرکسی در هر روستایی بتواند یکی از مدرسه‌ها را برای ماآماده کند ما با اداره ورزش جوانان به‌طور مشترک آنجا را تجهیز می‌کنیم؛ یعنی تأمین سخت‌افزار از وزارت کشور، فرمانداری‌ها و دهیاری‌ها و نرم‌افزار و امکانات ورزشی به عهده ما که با استقبال خوبی هم روبرو شدیم و از سال ۱۳۹۳ تا امروز در سطح استان بیش از ۲۱۶ خانه ورزش روستایی افتتاح کردیم. هم‌ چنین افتخار داریم در سال ۹۷یک‌ صد خانه ورزش روستایی افتتاح می کنیم.

درواقع در سال ۹۷ بیش از صد مورد افتتاحیه داریم که تقریباً ۱۶۴ خانه ورزش، ۴۰ واحد به مناسبت هفته دفاع مقدس و هفته تربیت‌ بدنی افتتاح شد و امروز به مناسبت هفته بسیج ۴۰ خانه روستایی دیگرافتتاح کردیم. همچنینبه مناسبت دهه مبارک فجر ۲۰ واحد دیگر یعنی یک‌ صد خانه ورزش روستایی افتتاح خواهدشد که نزدیک به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه دربرخواهد داشت. تا امروز بیش از ۶ هزار خانه ورزش روستایی در کل کشور افتتاح‌ شده و وزارت ورزش و جوانان برای خانه‌های ورزش روستایی بودجه تعیین کرده است. مجموعه‌ای که ما تعریف کردیم بارمالی و مسئولیتی برای ورزش و جوانان ندارد چرا که مسئولیت اداره این خانه ها به عهده دهیار و نماینده دولت است. شورای ورزش روستایی فقط و فقط نظارت طولی و تربیت مربی و داوررا به عهده دارد؛ که اینها را در بحث ورزش‌های بومی محلی و ورزش‌های کلاسیک داریم آموزش می‌دهیم؛ یعنی ما با یک تیر چند نشان زدیم. خانه‌های ورزش روستایی را تقویت و راه‌اندازی کردیم و در کنار آن ورزش‌های رزمی تقویت شد. ورزش‌های توپی مثل والیبال، پینگ‌ پنگ، فوتبال دستی و گل‌کوچک نیز تقویت‌ شده است. همچنین از کشتی غافل نشدیم. ما افتخار داریم اولین گود زورخانه روستایی را در یکی ازروستاهای شهرستان نجف‌آباد و باشگاه زورخانه‌ای و پهلوانی را با کمک مالی و عمومی مردم راه‌اندازی کردیم. امروز این خانه‌های ورزش مکانی است از ساعت ۸ صبح تا ۴بعدازظهر برای بانوان ۴ بعدازظهر تا ساعت ۱۲ شب برای آقایان که در آنجا بهترین ورزش‌ها را می‌کنند. سال گذشته مسابقات پدران و پسران در رشته پینگ‌ پنگ روستاییان برگزار کردیم که بیش از ۲۰۰ نفر از روستاهای مختلف باهم مسابقه دادند.

از دل روستاها گنج استعداد کشف می کنیم

اسدی در مورد فعالیت‌های ورزشی ایمن هیئت برای بانوان اظهار داشت: امسال در مسابقات پینگ پنگ مادران و دختران ۱۰۰ نفرشرکت کردند همچنین  قهرمان شطرنج آسیا در شرق اصفهان روستای قورتان ازبخش بن رود یک کودک ۴ ساله بود که ازهمین خانه‌های ورزش بالا آمد؛ یعنی گنج‌ها را پیدا می‌کنیم. در بحث مسابقات روستایی‌مان در تیم ملی چوب کشی خانمی از کاشان معرفی کردیم.

رئیس هیئت روستایی و بازی های بومی محلی استان گفت: در کناراین فعالیت ها  ترویج فرهنگ بازی‌های بومی محلی در نظر گرفته‌ شده است. در سال ۹۴ دکتر سعید رستمی مأموریت پیدا کرد بازی‌های بومی محلی ما را شناسایی کند و به نام همان شهرستان ثبت کند وبه‌ صورت کتاب دربیاورد. پس از تحقیق  بیش از ۱۵۰ بازی بومی محلی شناسایی و با قوانین مقرراتش به‌ صورت کتاب تدوین و چاپ شد.این هم دوباره پایلوتی شد برای همه کشور شاید امروز بیش از سی بازی بومی محلی به این روش رونق پیداکرده است؛ اسدی در مورد بودجه ورزش‌های روستایی گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی می‌گوید ورزش برای عموم رایگان است. کلیه مسابقات و ورزش‌های فدراسیون وهیئت ورزش روستایی سراسر ایران برای ورزشکاران روستایی رایگان بوده و تنها هزینه‌ای که افراد می‌دهند مربوط به بیمه است که بیمه هم تقریبا سه‌چهارم بیمه کشوری و بیمه‌های رسمی است..

وی افزود: در روستاها ورزش و بازی‌های بومی محلی شامل همه می‌شود. بازی‌های بومی محلی فقط  متعلق به روستا نیست و به شهر و محلات شهری نیز مربوط می‌شود و تحت عنوان بازی‌های بومی محلی به صورت رایگان انجام میشود.

اسدی اظهار داشت: در شهر اصفهان باتوافقاتی که با شهرداری و هیئت شهرستان انجام‌شده برای فوتبال کلاسیک، میزبانیفوتسال روستائیان شرق اصفهان و استان اصفهان در بخش مرکزی شهرستان اصفهان مسابقاتی برگزار می‌شود که بیش از ۴۰ تیم فوتسال روستایی در آن شرکت خواهند کرد.

همچنین ما در محلات اصفهان ادارات را دخیل کردیم؛ یعنی اداره آموزش‌وپرورش، شهرداری‌ها، اداره برق و غیره که بازی‌های بومی محلی را اجرا خواهند کرد. در حال حاضر با تمام ادارات تفاهم‌نامه تنظیم کردیم که مسابقات بومی محلی برگزارشود. سال گذشته نیز در محله دارک، زینبیه، هسته، مارچین، خیابان امام خمینی، ناژوان و غیره مسابقات بومی محلی را برگزار کردیم. درپایان باید تأکید کنم که مطیع قوانین و مقررات کشوری هستم و تا ساعتی که در این پست خدمت می کنم به‌ عنوان یک نیروی جهادی در خدمت روستائیان و بازی‌های بومی محلی هستم و هرگز هیچ ادعا و چشم‌داشتی نداشته‌ام و نخواهم داشت. تا امروز هر چه بوده از برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی است؛ اما بدانید مسئولین آگاه باشند که درروستا ها مردم حق به گردن ما دارند و هنوز برایشان کاری انجام نداده‌ایم.

در این جلسه حسن اسماعیلی نایب رییس هیات روستایی وبازی های بومی محلی استان در خصوص طرح احیای خانه های قدیمی در روستاها گفت: طی بررسی کلی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم، اگر هر روستا بخواهد یک سالن ورزشی داشته باشد حدود ۱ و نیم میلیارد ریال هزینه برای ساخت و تجهیز هر سالن نیاز است و از طرفی با توجه به مهاجرت روستاییان به شهرها این سالن ها بعد از مدتی بلااستفاده می شود و هزینه های نگهداری و تعمیرات نیز به آنها اضافه می شود.از آنجایکه اعتباری برای ساخت و ساز اماکن ورزشی وجود ندارد عملا این کار غیرممکن بود.

وی افزود:طی نشست ها و جلساتی که با رییس هیات داشتیم به این نتیجه رسیدیم، از اماکن موجود در روستاها که بلااستفاده است مثل حمام های قدیمی یا مدارس خالی مانده و مکان های دیگر که به نوعی دهیاری می تواند فراهم و در اختیار هیات قراردهد استفاده کنیم. این طرح را به فدراسیون ارائه کردیم و خوشبختانه فدراسیون نیز با طرح تجهیز این اماکن موافقت کرد.

به گزارش دنیای اسرار:حسن اسماعیلی با اشاره به مدیریت هزینه ها افزود: با روسای ادارات و هیات های شهرستان ها توافق کردیم که با همکاری دهیاری ها مکان های مورد نظر شناسایی، تعمیر و جهت تجهیز در اختیار هیات استان قرار دهند که این تجهیزات در قالب تشک تاتمی، میز تنیس، فوتبال دستی، صفحات شطرنج و دارت و…بود که عموم به راحتی می توانستند از آن ها استفاده کنند.

وی افزود: این طرح به صورت پایلوت در استان اصفهان اجرا و پس از موفقیت و استقبال روستاها در سراسر کشوردر حال اجرا است.

اسماعیلی ادامه داد: بی شک جدیت آقای اسدی رییس هیات و همچنین حمایت های فدراسیون، اداره کل ورزش و جوانان استان، ستاد مبارزه با مواد مخدر و مدیر کل امور روستایی استانداری در پیشرفت این طرح قابل توجه است.

وی با اشاره به حمایت هیات روستایی و بومی‌ محلی از ورزشکاران گفت: با شرکت در مزایده سالن پیروزی در اختیار ما قرار گرفت که پس از پرداخت اجاره بها که طبق ماده ۸۸ باید پرداخت کنیم و هزینه های جانبی شامل آب، برق، گاز و نیروی انسانی، کلیه درامد خالص از این سالن صرف تجهیز خانه های روستایی می شود.

اسماعیلی افزود: مسابقاتی که طی این چند سال برگزار کردیم تماما از محل درامد های هیات بوده و افتخار این را داریم که از سال ۸۴ تا کنون کلیه مسابقات به صورت کاملا رایگان برگزار شده است و تحت هیچ عنوانی از هیچ یک از ورزشکارانی که در مسابقات شرکت کرده اند وجهی دریافت نشده است و عملا باری بر دوش ورزشکاران نگذاشتیم ، حتی گاهی هزینه ایاب و ذهاب شرکت کنندگان بی بضاعت که از شهرستان های دورتر برای شرکت در مسابقات به اصفهان یا دیگر شهرستان ها می آمدند را پرداخت می کردیم.

نایب رییس هیات روستایی و بومی محلی ضمن تشکر از همکاری فرمانداران و روسای ادارات شهرستان های استان گفت: از آنجایی که برخی مسابقات در شهرستان های مختلف انجام می شود، شهرستان هایی که میزبانی مسابقات را بر عهده می گیرند از امکاناتی که خودشان دارند از جمله سالن ورزشی،زمین چمن استفاده می کنند و این نتیجه همدلی و همکاری بین هیات استان و دستگاه های اجرایی شهرستان ها است.

وی ادامه داد: درحال حاضر توانایی داریم که در روستاها خانه ورزش را با کم ترین هزینه ایجاد کنیم وتاکنون در اکثریت روستاها این خانه ها ایجاد شده است و فقط روستاهای شهرستان خور وبیابانک و بوئین میاندشت  فاقد این مکان ورزشی هستند .

وی ضمن بیان اینکه  دور بودن شهرستان خور و بیابانک  از مرکز استان و پراکندگی  روستاهای این شهرستان باعث عدم ایجاد خانه ورزش شده است گفت: ما  خواستار این شدیم که هر چه زودتر مکان مناسب برای ایجاد خانه ورزش  را معرفی نمایند که خوشبختانه با همکاری بخشدار  و فرماندار شهرستان حدود ۴ مکان معرفی شده  که قرار است بعد از آماده شدن  تجهیزات ورزشی برای آنها فراهم شود  و خانه ورزش در این شهرستان  نیز به زودی افتتاح می شود.

وی با بیان اینکه این سازمان امادگی دارد که در هر شهرستان حداقل در هر مرحله ۲ الی ۴ خانه ورزش را افتتاح و تجهیز کند گفت: اگر در روستایی امکانات ورزشی نیست این به دلیل کم کاری هیات ورزش روستائی استان اصفهان نیست بلکه به دلیل کوتاهی شهرستان است که از ما امکانات را مطالبه نکرده است.

علی صفایی دبیرهیات ورزش روستائی و بازی های محلی نیز گفت: امروز شاهد دومین بدرقه تجهیزات ورزشی ۴۰واحد خانه ورزش روستایی در سطح استان اصفهان بودیم که این تجهیزات شامل: تشک تاتمی، میز پینگ پنگ،میز فوتبال دستی، میز شطرنج، صفحه دارت است که توسط هیات روستایی استان تهیه و به دهیاران تحویل شد.

وی افزود: هدف مااحیای بازهای بومی محلی فراموش شده است که در زمان های قدیم پدربزرگ و مادر بزرگ های ما انجام می داده اند ولی متاسفانه در حال حاضر فراموش شده اند و همه به سمت بازهای کامپیوتری و فضای مجازی رفته اند که این خود باعث ایجاد مشکلاتی در جسم و روح افراد جامعه شده است.

صفایی درپایان افزود:برای بهتر احیا کردن سنتها و فرهنگ های اقوام ایرانی درکنار بازی و ورزش  کمیته ای درهیات و در همین زمینه ایجاد شده است و با انتخاب لوکیشن هایی که از نظر بصری با این موضوع مرتبط است به نحوی توانسته ایم به این هدف برسیم ویکی از دلایل برگزاری مسابقات بازی های بومی و محلی در مناطق محرومآشنا کردن مردم سایر مناطق کشور با این مکان ها است.

Print Friendly, PDF & Email
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.