تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۱
کد خبر : 5577

اینترنت اشیا ؛ خانه های هوشمند باید ها و نبایدها

اینترنت اشیا ؛ خانه های هوشمند باید ها و نبایدها

اینترنت اشیا ؛ خانه های هوشمند باید ها و نبایدها دنیای اسرار:انقلاب بعدی در اکو سیستم تلفن همراه ، اینترنت اشیا است و خدمات اینترنت اشیا ء در آینده یکی ار محرک های اصلی برای رشد یک شهر هوشمند است .در شهر هوشمند کنترل ترافیک ، روشنایی هوشمند خیابان ها ، پایش زیرساخت ها ،

Print Friendly, PDF & Email

اینترنت اشیا ؛ خانه های هوشمند باید ها و نبایدها


دنیای اسرار:انقلاب بعدی در اکو سیستم تلفن همراه ، اینترنت اشیا است و خدمات اینترنت اشیا ء در آینده یکی ار محرک های اصلی برای رشد یک شهر هوشمند است .در شهر هوشمند کنترل ترافیک ، روشنایی هوشمند خیابان ها ، پایش زیرساخت ها ، مدیریت پسماند های شهری ، ارائه خدمات در محل حوادث عمومی ، نمایش تبلیغات ، دستگاههای فروش اتوماتیک ، باجه های خود پرداز و پارکینگ های هوشمند از جمله کاربردهای اینترنت اشیاء در شهر هوشمند را یادآوری میکند همچنین ردیابی کلیه وسایل نقلیه ، اندازه گیری هوشمند آب ، برق ، گاز و گرما و زیر ساخت ها و تولید و محیط زیست و صنعتی و کشاورزی و.. اطلاعات ترافیکی و تماس های الکترونیکی را شامل می شود که نهایتا به خانه هوشمند (ردیاب های دود ، سیستم های امنیتی ، لوازم هوشمند ، حرارت هوشمند ، کنترل و نظارت و مراقبت های تصویری ) می رسد.
بحث اینترنت اشیائ آنقدر مهم تلقی شده که جدیدا چهاررشته جدید با نگاه ویژه به آنها در دانشکده علمی و کاربردی پست و مخابرات ایجاد شده است.در همین خصوص دکتر وحید یزدانیان رئیس دانشکده علمی و کاربردی پست  و مخابرات از طراحی سر فصل های دوره های بلند مدت اینترنت اشیا ء خبر داده و اظهار داشته این دوره ها ی بلند مدت منجر به دریافت مدرک تحصیلی می شود و برای کارشناسشان فناوری اطلاعات با گرایش اینترنت اشیا تدوین شده است .
شبکه ملی اینترنت که پیش از این با حضور وزیر ارتباطات سابق راه اندازی گردیده بود به عنوان یکی از پارامتر های اصلی شبکه ملی اطلاعات است که قرار است فاز دوم آن با پوشش ۵۰ درصدی مساحت جغرافیایی کشور تا شهریور ۱۳۹۸ راه اندازی گردد که با اجرای این پروژه اتصال تمام اشیاء ، انسان و محصولات به شبکه اینترنت و شبکه ملی اطلاعات برقرار گردد.
اهمیت و نقش اینترنت اشیا در حال فراگیر شدن است بطوریکه وزیر جدید ارتباطات هم از هوشمند سازی شبکه انرژی کشور تا سه سال آینده خبر داده است .محمد جواد آذری جهرمی در آئین امضای سند اقدام مشترک وزارتخانه های نیرو و ارتباطات اظهار داشته که یکی از مصدایق مهم تحول دیجیتال در دنیا ، هوشمند سازی شبکه های انرژی است و اجرای این سند فرصتی برای فعالان عرصه فناوری و انرژی خواهد بود تا با هم افزائی یکدیگر بتوانند از آخرین پروژه های روز برای به روز رسانی و بهبود شیوه های مدیریتی در مصرف انرژی و همچنین تولید و توزیع انرژی فعال باشند .
گفتی است  امروز سیستم مدیریتی ساختمان BMS  ( Building Management System )  با تکیه بر اینترنت اشیا تبدیل به یکی از گریزناپذیرترین شاخه های علمی ، تحقیقاتی و اجرایی در ساختمان شده است . خانه های هوشمند با هدف ایجاد آسایش و امنیت برای کاربران به سرعت در حال توسعه هستند . اینترنت و کنترل ساختمان از راه دور توسط سیستم های ارتباطی متداول در دنیا به این صورت است که با اندازی سایت ساختمان مورد نظر و وارد کردن شناسه کاربری و رمز عبور می توان از هر مکانی بر ساختمان احاطه داشت . در این ساختمان ها می توان با نصب تابلوهای نمایشگر الکترونیکی در مکان های خاص ساختمان و تاثیر اطلاعات مختلف از سیستم های کنترلی ساختمان ، زندگی را برای ساکنان لذت بخش تر کرد.با توجه به کمبود منابع انرژی در سطح کشور ، اهمیت مصرف بهینه سوخت بیش از پیش مورد توجه است.
اما اینترنت اشیاء(IOT ) چیست ؟ و چه درکی از مزیت های آن داریم ؟ آیا برای ما مزیتی دارد؟
اصطلاح (IOT ) یا اینترنت اشیا ء در اواخر سال ۱۹۹۰ میلادی توسط مخترعی به نام کوین اشتون ابداع شد .اشتون یکی از بنیان گذاراران مرکز Autold در Mlt   است ، او عضوی از تیم کشف ارتباط اشیا از طریق اینترنت و تگ های RFID بود که برای نخستین بار عبارت (IOT ) را معرفی کرد و تا کنون مورد استفاده قرار گرفته است.برای درک بیشتر از نقش (IOT ) بویژه در زندگی روزمره به چند نمونه بصورت اختصار اشاره می کنم .
سیستم حمل و نقل هوشمند (ITS ) –شبکه هوشمند (Smartgrid)  سنسورهای تشکیل دهنده در یک خانه هوشمند – حسگرهای مورد استفاده در فضاهای صنفی و کارخانه ها و فناوری پوشیدنی  می باشد .
امید است با توجه به دنیای فردا ، که هوشمند سازی  در اولویت است این موضوع در کانون توجه مسئولین مربوطه قرار گیرد.در مقالی دیگر به این موارد و اهمیت بیشتر اینترنت اشیا خواهم پرداخت.

خبرنگار:بهمن توکلی فرد

Print Friendly, PDF & Email
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.