تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۹
کد خبر : 5801

طرح مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده رود با همکاری علمی محققان ایران وآلمان

طرح مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده رود با همکاری علمی محققان ایران وآلمان

در نشست هم اندیشی در دانشگاه صنعتی اصفهان: طرح مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده رود با همکاری علمی محققان ایران وآلمان نشست هم‌اندیشی طرح مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده رود، صبح امروز و با حضور مسئولین دانشگاه صنعتی اصفهان، پژوهشگران و مسئولان وزارت علوم و تحقیقات آلمان، مسئولین وزارت نیرو، حوزه آب استان

Print Friendly, PDF & Email

در نشست هم اندیشی در دانشگاه صنعتی اصفهان:

طرح مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده رود با همکاری علمی محققان ایران وآلمان

نشست هم‌اندیشی طرح مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده رود، صبح امروز و با حضور مسئولین دانشگاه صنعتی اصفهان، پژوهشگران و مسئولان وزارت علوم و تحقیقات آلمان، مسئولین وزارت نیرو، حوزه آب استان اصفهان، در این دانشگاه آغاز به کار کرد.

دنیای اسرار:رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان در این مراسم، با ابراز خرسندی از میزبانی این نشست هم‌اندیشی با موضوع مهم آب در این دانشگاه، گفت: آب موضوعی است که علاوه بر متخصصان، مردم عادی نیز با مشکلات و معضلات آن کاملاً آشنا هستند و یکی از اولویت‌های جدی کشوربه شمار می رود.

دکتر سیدمحمود مدرس هاشمی، با اشاره به قرار گرفتن کشور ایران در یک منطقه خشک و نیمه‌خشک، ادامه داد: از هزاران سال پیش تاکنون موضوع آب بسیار برای ما ارزشمند بوده و در فرهنگ ملی و دینی ما از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی با تأکید بر نقش قنوات به عنوان یکی از محورهای توسعه کشاورزی در ایران، افزود: در کشور ما قنات هایی وجود دارد که با عمق بیش از ۳۰۰ متر از هزاران سال پیش تاکنون قابل استفاده است و این نشان دهنده توجه نیاکان ما به بهره‌برداری بهینه از آب می باشد.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان، افزایش جمعیت، نیاز روزافزون به استفاده از آب، ایجاد صنایع آب بر و مدرنیته را موجب جدی‌تر و حادتر مشکلات در حوزه آب دانست و تصریح کرد: خشک‌سالی‌های اخیر در فلات مرکزی ایران، برداشت های بی حساب و بارگذاری بیش از توان اکولوژیکی، باعث بروز مشکلاتی در استفاده از آب زاینده‌رود شده است.

مدرس هاشمی، با اشاره به این موضوع که ما امروز در استفاده از آب و تأمین آب با کمیت و کیفیت لازم دچار مشکل هستیم، تأکید کرد: باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که ما امانت‌دار این امانت بزرگ برای نسل‌های آینده نیز هستیم و این کار را در مدیریت منابع آب بسیار دشوارتر و پیچیده‌تر می‌کند.

وی تنها راه‌حل این مشکل را مدیریت یکپارچه، جامع‌نگر و علمی به موضوع آب زاینده‌رود عنوان کرد و افزود: خوشبختانه در پروژه‌ای که از سال‌های گذشته با همکاری محققان ایرانی و آلمانی انجام شده، مدیریت یکپارچه حوزه آبریز زاینده‌رود به طور درست و صحیح مدنظر این پروژه قرار گرفته است.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به دستاوردهای علمی، آموزشی و پژوهشی فراوان این دانشگاه در طول ۴۰ سال فعالیت، گفت: دانشگاه صنعتی اصفهان در زمینه پیشبرد مرزهای دانش و تولید علم، مقالات بسیار کیفی را به دنیا عرضه داشته و تاکنون بیش از ۲۵۰۰ طرح صنعتی در زمینه‌های مختلف را با صنایع گوناگون اجرا کرده‌ است.

وی با بیان این که الگوی ایجاد فناوری و شرکت‌های دانش بنیان برای اولین بار توسط دانشگاه صنعتی اصفهان در کشور شروع به کار کرده و اولین و بزرگ‌ترین پارک علم و فناوری ایران نیز در این دانشگاه وجود دارد، افزود: باید با این توانمندی، بیش از پیش در رفع مشکلات و چالش‌های کشور و منطقه فعال باشیم و در همین راستا موضوع آب به عنوان یکی از چالش‌های اساسی کشور مورد توجه این دانشگاه است.

مدرس هاشمی تصریح کرد: دانشکده‌های کشاورزی، عمران و منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان به طور خاص و ویژه بر روی موضوع آب مشغول انجام کار هستند و در برخی دیگر از دانشکده‌ها نیز در موضوعات مرتبط با آب فعالیت‌های پژوهشی صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به تأسیس پژوهشکده آب و فاضلاب دردانشگاه صنعتی اصفهان با هدف جهت‌دهی به فعالیت‌های پژوهشی، گفت: این پژوهشکده به طور مستقیم با سازمان آب منطقه‌ای، شرکت آب و فاضلاب، شرکت آب و فاضلاب روستایی و سازمان محیط زیست همکاری می‌کند و خوشبختانه در طول چندسال گذشته فعالیت‌های بسیار خوبی در این زمینه صورت گرفته است.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان، انجام ده‌ها پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکترا در این خصوص، اجرای چندین طرح پژوهشی، رویدادهای کارآفرینی و فن‌آفرینی و برگزاری کنگره‌ها، کنفرانس‌ها و سمینارهای متعدد در این دانشگاه را نشان دهنده عزم جدی دانشگاه صنعتی اصفهان در ارائه راه‌حل‌های علمی برای مشکلات کشور در حوزه آب عنوان کرد.

وی با اعلام آمادگی دانشگاه صنعتی اصفهان برای همکاری در کلیه زمینه‌های پژوهشی مرتبط با مدیریت یکپارچه آب زاینده‌رود، ابراز امیدواری کرد: با همکاری و حمایت وزارت نیرو و سازمان‌های متولی برای عقد قرارداد، تفاهم‌نامه و جهت‌دهی فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه، از ظرفیت محققین، استادان ودانشجویان در این زمینه استفاده گردد.

مدرس هاشمی، همکاری با کشور آلمان در این زمینه را در راستای استفاده از تجربیات بین‌المللی بیان کرد و گفت: از دولت انتظار داریم علاوه بر توجه ویژه‌ به موضوع زاینده‌رود، تخصیص بودجه، همکاری، برنامه‌ریزی و استفاده از ظرفیت‌های علمی در استان، کشور و ظرفیت‌های بین‌المللی را مدنظر قرار دهد.

رییس هیات آلمانی پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب زاینده رود نیز در این آئین با تأکید بر ورود سیاستگذاران به موضوع زاینده رود، گفت: در طول هشت سال گذشته بر روی سه حوزه آشنایی با بستر رودخانه، جمع آوری اطلاعات و گردآوری ایده ها و تفکرات با کارشنان ایرانی کار کردیم.

دکتر شهروز مهاجری با ابراز خرسندی از اعتماد دو جانبه متخصصان ایرانی و آلمانی، گفت: مرزهای موجود بین کشورها در این پروژه مطرح نیست و به عنوان تیم آلمانی به دنبال منافع شخصی در این طرح نیستیم، چرا که این پروژه متعلق به رودخانه زاینده رود است.

وی با اشاره به ورود ابزارآلات و استراتژی های مجموعه در این طرح، افزود: زمانی که با این ایده پروژه را آغاز کردم قول دادم، مدلی بیطرف را پیاده سازی و از تیم خلاق آلمانی برای پیشبرد این طرح استفاده نمایم.

رییس هیات آلمانی پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب زاینده رود، توسعه یکپارچه در حوزه اقتصادی، منابع مرتبط و زمین های کشاورزی حاشیه زاینده رود را از جمله اهداف این طرح برشمرد و گفت: حوزه اقتصادی، زیست محیطی، رفاه و تعامل و نیز در نظر گرفتن اکوسیستم ها از دیگر موضوعات مورد بحث این طرح است.

مهاجری با اشاره به طراحی ابزارآلاتی در چارچوب این پروژه با متخصصان ایرانی در اصفهان و چهارمحال و بختیاری، افزود: در ارتباط با مانیتورینگ کیفیت آب در زاینده رود تحقیقاتی انجام شده تا طرح یکپارچه منابع زاینده رود به ثمر بنشیند.

وی مشارکت و در نظر گرفتن ظرفیت ها و همکاری را لازمه حل معضلات آبی عنوان کرد و تصریح کرد: استفاده از فناوری های نوین آلمان و آزمایش آن ها در ایران و آماده سازی نیروها با استفاده از موقعیت های دستگاه ها در دستور کار قرار دارد.

مهاجری، طرح بازسازی کانال های فاضلاب اصفهان را یکی از پروژه های پایلوت بیان کرد و افزود: تلاش می کنیم تا با انتقال سنسورهای حساس و فناوری جدید، فرآیندها را بهینه سازی و در بهره برداری از انرژی صرفه جویی کنیم.

وی با بیان تلاش زیاد آلمان جهت بهینه سازی آب، گفت: در ایران بخش های زیادی وجود دارد که از تکنولوژی های مثبت برخوردار نیستند، اما این در حالی است که وارد کردن تکنولوژی به آسانی صورت می گیرد.

رییس هیات آلمانی پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب زاینده رود با تاکید بر پتانسیل بالای ایران در به کارگیری فناوری افزود: اگر مسوولان ایران فناوری های امروز آلمان را به کار بگیرند تحولات مثبتی در کل منطقه ایجاد خواهند کرد که سبب فاصله گرفتن از بحران می شود.

وی با بیان این که اجرای طرح یکپارچه سازی منابع آب، دیدگاه موسسات بین المللی مختلف را به این منطقه متمرکز نموده، گفت: زاینده رود و تالاب گاوخونی مورد حمایت های کشورهایی همچون هلند، فرانسه و ایتالیا قرار گرفته است.

پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده رود توسط محققان آلمانی، با حمایت وزارت علوم آلمان و وزارت نیرو ایران و با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان و مشارکت شرکت آب منطقه ای اصفهان طی ۸ سال به انجام رسیده و اینک فاز دوم آن به اتمام رسیده است. 

گفتنی است: نشست هم اندیشی پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده رود با همکاری پژوهشکده آب و فاضلاب دانشگاه صنعتی اصفهان و شرکت آب منطقه ای اصفهان تا فردا ۱۹ آذرماه در دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه دارد.

Print Friendly, PDF & Email
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.