تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۵
کد خبر : 5995

بودجه ۱۸۶ میلیاردی دانشگاه اصفهان در سال ۹۷

بودجه ۱۸۶ میلیاردی دانشگاه اصفهان در سال ۹۷

رئیس دانشگاه اصفهان خبر داد: بودجه ۱۸۶ میلیاردی دانشگاه اصفهان در سال ۹۷ رئیس دانشگاه اصفهان دنیای اسرار: هوشنگ طالبی ظهر امروز در نشست خبری هفته پژوهش و فناوری استان اصفهان ضمن گرامیداشت هفته پژوهش اظهار کرد: پژوهش و تحقیق یک رکن حیاتی برای حیات دانشگاه‌های کشور و خود کشور است، اگر تحقیق و پژوهشی

Print Friendly, PDF & Email

رئیس دانشگاه اصفهان خبر داد:

بودجه ۱۸۶ میلیاردی دانشگاه اصفهان در سال ۹۷ رئیس دانشگاه اصفهان

دنیای اسرار: هوشنگ طالبی ظهر امروز در نشست خبری هفته پژوهش و فناوری استان اصفهان ضمن گرامیداشت هفته پژوهش اظهار کرد: پژوهش و تحقیق یک رکن حیاتی برای حیات دانشگاه‌های کشور و خود کشور است، اگر تحقیق و پژوهشی وجود نداشته باشد توسعه‌ای کشور رقم نخواهد خود، پژوهش فرصت‌هایی برای حرکت رو به جلو و توسعه ایجاد می‌کند.

جانشین استاندار اصفهان در ستاد هفته پژوهش و فناوری استان اصفهان افزود: بعد بنیادی و کاربردی مسأله، بعد بنیادی دانش‌محور و بعد کاربردی مسأله‌محور بوده که مبتنی بر مسائل موجود در جامعه است، دانشگاه‌های کشور علیرغم محدودیت‌های موجود در امر پژوهش وظیفه خود را به خوبی انجام داده‌اند و نسبت به وضعیت امکانات وضعیت بهتری در دنیا دارند، کشور ما با سهم کمتر امکانات نقش خود را به خوبی بازی کرده است؛ در همایشی با عنوان بحث بین‌المللی‌سازی و نقش پژوهش در این باره در دانشگاه صنعتی شریف مطرح شد جایگاه ایران با امکانات موجود همخوانی ندارد و بسیار بالاتر است.

رئیس دانشگاه اصفهان ادامه داد: برای انجام تحقیقات زیرساختی لازم است که مهم‌ترین مسأله نیروی انسانی است که در کشور کمبود در سایر بخش‌ها را می‌کشد، اگر نیروی انسانی را به دو بعد دانشجو و هیأت علمی هیأت علمی ما دارای تجربه کافی برای انجام کار تحقیقی است، دانشجویان ما به طور متوسط نسبت به دنیا باهوش‌تر بوده و پشتکار بیشتر و علم بیشتری را دارند.

طالبی اضافه کرد: در بحث تولیدات علمی ناشی از فعالیت‌های پژوهشی و برونداد کارهای پژوهشی در صورت کتاب، رتبه جهانی ما ارتقا یافته، رویکرد جدیدی را در دانشگاه اصفهان در مورد علوم انسانی ایجاد کردیم به دلیل اینکه علوم انسانی را یک مزیت برای کشور میدانیم و غنای علوم انسانی را لازم به معرفی برای جهانیان میدانیم رویکرد جدید چاپ مقالات در این زمینه در مجلات بین‌المللی ایجاد کردیم، تعداد مقالات چاپ شده در مجلات خارجی در یکی دو سال گذشته رشد داشته است.

وی خاطر نشان کرد: دانشگاه اصفهان در سال‌های اخیر در زمینه‌ تولیدات علمی، پژوهشی موفق‌تر و در سطح بین‌المللی برون دادهای دانشگاه اصفهان  رو به رشد بوده است که سبب افزایش رتبه این دانشگاه در دنیا است.

رییس دانشگاه اصفهان با اشاره به غنا و اهمیت علوم انسانی کشور اظهار کرد: رویکردی جدید برای چاپ برون دادهای پژوهشی علوم انسانی در مجلات بین المللی دنبال کرده ایم که موجب افزایش شمار مقالات چاپ شده ی این دانشگاه در مجلات معتبر خارجی طی دوسال اخیر شده است.

طالبی با بیان اینکه رویکرد ما شناساندن علوم انسانی به جهان است، افزود: یکی از اساتید دانشگاه اصفهان به نام دکتر” آرش شاهین ” دلیل فعالیت‌ها و برون دادهای پژوهشی بین‌المللی به عنوان پژوهشگر برگزیده کشور انتخاب شده است .

وی گفت: یکی از موفقیت‌های دانشگاه اصفهان در خصوص کار آفرینی مسئله محور کردن تحقیقات در این زمینه بوده که موفقیت‌های خوبی به دست آورده‌ایم .

رییس دانشگاه اصفهان خاطر نشان کرد: در همین راستا پنج خوشه فکری شکل گرفت که وظیفه ی آنها مطالعه معضلات اجتماعی و انعکاس آنها همراه با راه حل برای برون رفت از مشکلات است که یکی از این خوشه های پژوهشی در دانشگاه اصفهان تشکیل شده است .

طالبی با اشاره به اینکه دولت در قالب بودجه عمومی و سالیانه به دانشگاه اصفهان بودجه اختصاص می‌دهد، گفت: ۱۵ درصد از بودجه عمومی سالیانه را دانشگاه‌های جامع باید به پژوهش اختصاص دهند که دو قسمت شامل بودجه‌های عمومی و اختصاصی می‌شود؛ ۳۸ میلیارد تومان بودجه اختصاصی در سال ۹۷ بوده است که ۱۵ درصد آن در امر پژوهش صرف شده است.

جانشین استاندار اصفهان در ستاد هفته پژوهش و فناوری استان اصفهان ادامه داد: ۴ میلیارد تومان هم قرارداد پژوهشی داشتیم سال گذشته و امسال پیش‌بینی این است که این رقم تا ۶ میلیارد تومان افزایش پیدا کند، بودجه عمومی دانشگاه اصفهان در مصوب سال ۹۷ در قسمت هزینه‌ای ۱۸۶ میلیارد تومان و در تملک دارایی ۱۱ میلیارد تومان بوده است.

رئیس دانشگاه اصفهان در ادامه گفت: ۱۵ درصد افزایش در بروندادهای پژوهشی در حوزه علوم انسانی داشته‌ایم، سال‌های گذشته مقالاتی در مجلات بی‌اعتبار بین‌المللی چاپ می‌شد که این‌ها در این آمار نیست، در همین راستا اخیراً چاپ یک مقاله ادبیات فارسی را در یک مجله Q1 در سطح مجلات ۲۵ درصد بالای بین‌المللی داشته‌ایم.

طالبی در پایان بیان کرد: از هیأت امنای دانشگاه مجوز ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری دانشگاه اصفهان که مشترک بین دانشگاه و صندوق سرمایه‌گذاری استان است با سرمایه اولیه ۵ میلیارد تومان گرفته شده که قرار است به ایده‌های تحقیقاتی در راستای کمک به حل معضلات استان کمک کند.

مهدی مؤمنی مدیرکل امور پژوهشی دانشگاه اصفهان نیز در ادامه این نشست ابراز کرد: دانشگاه اصفهان مطابق دستورالعمل بین وزارت علوم و وزارت کشور از ۱۲ آبان برنامه‌ریزی هفته پژوهش را آغاز کرد که مشخص می‌کرد در استان یک پژوهشگر باید انتخاب کرد، اما در شورای سیاست‌گذاری در مورد استان اصفهان این عدد تغییر کرد.

مدیرکل امور پژوهشی دانشگاه اصفهان افزود: در کارگروه‌های علوم انسانی، علوم پایه، مهندسی و کشاورزی که مجزا از علوم مهندسی دیده شد، هنر، شهرسازی، علوم پزشکی، فناوری، مراکز فناوری دانشگاهی، کارگروه سازمان‌های اجرایی و دانش‌آموزی پژوهشگران برگزیده خواهند شد، در همین راستا ۱۲ نفر در حوزه دانشگاهی و اجرایی انتخاب می‌شوند و در حوزه دانش‌آموزی نیز کار به اداره کل آموزش و پروش سپرده شد، از سازمان‌های اجرایی یک نفر فناور انتخاب خواهد شد.

وی ادامه داد: نمایشگاه طبق سنوات گذشته برگزار خواهد شدو برگزارکننده نمایشگاه شهرک علمی تحقیقاتی استان اصفهان است، روز ۶ و ۷ دی در محل سیتی سنتر این نمایشگاه برگزار خواهد شد، نوزدهمین جشنواره تجلیل از فناوران و پژوهشگران برتر دنیا و نوزدهمین نمایشگاه را داریم.

مؤمنی با اشاره به این‌که تعداد مقالات و پروژه‌های با همکاری صنعت مسأله مهمی بوده که برای افزایش آن تلاش شده است، گفت: در ۳ سال گذشته کیفی سازی با عنوان یک هدف مهم در نظر گرفته شده است؛ در زمینه علوم انسانی آمار به طور معناداری در جاهایی که پیش‌بینی کاهش و افزایش اعتبار تحقیقات را داشتیم موفق بوده‌ایم، چاپ مقالات در مجلات فارسی کاهش آمار و در مجلات بین‌المللی افزایش آمار را شاهد هستیم، نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد افزایش مقالات بین‌المللی را داریم، در مجلات بی‌اعتبار و کم اعتبار ۶۰ درصد کاهش مقالات را داریم؛ در علوم مهندسی و پایه آمار افزایشی است و چاپ مقالات در مجلات بین‌المللی ۲۲ درصد افزایش داشته است، چاپ مقالات حوزه مهندسی و علوم پایه در مجلات بی‌اعتبار ذاتاً کم بوده و رو به کاهش هم هست، ۲۰ درصد بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در دانشگاه اصفهان ثبت اختراع رشد ۳۷۰ درصدی داشته است، ثبت اختراع بین‌المللی از ۲۳ درصد به ۷۴ درصد رسیده و رشد ۴۰۰ درصدی داشته است، رشد ۱۰ درصدی ثبت اختراع داخلی را نیز داشته‌ایم.

مؤمنی در پایان گفت: در ۱۰ درصد برتر مجلات و مقالات رشد خوبی در سال ۹۶ داشته‌ایم، سرمایه‌گذاری تحقیقاتی در زمینه فولاد و ارتباط با صنایع، در زمینه علوم اجتماعی و خوشه سرمایه اجتماعی می‌تواند نتایج خوبی برای دانشگاه داشته باشد؛ تعداد مقالات چاپ شده دانشگاه ۷۲۰ مقاله علمی پژوهشی داخلی و ۷۷۲ مقالاتISI بوده است و در مجموع ۱۴۹۲ مقاله در همه رشته‌ها داریم.

Print Friendly, PDF & Email

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.