تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۳
کد خبر : 6056

معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان: در حوزه معاونت شهرسازی اهدافی همچون تحقق شهر هوشمند، حفاظت از محیط زیست، مشارکت شهروندان و تقویت حکمروایی شهری را دنبال می‌کنیم

معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان: در حوزه معاونت شهرسازی اهدافی همچون تحقق شهر هوشمند، حفاظت از محیط زیست، مشارکت شهروندان و تقویت حکمروایی شهری را دنبال می‌کنیم

معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان: در حوزه معاونت شهرسازی اهدافی همچون تحقق شهر هوشمند، حفاظت از محیط زیست، مشارکت شهروندان و تقویت حکمروایی شهری را دنبال می‌کنیم دنیای اسرار _ سید احمد حسینی نیا گفت: مفهوم “حق به شهر” از دو منظر حق مشارکت شهروندی و تخصیص فضا با رویکرد شهروندی از مهمترین مولفه‌های

Print Friendly, PDF & Email

معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان: در حوزه معاونت شهرسازی اهدافی همچون تحقق شهر هوشمند، حفاظت از محیط زیست، مشارکت شهروندان و تقویت حکمروایی شهری را دنبال می‌کنیم


دنیای اسرار _ سید احمد حسینی نیا گفت: مفهوم “حق به شهر” از دو منظر حق مشارکت شهروندی و تخصیص فضا با رویکرد شهروندی از مهمترین مولفه‌های معاونت شهرسازی به شمار می رود؛ اهدافی که در این راستا دنبال خواهد شد حفاظت از محیط زیست، تحقق شهر هوشمند، مشارکت شهروندان و تقویت حکمروایی خوب شهری است.
وی افزود: برنامه های حوزه معاونت شهرسازی بر اساس سه رویکرد برنامه اصفهان ۱۴۰۰، برنامه سنجش پذیر شهرداری و مفهوم حق به شهر تعریف می شود.
حسینی نیا ادامه داد: در برنامه سنجش پذیری شهردار کلید واژه تحقق توسعه شهری مورد توجه است و برای این مفهوم هدف گذاری شده است و یکی دیگر از مولفه های مهم سنجش پذیری، باز آفرینی شهری و نوسازی بافت های فرسوده شهری است.
وی با بیان اینکه یکی از موارد سنجش پذیر ، بازآفرینی شهری و نوسازی بافت های فرسوده شهر است، تصریح کرد: طبق مصوبه شورای عالی معماری، استان اصفهان دارای ۲۳۰ هکتار بافت فرسوده است که از این مقدار ۵۰۰ هکتار بافت تاریخی  و الباقی بافت های روستایی و میانی است.
حسینی در ادامه به گوشه ای از فعالیتهای انجام‌ شده در بخش های معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان اشاره کرد و گفت: از جمله اقدامات انجام شده در بخش حکمروایی شهری همکاری در جهت تهیه برنامه جامع شهر اصفهان با رویکرد جدید، تشکیل شورای عالی برنامه ریزی شهری و سیاست گذاری طرح های عمرانی و کمیسیون بررسی و تصویب طرح های عمرانی و همچنین در بخش اداره ارزان شهر اقداماتی همچون اصلاح و روان سازی روند صدور پروانه ساختمان در ۱۸ روز و تشکیل کارگروه اصلاح و روان سازی روند پاسخ استعلام ایستایی انجام شده است.
وی در ادامه افزود: مشکل کوی فرزانگان در منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان که سالها بلاتکلیف مانده بود با تعامل سازمان جهاد کشاورزی رفع شد و این اقدام بخشی از اقدامات انجام شده در اداره کل نظارت بر ضوابط شهرسازی است.
به گفته معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان مصوبات عملیاتی شدن حلقه حفاظتی دریافت شده است و مصوبه شورای عالی معماری ایران در مورد اراضی بلاتکلیف و باغات داخل محدوده طرح تفصیلی قرار بوده در دستور کار قرار بگیرد که در سال ۹۴ کمیسیون ماده ۵ این مصوبه را در دو بند دنبال کرد اما این موضوع به فراموشی سپرده شد ولی در حال حاضر با تکیه بر توان نیروهای حوزه طرح تفصیلی و کارشناسان، طرح اراضی کشاورزی داخل محدوده تعیین تکلیف شده است و بخشی در کمیسیون ماده ۵ مطرح برای بررسی بیشتر در دستور کار قرار گرفت.
حسینی نیا با بیان اینکه اخذ مصوبه ناژوان در راستای حفظ اکوسیستم طبیعی غرب شهر بعد از ۲۰ سال در کارگروه امور زیربنایی پیگیری شد گفت: طرح اراضی کلنگان دیگر مصوبه ای است که سالها بلاتکلیف باقی مانده بود و خوشبختانه امروز مصوبه آن اخذ و به تایید شورای عالی رسیده است.
وی در ادامه به اقدامات انجام شده در اداره مطالعات و برنامه ریزی شهرداری اصفهان اشاره کرد و تصریح کرد: در این اداره تدوین شیوه نامه محرک پروژه های توسعه در دستور کار قرار گرفت و در بخش مدیریت معماری و طراحی شهری اصلاح فرایند شروع برنامه ریزی شهری و مشکلات ورودی اندوان در منطقه ۱۵ و اصلاح هندسی آن قسمتی از اقدامات انجام شده است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با بیان اینکه هدف از الحاق اراضی جی شیر تولید و ساخت مسکن در این پهنه ها نبوده بلکه بارگذاری ها در زمینه ورزشی، نمایشگاهی و گردشگری خواهد بود گفت: در طرح توسعه حریم شهر اصفهان این پهنه ها لحاظ شده و در تهیه طرح تفصیلی تدفین محدوده شهر اصفهان در دستور کار قرار گرفته و پیشنهاد الحاق این سه پهنه با تاکید بر حفظ وضع موجود برای ارائه خدمات بیشتر است.
در ادامه این نشست مدیر کمیسیون ماده صد شهرداری با بیان اینکه شهرداری به دنبال کسب درآمد از ساخت و ساز نیست گفت: اکثر پرونده های موجود در کمیسیون ماده ۱۰۰ به دلیل ناآگاهی تعدادی از شهروندان یا به دلیل زیاده خواهی است.
وی در ادامه گفت: طبق قانون وظیفه کمیسیون ماده ۱۰۰ رسیدگی به تخلفات ساختمانی است، پرونده های وارد شده به کمیسیون ماده  ۱۰۰ رای بدوی صادر می شود و اگر مالک اعتراض داشته باشد در کمیسیون تجدید نظر خواهی بررسی خواهد شد و بعد از رای تجدید نظر اگر مالک یا ذینفع باز هم شکایت داشته باشد می تواند شکایت خود را در دیوان اداری مطرح کند و اگر دیوان رای را نقض کند بار دیگر در کمیسیون ماده ۱۰۰ مورد بررسی قرار می گیرد.

فیض اللهی بااشاره به اینکه با راه اندازی سیستم الکترونیک روند رسیدگی به پرونده ها سرعت گرفته است و تمام مراحل رسیدگی به پرونده های تخلف به صورت شفاف قابل مشاهده است گفت: ماهیانه ۹۵۰ تا هزار پرونده در این کمیسیون وارد می شود که این آمار نسبت به سایر شهرهای دیگر بسیار کم است و این به خاطر آگاهی مردم از قوانین ساخت و ساز است.
به گفته فیض اللهی بیشتر تخلفات مربوط به ساخت بالکن در گذرهای با عرض کم، اضافه ساخت، کسر پارکینگ و اضافه ارتفاع است.
وی در ادامه افزود: به طور معمول  ۶۳ درصد از پرونده های وارده شده به این کمیسیون جریمه، ۲۱ درصد رای تخریب و هفت درصد رای تبدیل و شش درصد رای برائت صادر می شود.


خبرنگار: شهره باقری

Print Friendly, PDF & Email
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.