تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۹
کد خبر : 7732

افزایش بیابان، کمبود آب شیرین و تغییر اقلیم سه چالش مهم استان اصفهان

افزایش بیابان، کمبود آب شیرین و تغییر اقلیم سه چالش مهم استان اصفهان

افزایش بیابان، کمبود آب شیرین و تغییر اقلیم سه چالش مهم استان اصفهان به گزارش دنیای اسرار،مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان: حوزه آبریز زاینده‌رود ۴۳۵ هزار هکتار وسعت دارد که ۱۴۵ هزار هکتار آن در استان چهارمحال و بختیاری و ۲۹۰ هزار هکتار در استان اصفهان است. محمد حسین شاملی در نشست خبری

Print Friendly, PDF & Email

افزایش بیابان، کمبود آب شیرین و تغییر اقلیم سه چالش مهم استان اصفهان

به گزارش دنیای اسرار،مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان: حوزه آبریز زاینده‌رود ۴۳۵ هزار هکتار وسعت دارد که ۱۴۵ هزار هکتار آن در استان چهارمحال و بختیاری و ۲۹۰ هزار هکتار در استان اصفهان است.

محمد حسین شاملی در نشست خبری که به مناسبت هفته منابع طبیعی برگزار شد گفت: احداث بندهای ذخیره آبخیزداری خلاف قانون است و اگر جهت توسعه باغات در بالادست بندهایی ایجادشده باشد که مانع ورود آب به سد زاینده‌رود می‌شود.
وی با اشاره به شفاف سازی و رفع ابهامات در خصوص بندهای آبخیزداری در حوزه آبریززاینده رود تصریح کرد: هدف از اجرای طرح‌های آبخیزداری ذخیره و استحصال آب نیست و اگر چنین اتفاقی رخ داده باید با حکم قضایی با آن برخورد شود تا حقی از کسی ضایع نشود، البته هیچ گونه بند ذخیره‌ای در استان اصفهان وجود ندارد.
شاملی در ادامه در خصوص اقدامات صورت گرفته در این سازمان گفت: برای نخستین بار در سال ۹۷ به دستور مقام معظم رهبری مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به بخش منابع طبیعی تخصیص داده شد که باعث شد ۳۲۱ پروژه در سطح استان با اعتباری در حدود۵۰ میلیارد تومان اجرا شود.
وی در مورد اقدامات انجام شده در حوزه اراضی منابع طبیعی و اختلاف مالکیتی در پلاک‌های مختلف و مشکلات آن اظهار کرد: طبق برنامه ششم توسعه برنامه کاداستر عرصه‌های منابع طبیعی انجام و اسناد دولت و مردم تک برگ شده و تاکنون یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار کاداستر منابع انجام و اسناد آن تهیه شده است.
شاملی افزود: برای رفع اختلافات موجود کمیسیونی با عضویت منابع طبیعی، جهاد دانشگاهی، امور اراضی، سازمان ثبت و اسناد و اداره اقتصاد و دارایی تشکیل شده که تمام اختلافات توسط این کمیسیون مورد بررسی قرار میگیرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه این سازمان در سال ۹۷ در زمینه حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی عملکرد خوبی نسبت به گذشته داشته تاکید کرد: در سال ۹۵ در سطح ۲۱۳۳ هکتار اراضی منابع طبیعی ۲۸۹ مورد آتش سوزی و در سال ۹۶ در سطح ۴۰۳هکتار ۶۳ مورد آتش سوزی در استان اتفاق افتاد که با اقدامات صورت گرفته این آمار در سال جاری در سطح ۱۷۲ هکتار اراضی منابع طبیعی به ۳۶ مورد آتش سوزی کاهش یافته است.
وی در خصوص قطع درختان در مناطق کویری خاطر نشان کرد: برای جلوگیری از بیابان زدائی ۳۰۰ هزار هکتار جنگل در این مناطق ایجاد و با افراد سود جو برخورد شد که در نتیجه قطع درختان ۱۰ درصد نسبت به گذشته کاهش داشته است.
محمد حسین شاملی از جایگزینی سوخت فسیلی به منظور جلوگیری از قطع درختان در مناطق زاگرس نشین خبرداد و اظهار داشت: در سال جاری ۲۰۹ دستگاه آبگرم کن خورشیدی و ۲۰۷ سیلندر گاز به همراه تنورگازی و اجاق گاز در بین مردم این مناطق توزیع و مردم این مناطق دیگر برای تامین سوخت اقدام به قطع درختان نمی‌کنند.
وی به حل مشکل ورود زود هنگام دام از استان‌های همجوار به استان اشاره و تاکید کرد: پیگیری‌ها و هماهنگی‌هایی با استان‌های بوشهر، خوزستان، کهکیلویه و بویراحمد و فارس انجام شده که دام تا قبل از خرداد ۹۸ به عرصه‌های استان وارد نشود.
شاملی ابراز امیدواری کرد که با توجه به بارش‌های خوب و تاخیر در چرای دام‌ها، تولید علوفه در مراتع استان افزایش یابد.
به گفته وی افزایش بیابان، کمبود آب شیرین و تغییر اقلیم سه چالش مهم استان اصفهان است .
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه حفاظت از منابع طبیعی زمانی موفق خواهد بود که مردم نیز در آن مشارکت کنند تاکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف در اراضی ملی با شماره ۱۵۰۴ تماس حاصل و مسئولان ذی ربط را مطلع کنند تا اقدامات لازم در این خصوص انجام گیرد.


خبرنگار: شهره باقری




Print Friendly, PDF & Email
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.