تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۱
کد خبر : 8202

مسئولان به گوش ؛ علاج واقعه را باید پیش از وقوع انجام داد

مسئولان به گوش ؛ علاج واقعه را باید پیش از وقوع انجام داد

مسئولان به گوش ؛ علاج واقعه را باید پیش از وقوع انجام داد به گزارش دنیای اسرار:بارش های فراوان نوروز ۹۸ در سایه عدم پیش بینی های مناسب و بی تدبیری های گذشته ، تبدیل به خسران خانواده های زیادی دراقصی نقاط کشور شد .دراین مقال برآنم که گوشه ای کوچک از وضعیت در شرایط

Print Friendly, PDF & Email

مسئولان به گوش ؛ علاج واقعه را باید پیش از وقوع انجام داد

به گزارش دنیای اسرار:بارش های فراوان نوروز ۹۸ در سایه عدم پیش بینی های مناسب و بی تدبیری های گذشته ، تبدیل به خسران خانواده های زیادی دراقصی نقاط کشور شد .
دراین مقال برآنم که گوشه ای کوچک از وضعیت در شرایط بحرانی و گرفتاری های مردم محاصره شده در سیل بپردازم .
از میان خطراتی که زندگی انسان را بویژه در شهرها تهدید می کند ، می توان به بلایای طبیعی نظیر سیل ، زمین لرزه و آتشفشان اشاره کرد . شهرها به دلیل انباشت سرمایه و تراکم بالای جمعیتی و نیز به علت گستردگی شان به نسبت بسیار سکونت گاه ها صدمات بیشتری را متحمل می شوند .
آینده پژوهی مهمترین گام برای کاهش آسیب بلایای طبیعی وهمچنین پیشگیری از خسارت های محیطی وانسانی و اقتصادی است و زیان ها را به حداقل ممکن می رساند .
این در حالی است که طبقه بندی بلایای طبیعی از لحاظ زمانی ، سیل وطوفان جزو طبقه بلایای تند وسریع است که در مدت زمان کوتاهی رخ می دهند .
یک کارشناس ارشد اقتصادی می گوید : در طبقه بندی بلایای طبیعی با مشاهده نشانگرها ، تحلیل ها ومنابع اطلاعاتی در دسترس به صورت یکپارچه ، جامع و هماهنگ با استفاده از ابزارهای موجود می توان از بحران پیشگیری کرد .
امید مغتنم افزود : در روش های نوین مدیریت بحران ، ضمن شناسایی مخاطراتی که جوامع را تهدید می کنند ، با بکار گیری راهبرد آینده پژوهی ، استراتژی های دانش بنیان ، استفاده از رویکرد های جامعه محور ، جلب مشارکت وکمک مردمی و توانمند سازی لایه های مختلف جامعه بازگشت جامعه به وضعیت قبلی سریع تر خواهد بود ، ضمن اینکه به میزان قابل توجهی از خسارات انسانی ومالی متعاقب بلایا کاسته خواهد شد .
بر این اساس و با توجه به تاکیدهای مقام معظم رهبری بر آینده نگری در مقابله با حوادث طبیعی ، شایسته است تا از نیروهای متخصص ، متعهد و انقلابی برای رفع مشکلات ، ترمیم آسیب ها و رونق کسب وکار برای آبادانی ایران اسلامی بهره گیری شود .
امید است که این موضوع در کانون توجه مسئولان مربوطه قرار گیرد و علاج واقعه را پیش از وقوع انجام دهند و از این مسئله درس گرفته و آماده شویم .
چنانچه ما در سال ۹۵ هم شاهد سیلی بزرگ در خوزستان بودیم ، اما از آن درس نگرفته وتجربه نیندوختیم ، در گلستان هم هرسال شاهد یک سیل هستیم . لذا سیل حادثه نیست که سبب غافلگیری شود وشاید بعد از فروکش کردن این حوادث باید این سئوال را از مسئولان پرسید که چرا سیل باید مدیریت بحران را غافلگیر کند ؟
با این حال در شرایط عدم آمادگی مدیریت بحران ، اما نیروهای ارتش و سپاه و هلال احمر از نخستین ساعات وقوع سیلاب در کشور به ویژه در گلستان و لرستان و خوزستان پای کار خدمات رسانی به مردم بودند وبا توجه به اطلاعات رسیده بسیج رسانه اصفهان هم با اعزام گروه های خبری و دعوت برای کمک های مردمی و کمک و تقویت به پویش های قدم های مثبتی برداشتند .
البته رسانه باید از مسئولان مطالبه گری کنند که برای پیشگیری چه کرده اید ؟ و اما اصغر سلیمی سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی هم گفته : “” اگر قصوری و تقصیری متوجه مدیران مربوطه باشد ، مورد بررسی قرار خواهد گرفت و گزارشی در خصوص مدیریت وزارت کشور ، ستاد مدیریت بحران و هلال احمر در سیل اخیر به صحن علنی مجلس ارائه خواهد شد . “”
امیدوارم همشهریان عزیز همچون گذشته به یاری سیل زدگان بشتابند و با کمک های نقدی و غیر نقدی دراین امر اسلامی ، انسانی مشارکت فعال نمایند

خبرنگار:بهمن توکلی فرد

Print Friendly, PDF & Email
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.