تاریخ انتشار : جمعه ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۴
کد خبر : 8555

در بارندگی‌های اخیر کمترین میزان آب سهم سد زاینده رود شد

در بارندگی‌های اخیر کمترین میزان آب سهم سد زاینده رود شد

در بارندگی‌های اخیر کمترین میزان آب سهم سد زاینده رود شد نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی: در ردیف بودجه سال ۹۸ درآمد استان اصفهان ۱۸ درصد و درآمد اختصاصی این استان ۳۶ درصد افزایش یافته است. به گزارش دنیای اسرار:حمیدرضا فولادگر در خصوص درآمد استان در سال جاری گفت: طبق گزارش معاونت نظارت

Print Friendly, PDF & Email


در بارندگی‌های اخیر کمترین میزان آب سهم سد زاینده رود شد

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی: در ردیف بودجه سال ۹۸ درآمد استان اصفهان ۱۸ درصد و درآمد اختصاصی این استان ۳۶ درصد افزایش یافته است.

به گزارش دنیای اسرار:حمیدرضا فولادگر در خصوص درآمد استان در سال جاری گفت: طبق گزارش معاونت نظارت مجلس و بر اساس جداول بودجه‌ای دولت، درآمد پیش‌بینی شده برای استان اصفهان در سال ۹۸ بیش از ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است که این رقم نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به اینکه در آمد اختصاصی استان در سال ۹۷ رقم ۱۳۵ میلیارد تومان بوده اظهار کرد: درآمد اختصاصی در نظر گرفته شده در سال ۹۸ برای استان اصفهان ۱۸۰ میلیارد تومان است که این رقم نیز نسبت به سال گذشته با ۳۶ درصد رشد مواجه بوده است.
فولاد گر در ادامه افزود: طبق آمار دیوان محاسبات، وصولی استان اصفهان در هشت ماه اول سال ۹۷ کمتر از میانگین کل کشور بوده است.
وی در ادامه از رشد ۲۷ درصدی اعتبارات هزینه‌ای خبر داد و تصریح کرد: در سال ۹۸‌ در حدود ۸۰۰ میلیارد هزینه عمومی و درآمد اختصاصی پیش‌بینی شده که این رقم در سال ۹۷ حدود ۶۲۴ میلیارد بوده و همچنین درآمد‌های عمرانی استان نیز نسبت به سال گذشته کمتر از ۱ درصد رشد داشته و ۳۸۶ میلیارد تومان برای آن پیش بینی شده است.
فولادگر ادامه داد: اعتبارات مناطق محروم و اعتبارات نمایندگان که برای هر نماینده مبلغ ۱۰ میلیارد تومان است به اعتبارات عمرانی اضافه می‌شود و مجموع بودجه عمرانی استان درحدود ۹۰۰ میلیارد تومان است.
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و اصل ۴۴ در خصوص میزان تخصیص‌هایی که در ۸ ماهه سال گذشته به استان اصفهان داده شده ابراز داشت: تا کنون ۴۶ درصد اعتبارات استانی و ۵۵ درصد اعتبارات ملی محقق شده است.
وی با اشاره به اینکه برای توسعه استانی نباید متکی به اعتبارات دولتی بود تاکید کرد: این استان با درآمد استانی با سرانه یک میلیون و ۵۸۸ هزار تومان به ازای هرنفر در رتبه چهارم کشوری قرار دارد و همچنین اصفهان در سرانه هزینه‌ای در رتبه ۲۸، سرانه عمرانی رتبه ۲۹ و در ضریب بازگشت نیز رتبه ۳۰ کشوری را به خود اختصاص داده است.
فولادگر در ادامه به موضوع سیل و بارندگی های اخیر پرداخت و با اشاره به اینکه فقط در دو هفته اول نوروز میزان آب رها شده سیل حدود ۱۲ میلیارد مترمکعب بوده است تاکید کرد: تمام ظرفیت سد زاینده رود یک میلیارد و ۴۰۰ متر معکب است و این یعنی اینکه به اندازه ۱۰ سال پر بودن تمام ظرفیت سد زاینده ‌رود فقط در دو هفته اول سال جاری آب رها و وارد خلیج فارس شد.
به گفته وی در زمان بارندگی‌ها حدود ۲۳ میلیارد مترمکعب آب وارد حوضه‌های آبریز شده است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در گذشته عنوان شده بود که حداقل آب سرشاخه‌های زاگرس در زمان کم‌آبی ۲۰ میلیارد و در زمان پرآبی حداکثر ۴۰ میلیارد مترمکعب است تاکید کرد: کل ظرفیت انتقال آب تونل‌های یک و دو، ۴۰۰ میلیون مترمکعب است و اگر تونل سوم نیز اضافه شود ظرفیت آن در حدود ۲۰۰ الی ۲۵۰ میلیون مترمکعب بوده و اگر بهشت‌آباد نیز اجرا می‌شد سهم آب اصفهان به یک میلیارد هم نمی‌رسید.
وی با عنوان اینکه سرشاخه‌های کرخه مربوط به حوزه اصفهان نیست ابراز داشت: بخشی از سرشاخه‌های دز به اصفهان و منطقه فریدون‌شهر و فریدن مربوط است که ‌می‌توانست در این منطقه مؤثر باشد، همچنان که چشمه لنگان بعد از سال‌ها ظرفیت آن پرآب شد.
فولادگر با اشاره به اینکه تونل یک، دو و سه کوهرنگ و بهشت‌آباد اصفهان به کارون مربوط است تاکید کرد: در زمان وقوع سیل دبی آب تا ۳ هزار و ۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه بود و با وجود میزان ۲ هزار و ۵۰ میلی‌متر بارندگی تجمیعی سد زاینده‌ رود فقط ۳۵ درصد آن پر شده که این رقم در سال گذشته ۱۲ درصد بوده است.
وی ادامه داد: میزان آبی که در ایام خشکسالی برای اصفهان رها می‌شد ۲۵ مترمکعب بر ثانیه بود که این میزان بعد تصفیه و رسیدن به اصفهان نصف می‌شد.
به گفته رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و اصل ۴۴ بیشترین ظرفیت پر شدن سدها مربوط به سد کرخه با ۱۱۴ درصد و پس از آن سد دز ۹۱ درصد، سدهای کارون ۳و۴ با ظرفیت ۹۶ درصد، سد شهید عباس پور ۹۸ درصد، سد گلپایگان ۱۰۳ درصد و کمترین میزان پر شدن سد نیز مربوط به سد زاینده‌رود است.
وی در مورد وضعیت با تلاق گاوخونی نیز گفت: بیشتر باتلاق‌‌های کشور صد در صد پر شده اما فقط ۵ درصد این باتلاق آبگیری شده است.
فولادگر افزود: اگر باتلاق گاوخونی ۳۰ الی ۴۰ درصد آب داشته باشد علاوه بر قنات‌های شرق اصفهان قنات‌های یزد و بخشی از غرب کرمان نیز دارای آب خواهند شد.
وی با بیان اینکه درخواست ما از ابتدا این بود که ستاد احیا آب با مسئولیت معاون اول رئیس‌جمهور و به صورت فرابخشی باشد گفت: سد تونل سوم در حال ساخت است و در حال حاضر هیچ مشکل مالی وجود ندارد و در این خصوص اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده که ردیف بودجه دولتی به آن اختصاص داده شده و همچنین فولاد مبارکه نیز به این موضوع ورود کرده اما متاسفانه پیمانکاران و مشاوران کار را به کندی پیش می‌برند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه با وجود تامین بودجه و انجام مطالعات احداث بهشت‌آباد به بهانه بازنگری در طرح و مطالعات به تأخیر انداخته شده تصریح کرد: قرار بود تا آخر شهریور ماه سال ۹۷ طرح بهشت‌آباد نهایی شود اما متاسفانه این امر محقق نشد و در حال حاضر مشخص نیست که قرار است آب از طریق تونل یا خط لوله منتقل شود.
وی بهترین راه پروژه را احداث تونل و سهیم شدن استان‌های اصفهان، خوزستان، چهار محال و بختیاری و یزد در آن دانست.
فولادگر در مورد تامین آب منطقه بن و بروجن گفت: در صورت اجرا شدن طرح آب مورد نیاز این منطقه باید از تونل سوم و بهشت آباد تامین شود.
وی ادامه داد: پیش بینی می‌شود با ذخیره سد بتوان در سال زراعی آینده سهم آب کشاورزان شرق را تأمین کرد.

خبرنگار: شهره باقری

Print Friendly, PDF & Email
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.