تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۹:۲۸
کد خبر : 42153

هوش مصنوعی ابزاری مهم برای بهبود بهره‌وری در صنعت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی

هوش مصنوعی ابزاری مهم برای بهبود بهره‌وری در صنعت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی

    به گزارش دنیای اسرار :محمدصادق عظیمی‌فر معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، با اشاره به نقش هوش مصنوعی در بهبود فرآیندهای تولید، توزیع و مدیریت مصرف انرژی، خواستار استفاده گسترده‌تر از این فناوری در صنعت پالایش و پخش شد و تأکید کرد که هوش مصنوعی می‌تواند

Print Friendly, PDF & Email

 

 

به گزارش دنیای اسرار :محمدصادق عظیمی‌فر معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، با اشاره به نقش هوش مصنوعی در بهبود فرآیندهای تولید، توزیع و مدیریت مصرف انرژی، خواستار استفاده گسترده‌تر از این فناوری در صنعت پالایش و پخش شد و تأکید کرد که هوش مصنوعی می‌تواند از اتلاف منابع جلوگیری کرده و بهره‌وری را در بخش‌های مختلف سازمان افزایش دهد.

 

معاون وزیر نفت در پایان بازدید خود از مرکز پایش و در جمع کارکنان مدیریت فناوری اطلاعات با بیان اینکه انتظار است این مدیریت ظرف مدت شش ماه با تدوین برنامه عملیاتی خود در سه گام نسبت به بلوغ این مرکز اهتمام ورزد تصریح کرد:

– در گام اول، مدیریت فناوری اطلاعات بایستی سامانه‌ها و پایگاه‌های داده مدیریت‌ها و واحدهای تابعه را در این مرکز یکپارچه نماید.

– در گام دوم، ارتقای ساختار موجود باید معطوف به مفاهیم زنجیره ارزش باشد.

– در گام آخر، راه‌اندازی کامل سامانه‌های اسکادا و دیسپچینگ شرکت ملی پخش با درنظر گرفتن ملاحظات پدافندی و اتصال آنها به مرکز داده بایستی در دستور کار این مدیریت قرار گیرد.

 

عظیمی‌فر افزود: کارایی این مرکز زمانی قابل اتکا و معنادار خواهد بود که خروجی‌های تصمیم‌ساز مبتنی بر داده برای مدیران سازمان مهیا گردد. بنابراین تعریف پروژه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در حوزه‌های مختلف باید در اولویت قرار گیرد.

 

وی ادامه داد: با توجه به پایگاه داده غنی موجود در شرکت در حوزه مصرف، ابزارهای هوش مصنوعی باید بکار گرفته شود تا بتوان مصرف را مدیریت و پیش‌بینی نمود، الگوهای نامتعارف مصرف و قاچاق را شناخت و در نهایت اثربخشی سیاست‌ها و سناریوهای مختلف را ارزیابی نمود.

 

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه حوزه دیگری که به این ابزار نیاز مبرم دارد، مبحث مهم بهینه‌سازی و حداکثر استفاده از ظرفیت خطوط انتقال فرآورده است تصریح کرد: همچنین در بحث پایداری تولید، می‌توان به موضوعاتی نظیر برنامه‌ریزی تولید، تعمیرات و نگهداری پیشگیرانه و تحلیل روند دریافت خوراک اشاره نمود.

 

وی اضافه کرد: سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی و کلان‌داده نباید به دید هزینه انگاشته شود بلکه در افق زمانی مشخص با تجهیز سازمان به ابزارهای مناسب تصمیم‌گیری، بهره‌وری شرکت افزایش خواهد یافت و به تبع آن بازگشت سرمایه از طریق استفاده بهتر از منابع و کاهش هزینه‌ها محقق خواهد شد.

 

معاون وزیر نفت در پایان بازدید از مرکز پایش و تحلیل داده شرکت، از تلاش‌های مدیریت فناوری اطلاعات در راه‌اندازی این مرکز تشکر کرد و بر ادامه حمایت از این مرکز در دوره مدیریت جدید تأکید کردند

 

Print Friendly, PDF & Email
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سامانه نماز املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان