تاریخ انتشار : جمعه ۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۲
کد خبر : 49377

دومین جشنواره اعطای نشان نیکوکاری در انتظار خیریه‌های اصفهان

دومین جشنواره اعطای نشان نیکوکاری در انتظار خیریه‌های اصفهان

معاون فرهنگی اجتماعی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه اصفهان با اشاره به برگزاری دومین جشنواره ملی اعطای نشان نیکوکاری گفت: اصفهان مهد خیریه و نیکوکاری شناخته می‌شود و از مؤسسات خیریه استان انتظار می‌رود که فعالانه در جشنواره شرکت کنند تا از فرصت ارزیابی و دریافت جوایز ویژه بهره‌مند شوند. به گزارش دنیای اسرار  ؛

Print Friendly, PDF & Email

معاون فرهنگی اجتماعی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه اصفهان با اشاره به برگزاری دومین جشنواره ملی اعطای نشان نیکوکاری گفت: اصفهان مهد خیریه و نیکوکاری شناخته می‌شود و از مؤسسات خیریه استان انتظار می‌رود که فعالانه در جشنواره شرکت کنند تا از فرصت ارزیابی و دریافت جوایز ویژه بهره‌مند شوند.

به گزارش دنیای اسرار  ؛ مهدی اثنی‌عشران، معاون فرهنگی اجتماعی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان اظهار کرد: جشنواره ملی اعطای نشان نیکوکاری که دومین دوره آن در حال برگزاری است، سال گذشته به ابتکار سازمان اوقاف و امور خیریه شکل گرفت. این جشنواره با هدف ارتقای مؤسسات نیکوکاری که به‌مثابه رکن سوم حل مسائل اجتماعی در کنار دولت و بخش خصوصی فعالیت می‌کنند، طراحی شده است.

وی افزود: اهداف جشنواره شامل شناسایی و تقویت فعالیت‌های تخصصی و حرفه‌ای در حوزه خیر، معرفی الگوهای برتر نیکوکاری و مؤسسات موفق و تجلیل از تشکل‌های خیریه‌ای برتر در کشور است. فقط خیریه‌هایی که از وزارت کشور، سازمان بهزیستی، وزارت ورزش و جوانان، فراجا و کمیته امداد مجوز دریافت کرده‌اند، امکان شرکت در این جشنواره را دارند.

معاون فرهنگی اجتماعی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با بیان اینکه جشنواره اعطای نشان نیکوکاری در سه سطح ملی، استانی و شهرستانی برگزار می‌شود، ادامه داد: محورهای جشنواره شامل خدمات اجتماعی مانند توانمندسازی محرومان، زنان سرپرست خانوار، کودکان کار، توان‌یابان و بیماران، توسعه عمران و آبادانی مانند ساخت مدرسه، مسکن، مراکز درمانی، آبرسانی، حمل‌ونقل و راه‌سازی و زیست‌بوم احسان و نیکوکاری شامل فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و توانمندسازی خیریه‌هاست.

وی با تأکید بر ارزیابی دقیق خیریه‌ها گفت: ارزیابی خیریه‌ها سه ماه به طول خواهد انجامید و شامل معیارهایی چون اثربخشی خدمات اجتماعی، انضباط مالی، تخصص در ارائه خدمات، سازماندهی داوطلبان، مدیریت منابع انسانی، همکاری‌های بین‌سازمانی، جذب منابع مالی، شفافیت، پاسخگویی و شیوه‌های مدیریتی است. مؤسسات از ۱۶ خردادماه جاری می‌توانند با مراجعه به سایت نشان نیکوکاری به نشانی www.neshanenikookari.ir برای شرکت در جشنواره ثبت‌نام کنند. پس از ثبت‌نام، پیامک تأیید ارسال و فرآیند ارزیابی آغاز می‌شود. اختتامیه جشنواره در دی‌ماه سال جاری برگزار خواهد شد.

اثنی‌عشران مشارکت خیریه‌ها در دومین جشنواره اعطای نشان نیکوکاری را بسترساز اثرات مثبت حرفه‌ای دانست و بیان کرد: مشارکت خیریه‌ها در این جشنواره موجب اعتباربخشی، امکان شناسایی خیریه‌های شفاف و پاسخگو، الگوگیری از مؤسسات موفق و ارزیابی یکپارچه همه خیریه‌های دارای مجوز زیر یک چتر خواهد شد. پیشینه جشنواره نشان نیکوکاری به سال گذشته بازمی‌گردد؛ زمانی که این رویداد ملی و ابتکاری به همت سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد. در نخستین دوره آن، ۵۱۷ مرکز ثبت‌نام کردند و به مرحله ارزیابی راه یافتند. برگزیدگان نیز جوایز نفیسی دریافت کردند.

وی اضافه کرد: اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان علاوه بر تنظیم‌گری و تسهیل‌گری، نقش حمایتی نیز دارد و از محل خیرات و مبرات بخشی از نیازهای خیریه‌ها را تأمین می‌کند. با توجه به اهمیت وافر فعالیت خیریه‌ها در حل مسائل کشور، سخت‌گیری‌هایی در صدور مجوزها و نظارت بر عملکرد آن‌ها وجود دارد. نظارت بر خیریه‌ها ضروری است؛ زیرا از معافیت‌های مالیاتی برخوردار هستند و باید به‌طور شفاف فعالیت کنند. جشنواره اعطای نشان نیکوکاری با هدف ارتقای فرهنگ نیکوکاری، معرفی الگوهای برتر و حمایت از خیریه‌های موفق برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی اجتماعی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با اشاره به نقش خیریه‌ها و NGOها در تسهیل امور در سراسر جهان گفت: در سراسر جهان، بیش از ۱۰ میلیون سازمان مردم‌نهاد و خیریه فعال هستند. ۱.۵ میلیون سازمان غیردولتی در ایالات متحده آمریکا فعالیت دارند. در انگلیس در سال ۲۰۱۸، تعداد خیریه‌ها ۱۷۰ هزار مورد بوده است. در آلمان بین ۲۵ هزار تا ۲۶ هزار بنیاد ثبت‌شده تحت قانون مدنی و ۶۰۰ هزار انجمن فعال وجود دارد که بیش از سه میلیون نفر در آن‌ها استخدام شده‌اند. این خیریه‌ها سهمی چهار تا پنج درصدی در تولید ناخالص داخلی دارند.

وی ادامه داد: در دوره گذشته جشنواره، ۵۱۷ مرکز به مرحله ارزیابی رسیدند که شامل ۱۰۷ مرکز ملی، ۲۱۴ مرکز استانی و ۱۹۶ مرکز شهرستانی بودند. ۶ درصد از این مراکز از وزارت کشور، ۵۰ درصد از سازمان بهزیستی، چهار درصد از وزارت ورزش و جوانان و بقیه از سایر نهادهای مرتبط مجوز گرفته‌اند.

اثنی‌عشران با بیان‌ اینکه انتظارات از استان اصفهان در جایگاه مهد نیکوکاری زیاد است، تصریح کرد: ۵۳ مرکز از استان اصفهان به مرحله ارزیابی رسیدند که بیش از ۱۰ درصد کل را تشکیل می‌دهد. تعدادی از برگزیدگان ملی و استانی شامل مجمع خیرین بهداشت و سلامت استان اصفهان، مؤسسه امام هادی(ع)، مؤسسه کهریزک، بنیاد کودک و جامعه نابینایان و کم‌بینایان کاشان بودند. با توجه به اینکه اصفهان مهد خیریه و نیکوکاری شناخته می‌شود، انتظار می‌رود که مؤسسات خیریه این استان فعالانه در جشنواره شرکت کنند تا از فرصت ارزیابی و دریافت جوایز ویژه بهره‌مند شوند.

یادآور می‌شود، دومین جشنواره ملی اعطای نشان نیکوکاری در استان اصفهان با محوریت اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان برگزار می‌شود و اعضای دبیرخانه آن متشکل از مدیرکل یا معاون فرهنگی اجتماعی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه، مدیرکل یا معاون دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، مدیران کل یا معاونان کمیته امداد امام خمینی(ره) و اداره‌کل بهزیستی استان، رئیس یا معاون دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، فرمانده یا معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان، دو نفر از نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد در شورای توسعه و حمایت از ثمن‌های استان و یک نفر از فعالان اجتماعی پیشکسوت استان به انتخاب اعضاست.

Print Friendly, PDF & Email

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سامانه نماز املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان