تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۹
کد خبر : 56373

مروری بر سفر دو روزه وزیر میراث فرهنگی به خور و بیابانک؛ از ثبت ناملموس کرباس تا پیگیری ثبت جهانی روستای مصر

مروری بر سفر دو روزه وزیر میراث فرهنگی به خور و بیابانک؛ از ثبت ناملموس کرباس تا پیگیری ثبت جهانی روستای مصر

    مروری بر سفر دو روزه وزیر میراث فرهنگی به خور و بیابانک؛ از ثبت ناملموس کرباس تا پیگیری ثبت جهانی روستای مصر/خوروبیابانک در مسیر خیز عظیم گردشگری   استاندار اصفهان به تشریح مصوبات و دستاوردهای سفر دو روزه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به شهرستان خوروبیابانک پرداخت.   به گزارش دنیای اسرار

Print Friendly, PDF & Email

 

 

مروری بر سفر دو روزه وزیر میراث فرهنگی به خور و بیابانک؛ از ثبت ناملموس کرباس تا پیگیری ثبت جهانی روستای مصر/خوروبیابانک در مسیر خیز عظیم گردشگری

 

استاندار اصفهان به تشریح مصوبات و دستاوردهای سفر دو روزه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به شهرستان خوروبیابانک پرداخت.

 

به گزارش دنیای اسرار ، دکتر مهدی جمالی‌نژاد استاندار اصفهان از آغاز مطالعات امکان‌سنجی احداث فرودگاه در خور و بیابانک با تخصیص بیش از ۶۶۰ میلیارد ریال اعتبار خبر داد.

وی در تشریح نتایج سفر وزیر میراث فرهنگی به شهرستان خور و بیابانک، از تصویب بسته‌ای حمایتی و تحول‌آفرین خبر داد که ابعاد گسترده‌ای از احیای بناهای تاریخی تا توسعه زیرساخت‌های کلان گردشگری را در بر می‌گیرد.

استاندار اصفهان همچنین اعلام کرد: در حوزه مرمت و زیرساخت‌های تاریخی، مبلغ ۵۰ میلیارد ریال برای مرمت بناهای شاخص شامل قلعه بیاضه، قلعه جندق و مسجد عرب‌های خور اختصاص یافت؛ همچنین، برای مرمت و ساماندهی مقبره و ساختمان نمایندگی میراث فرهنگی خور و بیابانک مبلغ ۵۰ میلیارد ریال تخصیص یافت و برای مرمت دروازه‌های تاریخی شهر خور نیز مبلغ ۱۵ میلیارد ریال مصوب گردید.

وی در ادامه افزود: حمایت‌ها از توسعه زیرساخت‌های گردشگری منطقه‌ای نیز گسترش یافته است به طوری که ۱۰ میلیارد ریال برای تکمیل پارک و کمپ گردشگری امام علی (ع) شهر خور و ۱۵ میلیارد ریال برای تقویت زیرساخت‌های گردشگری روستای ایراج اختصاص یافت؛ به طور ویژه، برای تکمیل زیرساخت‌های گردشگری روستای مصر، مبلغ ۱۹ میلیارد ریال در نظر گرفته شد.

جمالی‌نژاد در ارتباط با مهم‌ترین مصوبات در بخش توسعه تصریح کرد: آغاز مطالعه احداث فرودگاه در شهر خور یکی از مهم‌ترین مصوبات بود که با توجه به بعد مسافت شهرستان و پتانسیل‌های آن برای گردشگران داخلی و خارجی، در دستور کار قرار گرفت؛ علاوه بر این، مصوب شد تا اعتبارات مناسبی از سوی وزارتخانه برای تأمین تابلوهای راهنما، تبلیغات و مسائل باستان‌شناسی شهرستان تخصیص و ساختار نمایندگی شهرستان به اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ارتقا یابد.

وی با بیان اینکه در راستای حمایت از فعالین اقتصادی، مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به متصدیان حوزه گردشگری و صنایع دستی اعطا خواهد شد، گفت: این حمایت‌ها در سطح پروژه‌های خاص نیز مشهود بود؛ برای بوم‌گردی قلعه جندق، وزارتخانه پس از تکمیل مدارک و اسناد مالکیت، موظف به برنامه‌ریزی پرداخت تسهیلات با سود ۴ درصد گردید.

استاندار اصفهان افزود: در پیگیری‌های محلی، موضوع مساعدت برای تکمیل و توسعه مسجد قلعه جندق در جلسه مشترک با سازمان اوقاف مطرح شد؛ همچنین، نماینده مجلس و فرماندار موظف شدند با مکاتبه با وزیر نیرو، موضوع تکمیل فاضلاب قلعه جندق را پیگیری کنند.

جمالی‌نژاد در خصوص مجتمع گردشگری راه ابریشم، به تشریح دو راهکار فوری پرداخت و گفت: نخست هماهنگی با استانداری و نماینده مجلس برای کسر فوری بدهی قبلی آقای سمیعی همزمان با پرداخت تسهیلات جدید و دوم، معرفی سرمایه‌گذار از سوی مدیرکل میراث فرهنگی استان برای شراکت در تکمیل بوم‌گردی؛ همچنین، مقرر شد خور به عنوان شهر کرباس‌بافی در فهرست ثبت ناملموس اضافه گردد.

وی همچنین تاکید کرد: برای روستای مصر، به منظور رفع موانع ثبت جهانی و ارتقاء رتبه آن از چهارم به اول، مقرر شد طی یک هفته جلسه‌ای در استانداری تشکیل شود و همچنین شرکت تعاونی گردشگری با عضویت اهالی، به‌خصوص بانوان روستا، جهت تسهیل امر ثبت جهانی تشکیل گردد.

استاندار اصفهان ادامه داد: هفته آینده جلسه‌ای با حضور مدیریت استان، نماینده مجلس و نماینده وزارت میراث‌فرهنگی و دیگر دستگاه‌های دخیل تشکیل خواهد شد تا سهم همکاری‌ها در رفع موانع مشخص شود؛ ضمناً، برای تسریع در دریافت مجوز سافاری مصر، وزارتخانه پیگیری لازم جهت اصلاح مختصات UTM محدوده مورد تقاضا را از طریق وزارتخانه‌های ذی‌ربط انجام خواهد داد.

وی تصریح کرد: در حوزه زیرساختی پیرامون پیست سفاری، اداره‌کل میراث فرهنگی استان موظف شد اعتبار لازم را برای احداث سرویس‌های بهداشتی سیار با تسهیلات ۴ درصدی پیش‌بینی نماید؛ در نهایت، برای مجموعه استاد حبیب یغمایی، وزارتخانه موظف به مکاتبه با نهاد کتابخانه‌های کشور جهت مرمت، توسعه و تجهیز کتابخانه شد و تفاهم‌نامه‌ای با شهرداری خور جهت محوطه‌سازی و دیوارچینی مجموعه منعقد خواهد گردید

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 + 9 =

سامانه نماز املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان