تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۱
کد خبر : 3313

شهردار اصفهان: شهرداری رقیب دولت نیست / با وجود همه مشکلات نا امید نیستیم

شهردار اصفهان: شهرداری رقیب دولت نیست / با وجود همه مشکلات نا امید نیستیم

پایگاه خبری دنیای اسرار شهردار اصفهان: شهرداری رقیب دولت نیست / با وجود همه مشکلات نا امید نیستیم   «شورای هم اندیشی شهرداری و شهر اصفهان»، ابتکاری است که مدیریت شهری برای اداره بهتر شهر و استفاده حداکثری از نظرات و دیدگاه های دیگران به کار گرفته است تا با گرد هم آوردن تعدادی از

Print Friendly, PDF & Email

پایگاه خبری دنیای اسرار

شهردار اصفهان: شهرداری رقیب دولت نیست / با وجود همه مشکلات نا امید نیستیم

 

«شورای هم اندیشی شهرداری و شهر اصفهان»، ابتکاری است که مدیریت شهری برای اداره بهتر شهر و استفاده حداکثری از نظرات و دیدگاه های دیگران به کار گرفته است تا با گرد هم آوردن تعدادی از نخبگان و خبرگان شهر، دانشگاهیان و مدیران، راهبردهایی را در خصوص موضوعات مختلف، اتخاذ کند.

به گزارش اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، شهردار اصفهان در دومین نشست شورای هم اندیشی اصفهان گفت: هدف از تشکیل شورای هم اندیشی شهرداری و شهر اصفهان،‌ بیان مسائل کلـــی جامعـــــه و کشـــــــور نیست، بلکه به دنبــــال راهکـــــار برای مهار بحران‌ها هستیم.

قــــدرت اله نـــــوروزی، افزود: در حال حاضر حدود چهار میلیون نفر از جمعیت استان در شهر اصفهان و در حاشیه ۳۰ کیلومتری آن زندگی می‌کنند و اگر مشکلات شهری اصفهان حل شود، بر کیفیت زندگی این چهار میلیون نفر هم تاثیر می‌گذارد.  وی ادامه داد: هر روز که می گذرد با مشکلاتی مواجه می‌شویم که بخش مهمی از آن متأثر از مسائل ملی است و لازم است چاره ای برای آن اندیشیده شود. در شهرداری کارهای فرهنگی خوبی صورت می گیرد. هر شب و هر روز در سطح شهر برنامه های مختلفی اجرا می شود که نمونه آن برنامه هایی است که برای ایام تابستان طراحی و اجرا شده است که البته برخی نسبت به آن موضع گرفتند اما ما از هدف خود که ایجاد نشاط اجتماعی با رعایت اصول است، دست نمی کشیم.

وی یکی از چالش های مهم شهرداری ها را رابطه دولت و شهرداری‌ها عنوان کرد و گفت: متأسفانه گاه این تصور وجود دارد که شهرداری به‌واسطه امکانات زیادی که دارد، رقیب دولت است در حالی که باید به گونه ای عمل شود که شاهد انسجام و وحدت در سطح شهر و استان باشیم تا کارها به خوبی پیش برود. سعی کرده ایم از همه کسانی که دلسوز شهر هستند، مستقیم و غیرمستقیم برای حل چالش ها و بحران‌ها کمک بگیریم تا با خرد جمعی مسائل را حل کنیم. به عنوان نمونه مرکز خلاقیت و نوآوری شهرداری باید به اتاق فکرهای دانشگاه متصل شود و از همفکری آن ها استفاده کند.

وی تصریح کرد: با وجود همه مشکلات نا امید نیستیم. تیم جدید مدیریت شهری آمده تا مسائل را حل کند. امروز به خاطر مسائل کشور، فشارها خود را بیشتر نشان می دهد. البته ریشه برخی اعتراضات و جهت دهی آن ها مشخص است.

نقاط طمع کور شود

نایب رئیس شــــورای اسلامی شهــــر اصفهان نیز در این جلسه گفت: شکل گیری این شورا حرکت امید بخشی اســـــت کـــــه نخبگان، خبرگان و بزرگان شهر را در کنار مدیریت شهری قرار می دهد.

علیرضا نصر افزود: کور کردن نقطه های طمع، تسهیل کننده آینده شهرداری است. هنوز هم هستند افرادی که به حق و حقوق شهر و بیت المال طمع دارند و باید این نقاط طمع حذف شود تا همه بدانند در دوره جدید قرار است امور و کارها با سلامت پیش برود. از طرفی شهرداری به ‌تیم‌هایی نیاز دارد که به گفته حضرت علی (ع) خطاب به مالک اشتر، باید «عیون» شهرداری جهت نظارت بر مدیران و کارمندان باشند.

جواد شعرباف، مشاور عالی شهــــــردار نیز بحران اول شهر را خشکی زاینده رود دانست و گفت: امروز مشکلات کشـــــور مثــــل بهمن، انبــــوه و بر ســـــر مـــــدیریــــــت شهری آوار می‌شود. اما کدام مشکل است که برای حل آن عزم ملی نیــــــاز نباشد؟ ما باید به‌روز تصمیم بگیریم و در این زمینه لازم است برخی ابزارها را تغییر دهیم.

بهروز ارباب شیرانی، معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان نیز به اهمیت آینده پژوهی اشاره کرد و گفت: اکنون که در حال بازبینی برنامه اصفهان ۱۴۰۰ هستیم، باید توجه کنیم بعد از چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور که سال ۱۴۰۴ تمام می‌شود، چشم انداز ما چیست و چرا در هیچ نقطه از کشور درباره اینکه قرار است بعد از این تاریخ چه اتفاقی بیفتد، کاری صورت نگرفته است؟ به همین دلیل در معاونت برنامه ریزی، طرح  های مرکز مطالعات شهری را با همکاری دانشگاه ها و مراکز علمی تحقیقاتی شروع کرده ایم.

سیدرحیم مدنیان، مشاور امور فرهنــــگی شهـــــردار اصفهان نیز اظهار داشت: رسیدگی به بافت اجتماعی شهر و برنامه ریزی لازم برای آن، راهکارهای تامین منابع مالی به ویژه برای اجرای پروژه های شهرداری، بافت فرسوده شهر و احیای آن، توجه به حقوق شهروندی، توسعه گردشگری، از جمله مهم ترین مواردی است که باید در خصوص آن همفکری کرد.

به گفته وی، در این حوزه باید دید وظیفه حاکمیــــت و دولت، نخبگان و سرمــــایه‌های نمادیـــــن انسانی، ‌احزاب، گروه‌هــــا و … چیســـت و از چه راه های روانشـــناســــانه و جامعه شناسانه می تــــوان با بحران ها مقابلـــــه کرد.

 

نا امیدی ابربحران امروز است

دکتر عباس رضایی، عضو هیأت علمی دانشگاه نیز گفت: امروز با برخی بحران ها و ابربحران ها روبه‌رو هستیم. بحران آب و بیکاری ابربحران هستند اما بحرانی تر از همه، وجود فضای ناامیدی است. در این شورا باید ببینیم چه راهکاری برای افزایش اعتماد مردم می توان پیدا کرد. خدماتی که شهرداری ارائه می کند هنوز برای مردم ملموس نیست. مدیریت شهری نیاز به اتاق‌های فکر اختصاصی دارد تا درباره چالش‌های شهری راه کار پیدا کنند.

 

 

بسیاری از بحران ها خارج از اراده شهرداری است

دکتر محمدباقر توکلی، عضـــــو هیأت علمــــــی دانشگــــاه گفت: بسیـــــاری از بحــــران‌ها خـــارج از اراده شهرداری است. به طور مثال بحران بی‌اعتمادی مسأله بزرگی است. هر چه کار مثبت کنید آن را به نکات منفی بدل می کنند. در این صورت زحماتی که کشیده می شود، هم دیده نمی شود.

وی ادامه داد: بسیاری در شهر هستند که سرمایه دارند، اما نمی دانند با این سرمایه چه کار کنند و کسی هم نیست که راهنمایی کند. این افراد نگران سرمایه هایشان هستند و خوب است که شهرداری این سرمایه ها را تجمیع کند. در این زمینه لازم است یک دفتر پژوهش در شهرداری تشکیل شود تا مسائل و معضلات شهرداری را مشخص کرده و متناسب با هر کدام از صاحب‌نظران راهکار بخواهد.

 

الگوهای محله محور را فعال کنیم

دکتر سید علی هاشمیان‌فر جامعه شناس نیز گفت: بحران‌ها هیچ کدام از یکدیگر جدا نیستند. وقتی اوضــاع شهــــــر را بررسی مــی‌کنیــم، مشاهـده مــی‌کنیــــــم از یـــک‌ســـــو بی‌اعتمادی بالاست و از سوی دیگـــــر مشارکت پایین است. اگر بحران ها پیش‌بینی نشود تبدیل به فاجعه خواهد شد. شهرداری وقتی می تواند مردم را در کنار خود داشته باشد که اعتماد اجتماعی بالایی داشته باشد. وقتی روی یک نیاز مشترک مثل آب کار شود، ‌می توان هم الگو داد و هم اعتماد را بالا برد. پیشنهاد عملیاتی ما فعال کردن الگوهای محله محور است تا با آموزش از تبدیل بحران ها به فاجعه پیشگیری شود.

دکتر محمد کیوان آرا، عضو هیأت علمی دانشگاه نیز گفت: اگر شهرداری خواهان حل بحران‌های شهر است اولین گام آن اعتماد به دانشگاه و محافل علمی است. آفتی که سازمان‌ها به آن دچار شده اند، این است که فکر می‌کنند هم از لحاظ اجرایی قوی هستند و هم از لحاظ علمی. به همین دلیل بسیاری از مسائل که راهکار علمی دارد به دلیل همین منیت ها حل نمی شود. متدی که امروز در دنیا وجود دارد و برای شهرها هم به کار گرفته شده، آینده پژوهی است. آینده پژوهی به ما می گوید در آینده با چه سناریوهایی روبه‌رو هستیم و احتمال وقوع آنها و راه حل آنها چیست. شهرداری باید بداند تا ۱۰ سال آینده شهر در بخش های مختلف چه وضعیتی دارد. اعتماد به نظام های دانشگاهی و آینده‌پژوهی، راهکار شهرداری‌ها برای عبور از بحران‌هاست. شهرداری باید یک ارتباط ارگانیک با دانشگاه و مراکز علمی داشته باشد.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.