تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۵ - ۲۱:۵۱
کد خبر : 62015

سینمای کودک باید کنار کودکان جنگ بایستد

سینمای کودک باید کنار کودکان جنگ بایستد

سینمای کودک باید کنار کودکان جنگ بایستد تهیه‌کننده پویانمایی «نگهبانان خورشید» در نشست خبری این اثر در سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان، بر وظیفه سینمای کودک در برابر کودکان آسیب‌دیده از جنگ تأکید کرد. به گزارش  دنیای اسرار ، مهدی جعفری جوزانی روز دوشنبه در خانه جشنواره و در جمع خبرنگاران کودک و

سینمای کودک باید کنار کودکان جنگ بایستد

تهیه‌کننده پویانمایی «نگهبانان خورشید» در نشست خبری این اثر در سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان، بر وظیفه سینمای کودک در برابر کودکان آسیب‌دیده از جنگ تأکید کرد.

به گزارش  دنیای اسرار ، مهدی جعفری جوزانی روز دوشنبه در خانه جشنواره و در جمع خبرنگاران کودک و نوجوان، با اشاره به تصویری از یک کودک که در این نشست قرار داده شده بود، گفت: این عکس، یادآور کودکان شهیدی است که در دو جنگ تحمیلی اخیر و از جمله شهدای مدرسه مینا جان باختند؛ بچه‌هایی که می‌توانستند امروز خودشان تماشاگر فیلم‌های جشنواره باشند.

وی با بیان این‌که سینمای کودک نمی‌تواند نسبت به آینده کودکان جامانده از جنگ بی‌اعتنا بماند، افزود: در کنار گرامی‌داشت یاد کودکان و نوجوانان شهید، باید به فرزندان شهدا هم توجه کرد؛ کودکانی که در این جنگ‌ها پدر یا مادرشان را از دست داده‌اند و حالا زندگی متفاوتی را سپری می‌کنند.

تهیه‌کننده «نگهبانان خورشید» ادامه داد: گروه سازنده انیمیشن «افسانه سپهر» که سال گذشته در جشنواره حاضر بود، پس از شروع اکران با شرایط جنگی و ماجرای شهادت دانش‌آموزان مدرسه مینا روبه‌رو شد و در دل جنگ تصمیم گرفت به‌همراه شخصیت سپهر راهی میناب شود و کنار مزار شهدای مدرسه، برای کودکان بازمانده از این واقعه نمایش فیلم برگزار کند.

او هدف این حرکت را کمک به بهتر شدن حال روحی کودکان جنگ‌زده عنوان کرد و گفت: بخشی از رسالت ما به‌عنوان دست‌اندرکاران سینمای کودک این است که در کنار بچه‌های آسیب‌دیده باشیم و بکوشیم گوشه‌ای از درد و فشار روانی آن‌ها را کم کنیم.

جعفری جوزانی درباره پیام اصلی «نگهبانان خورشید» نیز توضیح داد: نوجوانان این فیلم نماد نسلی هستند که باید از سرزمین و آینده‌شان پاسداری کنند و پیامی که برای بیننده ایرانی و خارجی دارد این است که آینده ایران را نوجوانان ایرانی می‌سازند.

وی با اشاره به مؤلفه‌های هویتی قصه فیلم اضافه کرد: کوشیدیم موضوع صیانت از سرزمین و داشته‌های فرهنگی ایران را از نگاه نوجوانان روایت کنیم؛ نوجوانانی که در روایت فیلم مقابل تلاش بیگانگان برای تعرض به میراث و سرمایه‌های کشورشان می‌ایستند.

تهیه‌کننده این پویانمایی درباره نسخه جهانی اثر هم گفت: نسخه‌ای که در داخل کشور نمایش داده می‌شود، همان نسخه‌ای است که برای پخش بین‌المللی آماده شده و فیلم به‌گونه‌ای ساخته شده که مخاطب خارج از ایران هم بتواند با دنیای قصه و مفاهیم آن ارتباط بگیرد.

جعفری جوزانی در ادامه درباره روند ساخت این اثر بیان کرد: تولید یک انیمیشن سینمایی نتیجه کار گروهی بزرگ در مسیری طولانی است و در «نگهبانان خورشید» نزدیک به ۲۵۰ نفر طی دو سال در بخش‌های گوناگون تولید همکاری کردند تا فیلم به سرانجام برسد.

وی با تأکید بر این‌که «نگهبانان خورشید» برآمده از نگاهی جمعی و دغدغه‌مند است، اظهار کرد: اگر مخاطب فیلم را ببیند، نباید چنین برداشتی داشته باشد که با کاری سفارشی از طرف یک نهاد فرهنگی مواجه است؛ این اثر حاصل دغدغه خانواده‌های سازندگان و گروهی است که کوشیده‌اند در عرصه انیمیشن سراغ سوژه‌هایی متفاوت از مضمون‌های تکراری بروند.

تهیه‌کننده «نگهبانان خورشید» افزود: در انتخاب سوژه تلاش کردیم وارد حوزه‌هایی شویم که کمتر در انیمیشن به آن‌ها پرداخته شده و در عین حال نوجوانان را مخاطب اصلی قرار دادیم. توجه به میراث فرهنگی ایران هم در همین راستا شکل گرفت و سعی کردیم آن را با زاویه‌ای تازه و هماهنگ با ذهنیت نوجوانان روایت کنیم.

جعفری جوزانی همچنین از ادامه این مسیر در تولیدات بعدی خبر داد و گفت: یکی از محورهایی که برای کار بعدی مدنظر قرار گرفته، وضعیت کودکان و نوجوانان در شرایط جنگی است و می‌کوشیم این موضوع را با زبان و ادبیاتی درخور مخاطب نوجوان دنبال کنیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سامانه نماز املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان