تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۸
کد خبر : 33308

شناسایی یکصد هزار بیمار خاص و صعب‌العلاج در استان اصفهان

شناسایی یکصد هزار بیمار خاص و صعب‌العلاج در استان اصفهان

 رییس اداره بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: حدود یکصد هزار بیمار خاص و صعب‌العلاج(با احتساب سرطان) در استان شناسایی شده و وزارت بهداشت برای آنها بسته‌های حمایتی در نظر گرفته است. به گزارش دنیای اسرار:دکتر شهربانو مظاهری،افزود: بر اساس آخرین آمار ۱۰ هزار و ۹۲۸ بیمار مبتلا به اِم اِس، سه هزار

Print Friendly, PDF & Email

 رییس اداره بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: حدود یکصد هزار بیمار خاص و صعب‌العلاج(با احتساب سرطان) در استان شناسایی شده و وزارت بهداشت برای آنها بسته‌های حمایتی در نظر گرفته است.

به گزارش دنیای اسرار:دکتر شهربانو مظاهری،افزود: بر اساس آخرین آمار ۱۰ هزار و ۹۲۸ بیمار مبتلا به اِم اِس، سه هزار و ۹۶۷ بیمار پیوند اعضا، ۲ هزار و ۶۸۵ بیمار دیالیزی، ۹۲۰ بیمار اوتیسم، ۸۰۰ بیمار هموفیلی، ۷۰۰ بیمار تالاسمی، ۱۴۵ بیمار سی اف(سیستیک فیبروسیس)، ۵۱ بیمار ای بی(پروانه‌ای)، ۴۲ بیمار نقص ایمنی اولیه، ۴۱ بیمار ام پی اس(موکو پلی ساکاریدوز) و ۱۶ بیمار مربوط به سایر متابولیک‌ها (اختلال‌ها) در استان اصفهان شناسایی شده‌اند.

وی با اشاره به شناسایی حدود ۸۰ هزار بیمار مبتلا به انواع سرطان نیز در استان خاطرنشان کرد: سالیانه حدود ۱۲ هزار بیمار جدید به شمار مبتلایان به سرطان اضافه می‌شود.

مظاهری با اشاره به برنامه‌ها و بسته‌های حمایتی دولت و وزارت بهداشت برای بیماران خاص و صعب‌العلاج(سخت درمان) اظهار داشت: با توجه به پوشش این بسته‌ها، بیشتر هزینه درمانی این دسته از بیماران بویژه در بیمارستان‌ها و مراکز دولتی رایگان است.

وی با بیان اینکه حمایت بیشتر و پوشش حداکثری هزینه درمان این بیماران حتی در بخش خصوصی در دستور کار دولت قرار گرفته است، اضافه کرد: از سال گذشته صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج در بیمه سلامت ایجاد شد.

وی همچنین با اشاره به تجهیز مراکز درمانی استان برای پوشش بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: دستگاه پیشرفته تصویربرداری “پِت اسکن” در بیمارستان فارابی در شرق اصفهان راه اندازی شده است که از آن برای تشخیص و مراقبت دقیق انواع بیماری‌ها از جمله سرطان استفاده می‌شود.

مظاهری به راه‌اندازی بخش پیوند مغز استخوان در بیمارستان الزهرا(س) اصفهان نیز اشاره و خاطرنشان کرد: در سال های گذشته بخش پیوند مغز استخوان “اتولوگ” در بیمارستان سیدالشهدا(ع) فعال بود اما در بیمارستان الزهرا پیوند به روش” آلوژن ” از سال گذشته راه اندازی شد که پیشرفته‌تر و به‌روزتر است.

وی توضیح داد: در روش پیوند اتولوگ پیوند از فرد بیمار به خودش زده می‌شود اما در روش آلوژن پیوند از گیرنده غیر از بیمار صورت می‌گیرد که امروزه در دنیا استفاده از پیوند آلوژن ارجح است.

رییس اداره بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، یکی دیگر از اقدامات برای توسعه خدمات به بیماران خاص و صعب‌العلاج را ایجاد و تجهیز بخش فیزیوتراپی برای بیماران تالاسمی، هموفیلی و سرطانی در بیمارستان سیدالشهدا(ع) دانست و خبر داد که بزودی بهره‌برداری می شود.

وی با اشاره به تامین و توزیع داروی بیماران “اس ام آ”(آتروفی عضلانی نخاعی) از سال گذشته گفت: در این مرحله بیماران زیر ۱۰ سال داروی خوراکی و تزریقی را دریافت می‌کنند و بیشتر آنها نیز درمان شده‌اند.

مظاهری همچنین به اعطای وام قرض‌الحسنه به حدود پنج هزار نفر از بیماران خاص و صعب‌العلاج استان اصفهان در یک سال اخیر اشاره کرد و گفت: دیابت هنوز جزو بیماری‌های خاص تقسیم‌بندی نشده اما تحت پوشش بسته‌های حمایتی است.

وی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی در باره دیابت کودکان برای تعداد زیادی از پزشکان متخصص اطفال در شهرستان‌های استان خاطرنشان کرد: کلینیک دیابت کودکان نیز در شهرستان های گلپایگان، خمینی شهر و شهرضا راه‌اندازی شده و امید است تعداد آنها گسترش یابد.

مظاهری به فعالیت ۲۹ کلینیک دیابت بزرگسالان در بیمارستان‌های دولتی و چهار مرکز خصوصی در این زمینه اشاره و اضافه کرد: پنج مرکز تشخیص زودهنگام سرطان نیز در بیمارستان‌های سیدالشهدا(ع)، امین، الزهرا(س)، امیرالمومنین(ع) شهرضا و شهید منتظری نجف‌آباد فعال است.

وی در باره تجهیز بسیاری از بیمارستان‌های استان به دستگاه های پیشرفته برای تشخیص زودرس سرطان مانند ماموگرافی، اندوسکوپی و کولونوسکوپی گفت: پارسال برای بیمارستان‌های گلپایگان، شهدای لنجان، خوانسار و فاطمیه بادرود دستگاه ماموگرافی تهیه و به بیمارستان شهید بهشتی اصفهان یک دستگاه ماموگرافی جدید اضافه شد.

وی ادامه داد: بیمارستان‌های شهید منتظری نجف‌آباد و شهید اشرفی خمینی شهر نیز به دستگاه اندوسکوپی و کولونوسکوپی برای تشخیص زودهنگام سرطان مجهز شدند.

به گزارش دنیای اسرار:هجدهم اردیبهشت “روز جهانی تالاسمی و بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج” نامگذاری شده است.

بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج(سخت درمان)، دسته‌ای از بیماری‌ها هستند که درمان دائمی ندارند و برای درمان شرایط ویژه‌ای دارند.

استان اصفهان با حدود پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان نزدیک به ۷۰ بیمارستان دولتی و غیردولتی دارد.

امور بهداشتی و درمانی ۲۶ شهرستان(جز کاشان و آران و بیدگل) با بیش از چهار میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.

Print Friendly, PDF & Email
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اجتماعی

املاک یاسان برق اصفهان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان املاک یاسان