تاریخ انتشار : پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۲
کد خبر : 32936

برای افزایش ضریب امنیت در شبکه های اجتماعی چه اقداماتی انجام دهیم؟

برای افزایش ضریب امنیت در شبکه های اجتماعی چه اقداماتی انجام دهیم؟

شبکه‌های اجتماعی خطرات خاص خود رادارند که ممکن است با رعایت نکردن نکات امنیتی برای کاربر دردسرساز شده و آسیب‌هایی را برای خانواده‌ها به بار آورند. به گزارش دنیای اسرار:شبکه‌های اجتماعی در حال حاضر آن‌چنان فراگیر شده است که حتی بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها سامانه‌ ارتباطی داخلی بین اعضاء و کارکنان خود را به‌طور

Print Friendly, PDF & Email

شبکه‌های اجتماعی خطرات خاص خود رادارند که ممکن است با رعایت نکردن نکات امنیتی برای کاربر دردسرساز شده و آسیب‌هایی را برای خانواده‌ها به بار آورند.

به گزارش دنیای اسرار:شبکه‌های اجتماعی در حال حاضر آن‌چنان فراگیر شده است که حتی بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها سامانه‌ ارتباطی داخلی بین اعضاء و کارکنان خود را به‌طور رسمی از طریق این سامانه تأمین می‌کنند و روزبه‌روز نیز به شمار کاربران این شبکه‌ها افزوده می‌شود، واژه”امنیت اطلاعات”حجم وسیع از فعالیت‌های یک سازمان را تحت پوشش قرار می‌دهد.

امنیت اطلاعات به معنای واقعی یعنی با استفاده از یک سری فرآیندها از دسترس غیرمجاز به اطلاعات و یا محصولات و اعمال تغییرات یا حذف کردن آن‌ها جلوگیری کنیم، این عمل را می‌توان به نحوی حفاظت از منابع موجود، در موقعیت‌های مختلف توسط افرادی که مسئول امنیت اطلاعات هستند در نظر گرفت.

یکی از مهم‌ترین مسائلی که از چالش‌های امنیتی در این شبکه‌ها به شمار می‌رود، نگهداری و امنیت اطلاعات و داده‌های به اشتراک گذاشته‌شده توسط کاربران از دسترسی‌های غیرمجاز و فشار ناخواسته است؛ صرف‌نظر از کاربرد وسیع این ابزارها، آنچه امروزه کاربرد وسیعی یافته و بخش وسیعی از فعالیت‌های روزمره‌ افراد را پوشش می‌دهد، اینترنت و به‌تبع آن فضای مجازی است.

امروزه از شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه برای مصارف مختلف ازجمله کارهای تجاری استفاده می‌شود درحالی‌که بسیاری از کاربران به‌هیچ‌وجه دقت نمی‌کنند که چه نوع اطلاعاتی را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارند.

امنیت در شبکه‌های اجتماعی:

شبکه‌های اجتماعی خطرات خاص خود رادارند که ممکن است با رعایت نکردن نکات امنیتی برای کاربر دردسرساز شوند.

هکرها می‌توانند از طریق رسانه‌های اجتماعی به اطلاعات شخصی شما دست پیدا کنند و یا ویروس‌های موردنظر خود را وارد سیستم شما کنند و شمارا مورد آزار و اذیت قرار دهند. این اتفاقات ممکن است حتی تا جایی پیش بروند که شهرت و اعتبار و موقعیت شغلی شما و درنهایت زندگی شمارا نشانه بروند و آن‌ها را نابود کنند. پس شما نیاز دارید تا در شبکه‌های اجتماعی ایمن بمانید. اقدامات زیر را دنبال کنید و مطمئن باشید زندگی اجتماعی آنلاین شما، ضداجتماعی نخواهد شد.

جعل هویت کاربران:

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که کاربران را تهدید می‌کند موضوع جعل هویت است. بخصوص درزمانی که کاربر در زمینه ه¬ایی جزو افراد سرشناس و شناخته‌شده باشد. درصورتی‌که در حیطه‌ کسب‌وکار یا حوزه‌ اجتماعی خود، فرد سرشناسی هستید، ممکن است افراد دیگری با سوءاستفاده از محتواها و اطلاعاتی که شما به‌صورت عمومی به اشتراک گذاشته‌اید، با نام و هویت جعلی شما و با راه‌اندازی صفحات مشابه دست به اخاذی، کلاهبرداری و سایر اقدامات مجرمانه بزنند.

اعتماد نکردن به افراد ناشناس:

شبکه‌های اجتماعی مملو از کاربرانی است که با هویت‌های جعلی و برای مقاصد خاص مثل کلاهبرداری، اشاعه فحشاء و سایر اقدامات غیرقانونی و مجرمانه نسبت به ارتباط‌گیری با کاربران اقدام می‌کنند. ازاین‌رو مراقب افرادی که با هویت، تصاویر و طرح مطالب اغواکننده سعی در ارتباط‌گیری با شما دارند باشید و از ارائه اطلاعات شخصی و اشتراک گذاری آن خودداری کنید.

انجام دادن تنظیمات حریم خصوصی:

تمامی شبکه‌های اجتماعی، ابزارهایی را در اختیار شما می‌گذارد که نسبت به تنظیم حوزه‌ حریم خصوصی خود اقدام کنید. با استفاده از این ابزارها می‌توانید با خیال راحت‌تر نسبت به اشتراک‌گذاری اطلاعات با دوستان اقدام کنید و دسترسی دیگران را محدود نمایید؛ و همچنین با استفاده از تنظیمات حریم خصوصی می توانید از اینکه چه کسانی اطلاعات شخصی شمارا مشاهده می‌کنند اطلاع حاصل کنید.

مهمترین اقدام تخصیص و فعالسازی رمز دوم جهت تایید دو مرحله ای و استفاده از رمزهای عبور ترکیبی و پیچیده است، همچنین امکان عضویت در کانال ها و گروه ها را از حالت پیش فرض “همه” به “مخاطبین من” محدود کنید.

رعایت احتیاط در مورد کلیک کردن بر روی لینک‌ها:

اپلیکیشن های جعلی نیز با دسترسی به پیامک ها اقدام به سرقت رمز دوم یکبار مصرف کرده و با دسترسی به لیست مخاطبان پیامک هایی حاوی لینک های جعلی را برای سایر افراد ارسال می کنند، حتی اگر لینک در پیامی است که از سوی دوست شما فرستاده‌شده است نباید وارد آن شوید.

رشد بدافزارها در تلفن‌های هوشمند کاملا صعودی است و این بدافزارها در زمان‌های مختلف از راه‌های گوناگون به سیستم کاربر وارد می‌شوند واقدام به سرقت اطلاعات کاربران می کنند.

گردآوری و تنظیم: سیدمهرداد کشاورز / دایره پیشگیری های اجتماعی پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان اصفهان

 

Print Friendly, PDF & Email

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.